Redakce

N o v ý J i č í n - Předseda Hokejového klubu, RADEK TOMAN, slaví 60 let. BLAHOPŘEJEME.


Kdybychom přáli tenistovi, tak můžeme říci, že 6:0 je nejkrásnější výsledek. I v hokeji se takové skóre neodmítá a 60 minut je délka hokejového utkání, takže taky jistá paralela.

Každopádně dnes přejeme k 60. narozeninám předsedovi. A protože nás věk nezajímá, už se jím nebudeme zabývat. Nározky slaví totiž náš OGAR.

My bychom jemu i sobě přáli, ať jeho stopa v novojičínském hokeji pokračuje i přesto, že jeho třicet funkcionářských let má teď covidovou pauzu.

Předseda je jen jeden, nikdo se jeho všestrannému (hráčskému, trenérskému, funkcionářskému a hlavně mecenášskému) přínosu nevyrovná.

Byť visí u stropu dresy otců zakladatelů, Radek je předčí. Hokejový klub v něm má největšího mecenáše v dějinách klubu, ale i úspěšného trenéra (bez licence), který byl u největších úspěchů mužů. A protože měl v hokeji i své dva syny, podílel se i na výchově mnoha dalších hokejových nadějí.

Radkovi patří i jeden primát. Jako první odchovanec Nového Jičína hrál vyšší soutěž v jiném klubu, a to dorosteneckou extraligu v Kopřivnici. Patří i mezi nejmladší kapitány družstva mužů Nového Jičína.

Dnes už chodí „trénovat“ jen do VIPky, ale OGAROVY názory mají pořád váhu.

Radku, za celý klub

100 lat, 100 lat