Bořek Kopecký

Také čtvrté derby s tradičním soupeřem z Kopřivnice nabídlo pořádné drama. Novojičínští po dvou třetinách vedli o dva góly, ale nakonec to byli právě sami Ďáblové, kteří v posledních minutách ztráceli jednu branku. Při risku bez brankáře však jedenáct vteřin před třetí sirénou přišlo srovnání na 3:3, když svůj první gól v sezoně slavil obránce Martin Dudáš, který od modré čáry zamířil přesně do pravého horního rohu. Prodloužení o vítězi nerozhodlo a tak následovaly samostatné nájezdy, ve kterých kralovala domácí Kopřivnice. Ďáblové tak nenavázali na předešlá tři vítězná derby, ale z kopřivnického ledu si odváží alespoň bod.

39. kolo, 2. liga, čt 22.2.2024

HC ISMM Kopřivnice
HK Nový Jičín

4:3 SN.

Branky a nahrávky: 47. Pargáč (Petrek), 52. Marek (Pindel, Brodek), 53. J. Mach (Suchý, O. Sluštík), rozh. náj. Indrst – 29. Květoň (TS), 34. Zdeněk, 60. Dudáš (Květoň, Konečný). Rozhodčí Šutara – Bartek, Frais. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení 0:0. Průběh utkání 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC ISMM Kopřivnice: D. Bartošák (Kubáň) – Hrůzek, Marek, Spurný, Hlaváč, Petrek, Kelnar, Zeman – Pargáč, O. Sluštík (A), Kubík – Jurek, Indrst, Suchý (A) – A. Urban, Brodek, J. Mach (C) – Pastor, Pindel.

HK Nový Jičín: Klimek (Hořejší) – D. Holáň, J. Holáň, Báchor, Andrýsek, Hanák, Kuboš, Hruška, Dudáš – J. Sluštík (A), Hudeček, Flok – Gebauer (C), Květoň, Hilšer – Kafka, Konečný, Maliník (A) – Škarka, Berka, Zdeněk.

Ohlasy

Petr Kuboš (trenér HK Nový Jičín) „Zápas jsme měli po skvělých dvou třetinách parádně rozehraný. Vedli jsme 2:0 a hráli jsme zodpovědně z obrany. Soupeř se téměř k ničemu nedostal. Musím pochválit také brankáře, který předvedl parádní výkon. Třetí třetina byla lehce taková rozlítaná a bylo hodně oslabení. Soupeř dal z přesilovek góly, ale nezabalili jsme to. Makali jsme až do šedesáté minuty, kdy se nám podařilo vyrovnat. V nájezdech pak soupeř góly dal, zatímco my ne. Musím však kluky pochválit, že jsme to nezabalili a vezeme si z Kopřivnice alespoň bod.“

Komentář k zápasu

Úvodní minuty utkání žádné větší brankové příležitosti nenabídly. Jako první měli možnost udeřit Ďáblové, jenže vyloučení Hlaváče z páté minuty gólem nepotrestali. Na konci čtrnácté minuty čelil Klimek první nebezpečnější střele, když zasahoval proti střele Pargáče z mezikruží. Na druhé straně zanedlouho zahrozil Zdenko Hudeček, ale ležící Bartošák zůstal nepřekonaný.

První dvacetiminutovka již další zajímavé akce nepřinesla a tak se odcházelo do šaten za bezbrankového stavu. Na začátku druhé části hrála první přesilovku Kopřivnice, ale také domácí zůstali při početní převaze bez úspěchu. Ve 25. minutě usedl po nárazu do Klimka na trestnou lavici Hrůzek, jenže ani třetí přesilovka první branku nepřinesla.

První trest byl potrestán ve 29. minutě. Domácí obranou prošel Jan Sluštík, který byl zastaven pouze za cenu faulu a sudí nařídili trestné střílení. K tomu se v čase 28:32 rozjel David Květoň, který pohlednou bekhendovou kličkou uklidil kotouč mezi Bartošákovy betony a poslal Ďábly do vedení. Ve 34. minutě to bylo již o dvě branky. Rozehrávajícího kopřivnického hráče odzbrojil mezi kruhy o kotouč Martin Škarka. Volný puk si poté našel Jiří Zdeněk, jenž se dostal až před Bartošáka a přesnou střelou na bližší tyč rozvlnil síť v domácí brance.

Novojičínští měli následně možnost navýšit své vedení v přesilovce, ale rozdíl ve skóre zůstal dvougólový. V závěru druhé třetiny dostal dvouminutový trest brankář Klimek, ale ani Kopřivnice přesilovku nevyužila. To se však změnilo ve 47. minutě. Petrek přenesl hru přesnou křižnou přihrávkou na vrchol levého kruhu, odkud prudkou střelou využil přesilovou hru Jiří Pargáč.

V čase 51:26 již bylo srovnáno. Chvíli po vhazování vypálil od modré čáry Miroslav Marek, jenž poslal kotouč přesně pod víko. O minutu později využila Kopřivnice přesilovou hru a domácí rázem vedli. Křižným pasem našel Suchý na levém kruhu Jakuba Macha, který překonal přesouvajícího se Klimka.

Novojičínští se pár minut před třetí sirénou rozhodli pro risk bez brankáře a vyplatilo se. V čase 59:49 vypálil od modré čáry Martin Dudáš, jehož přesnou dělovku do pravého horního rohu zastavila až branková síť. Všemi známý novojičínský obránce tak svým prvním gólem v sezoně poslal poslední letošní derby do prodloužení.

V tom si největší šanci vytvořila Kopřivnice, ale Ďábly zachránila branková konstrukce. Pět minut hry tři na tři o vítězi zápasu nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. Ty však patřily domácí Kopřivnici. Bartošák zneškodnil všechny novojičínské pokusy, zatímco na druhé straně se po povedených kličkách prosadili Filip Indrst a Dominik Suchý.