Bořek Kopecký

Vzájemné střetnutí s Vyškovem opět přineslo hromadu branek. Tentokrát jich padlo hned sedmnáct, čímž se utkání 33. kola mezi Vyškovem a Novým Jičínem stává zápasem s nejvíce góly v letošním ročníku druhé ligy. Ďáblové se v něm však nachází na straně poraženého. Vyškov potvrdil svou aktuální formu a po vítězství 11:6 slavil již devátou výhru v řadě. Novojičínským tak ani šest přesných zásahů na body nestačilo a musí skousnout třetí porážku v řadě. Šest gólů si mezi sebe rozdělili Adam Flok, Roman Maliník a Jiří Zdeněk, když se všichni prosadili dvakrát. Premiéru v novojičínském brankovišti si odbyl teprve osmnáctiletý Tomáš Málek, který nastoupil do utkání od začátku druhé třetiny.

33. kolo, 2. liga, st 31.1.2024

Hokej Vyškov
HK Nový Jičín

11:6

Branky a nahrávky: 4. Lekeš (Janeček), 11. Sebera, 15. Studený (Kořenek), 17. Lekeš (Tomajko), 20. Janeček (Holemý, Tomajko), 33. Popelka (Sebera, Krejčiřík), 35. J. Štefka (D. Hohl, Kořenek), 39. D. Štefka (Kořenek, J. Štefka), 42. Komínek (J. Štefka, D. Štefka), 46. Popelka (D. Vašíček), 53. Popelka (Krejčiřík) – 10. Maliník (Zdeněk), 19. Zdeněk, 34. Zdeněk (Maliník), 40. Flok (Dudáš, J. Sluštík), 43. Flok (J. Sluštík, Gebauer), 58. Maliník (Zdeněk). Rozhodčí: Gebauer – Hladík, Návrat. Vyloučení: 2:2. Využití:0:0. V oslabení 0:0. Průběh utkání 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 8:3, 8:4, 9:4, 9:5, 11:5, 11:6.

Hokej Vyškov: Šarman (Synek) – Hefka, Holemý, Dluhoš, Studený, Mikulík, D. Hohl, Žižka (C) – D. Vašíček, Janeček, Tomajko – Lekeš, Sebera, Krejčiřík – Popelka, Kořenek, Lehečka (A) – J. Štefka, D. Štefka, Komínek (A).

HK Nový Jičín: Hořejší (20. Málek) – D. Holáň, Kuboš, Báchor, Hruška, Andrýsek, J. Holáň, Dudáš – Zdeněk, Maliník (A), D. Handl – J. Sluštík (A), Flok, Gebauer (C) – Hudeček, Kafka, Berka – Hilšer.

Ohlasy

Petr Kuboš (trenér HK Nový Jičín) „Zápas se hodnotí těžko. Dali jsme sice šest gólů, ale jedenáct branek dostat nemůžeme. Chtěli jsme odehrát dobrou první třetinu. Měli jsme hodně střeleckých šancí, ale neproměnili jsme je. Naopak soupeř ty góly v první třetině dal. Ve druhé části jsme dělali chyby, které soupeř trestal. Hrál jednoduše do brány a my jsme mysleli spíše na ofenzivu. Nemysleli jsme tolik na obranu, což vedlo k inkasovaným brankám. My jsme dali góly po jednoduchých akcích, dostávali jsme se do přečíslení, které jsme proměňovali. Když však dostaneme jedenáct gólů, tak zápas se poté vyhrává těžko. Máme se co ponaučit do příštích dvou těžkých zápasů. Věřím, že jsme natolik silný tým, že další dva zápasy zvládneme.“

Komentář k zápasu

Oba týmy vstoupily do utkání velmi aktivně a od prvních vteřin bylo na co se koukat. Gólovou přestřelku odstartoval v čase 3:13 David Lekeš, který za brankou vybojoval kotouč a následně nachytal Hořejšího střelou na bližší tyč. K vidění poté bylo několik šancí na obou stranách, ale druhý gól přišel až na začátku desáté minuty. Zdeněk zavezl kotouč do útočného pásma a poté nad kruhy našel přesnou přihrávkou Romana Maliníka, který střelou k pravé tyči vyrovnal na 1:1.

Vyškov se však po minutě a pěti vteřinách hry vrátil zpět do vedení. Flokovi mezi kruhy nevyšla střela, když kotouč po teči změnil trajektorii, a domácí se následně vydali do přečíslení tři na jednoho, při kterém vzal na sebe zakončení Matěj Sebera, který zamířil přesně nad vyrážečku do pravého horního rohu. Svěřenci Michala Konečného navýšili svůj náskok v patnácté minutě. Odražený kotouč z rohu kluziště skončil na hokejce Adama Studeného, který si následně navedl puk mezi kruhy. Bekhendová střela mu sice nevyšla podle představ, ale puk nakonec projel mezi betony Hořejšího až za brankovou čáru.

V sedmnácté minutě přidal Vyškov již čtvrtý přesný zásah. Přesnou přihrávku zpoza brány obdržel od Tomajka David Lekeš, který svým druhým gólem v utkání zvýšil vedení Vyškova na 4:1. Novojičínským se podařilo snížit v čase 18:52. Domácí obranou projel Jiří Zdeněk, který se dostal až před Šarmana, a přesnou střelou nad lapačku snížil na rozdíl dvou branek. Ještě před sirénou však udeřil Vyškov. Po 31 vteřinách hry našel rychlou odpověď Michal Janeček, jenž zakončoval do odkryté branky po přesné přihrávce Holemého. Jihomoravané si tak do šaten odnášeli vedení 5:2.

Od druhé části působil v novojičínském brankovišti teprve osmnáctiletý Tomáš Málek, kterého čekal první zákrok již v první minutě, kdy zneškodnil samostatný únik Komínka. Hra se následně zklidnila, ale to vše změnila branka Adama Popelky, který ve 33. minutě zvýšil na 6:2 a odstartoval další gólovou kanonádu. Již na konci 34. minuty odpověděl na šestý gól Vyškova svou druhou brankou v zápase Jiří Zdeněk, kterého při přečíslení dva na jednoho našel přesnou přihrávkou Maliník.

Na další přesný zásah se čekalo pouze 31 vteřin. Na levém kruhu si připravil kotouč ke střele Jan Štefka, který tak bleskově vrátil Vyškovu čtyřgólový náskok. Po pěkné kombinaci ve 39. minutě to bylo již 8:3. Série křižných přihrávek skončila zakončením tehdejšího Ďábla Davida Štefky do odkryté klece. Ďáblové však ještě do přestávky snížili. Flok se po povedené individuální akci dostal až před Šarmana, ale své zakončení neposlal mezi tři tyče. Akce však pokračovala a v hlavní roli se opět ocitl Adam Flok, který nejdříve tečoval střílenou přihrávku Dudáše a z dorážky následně snížil 39 vteřin před druhou sirénou na 8:4.

Třetí třetinu otevřel gólem na 9:4 Tomáš Komínek, který se prosadil po přihrávce Jana Štefky, se kterým ujel novojičínské obraně a poté překonal přesouvajícího se Málka. Po minutě hry se prosadili také Ďáblové. Na konci povedené kombinace první útočné formace stál Adam Flok, jenž po přesném zakončení nad rameno slavil svůj druhý gól v zápase. V čase 45:26 potěšili svěřenci Michala Konečného své příznivce desátou brankou, když si po střele Vašíčka našel odražený kotouč před prázdnou brankou Adam Popelka.

Domácí si následně tvořili další šance, ale Málek dokázal všechny pokusy zneškodnit nebo mu pomohla branková konstrukce. Na konci 53. minuty však přišel další gól Vyškova. Na pravé straně se ocitl zcela osamocený Adam Popelka, který střelou ke vzdálenější tyči zvýšil vedení svého týmu na 11:5 a zkompletoval hattrick. Poslední slovo měli Ďáblové. Na začátku 58. minuty se dostali do přečíslení dva na jednoho Maliník se Zdeňkem, kteří si vyměnili kotouč a Roman Maliník následně usměrnil puk za přesouvajícího se Šarmana, čímž upravil skóre na konečných 11:6.