Bořek Kopecký

Novojičínským vůbec nevyšel vstup do utkání 32. kola, kdy se Bobři již ve čtvrté minutě ujali vedení 2:0. Valachy držel skvělými zákroky Pavlíček. Když už byl domácí brankář překonán, novojičínský gól nebyl uznán z důvodu předčasného přerušení hry. Svěřenci Lukáše Plška o svém vítězství rozhodli v první části, ve které ještě zvýšil náskok Bobrů Lukáš Finsterle. Na konečných 4:0 pak v přesilové hře upravil na začátku třetí třetiny Roman Vaňo. Ďáblové měli ještě v závěru zápasu mnoho šancí, ale recept na skvěle chytajícího Pavlíčka se jim najít nepodařilo. Novojičínští tak odstartovali sérii venkovních zápasů porážkou 0:4 s Valašským Meziříčím.

32. kolo, 2. liga, st 24.1.2024

HC Bobři Valašské Meziříčí
HK Nový Jičín

4:0

Branky a nahrávky: 3. Kuchařík (M. Urban, Vavřík), 4. Romančík (Gola, Melenovský), 18. Finsterle (Vávra, Kozubík), 46. Vaňo (Kozubík, Holiš). Rozhodčí: Vaněk – Bartoň, Frais. Vyloučení: 4:4. Využití:1:0. V oslabení 0:0.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Pavlíček (Ševců) – Holiš, Martiník, Hladiš, Sviták, Velikovský, Liss, Kočí, Štach – Stodůlka, Vavřík, Vaňo – Gola, Romančík, Melenovský – Finsterle (C), Vávra, Kozubík – M. Urban, Kuchařík.

HK Nový Jičín: Báchor, Gřesík, Kuboš, J. Holáň, Andrýsek, D. Holáň – Květoň, Maliník (A), Matěj – J. Sluštík (A), Flok, Gebauer (C) – Hudeček, Kafka, Hilšer – Škarka, Berka, D. Handl.

Ohlasy

Petr Kuboš (trenér HK Nový Jičín) „Nezvládli jsme první třetinu. Věděli jsme, že to bude náročné utkání a Valašské Meziříčí bude bojovat o každý bod. V první třetině měl soupeř lepší pohyb, přehrával nás v obranném pásmu a z nedůrazu před brankou jsme dostali dva góly. Druhou část jsme se do tempa příliš nedostali. Hrálo se převážně u nás ve třetině a už nebylo moc sil do útoku. Třetí třetinu jsme si řekli, že to zkusíme otočit, že to není prohraný zápas. Šance jsme měli, bylo to vyrovnané, ale už se nám nepodařilo dát branku. Měli jsme dobře sehrané přesilovky, ale dneska nám to tam prostě nepadlo.“

Komentář k zápasu

Novojičínští nevstoupili do utkání vůbec dobře. Již na konci třetí minuty poslal z rohu kluziště puk do předbrankového prostoru Marek Urban. Kotouč se poodrážel mezi bruslemi a nakonec skončil na hokejce Šimona Kuchaříka, který si potáhl puk do bekhendu a přehodil lapačku Hořejšího, čímž poslal svůj tým do vedení.

O minutu později udeřili Bobři znova. Kombinaci v útočném pásmu zakončil střelou z pravé strany Gola. Ten sice na Hořejšího nevyzrál, ale kotouč se následně odrazil zpět na hůl domácího útočníka, který se již tentokrát rozhodl pro křižnou přihrávku a našel volného Michala Romančíka, který pohotovým bekhendovým zakončením zvýšil náskok Valašského Meziříčí na 2:0.

V jedenácté minutě měl možnost snížit Matěj, který se dostal do samostatného úniku. Za mladým útočníkem se ještě nabízel dojíždějící Květoň, ale Matěj se rozhodl pro zakončení k levé tyči, které skončilo pouze na zadním mantinelu. Novojičínští následně perfektně zvládli oslabení a při hře pět na pět slavili branku. Střela Báchora od modré čáry Pavlíčkovi vypadla a novojičínský obránce následně dorazil puk za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí však předčasně přerušil hru a gól nakonec neuznal.

V 18. minutě pak slavili třetí branku domácí příznivci. Vávra našel na pravé straně zcela osamoceného Lukáše Finsterleho, který povedenou kličkou do protipohybu navýšil náskok domácího celku. Nebylo daleko a Bobři si do šaten odnášeli hned čtyřbrankové vedení, když osmnáct vteřin před první sirénou rozezvonil Melenovský za Hořejšího zády tyč.

Ve druhé části se čekalo na první větší šanci až do 31. minuty, kdy se před Hořejším objevil nikým nekrytý Kozubík, ale novojičínský brankář dokázal jeho bekhendovou střelu na teploměr udržet mezi rukou a tělem. Následně převzali otěže utkání Ďáblové, jenže všechny slibné akce ztroskotali na nepřesné kombinaci nebo skvělém Pavlíčkovi. Valaši tak vstupovali do třetí části s třígólovým vedením. Ve 46. minutě usedl na trestnou lavici novojičínský kapitán Gebauer, jehož hákování potrestali Bobři již po osmi vteřinách hry. Kotouče se na pravém kruhu chopil Roman Vaňo, jenž zamířil přesně nad vyrážečku do pravého horního rohu a rozvlnil síť v brance Ďáblů.

V 53. minutě se prokličkoval valašskomeziříčskou obranou Hudeček, jenže svou individuální akci zakončil střelou vedle pravé tyče. Prolomit Pavlíčkovu neprůstřelnost měl možnost Gřesík, který dorážel po střele Andrýska, ale domácí brankář se roztáhl na brankové čáře a puk za svá záda nepropustil. V závěru utkání hráli Ďáblové početní převahu, ale Gebauer před odkrytou brankou netrefil prudkou přihrávku. Novojičínští měli ještě k dispozici přesilovou hru pět na tři, ale skóre se již neměnilo a Bobři v derby slavili tři body po výhře 4:0, čímž prolomili sérii šesti porážek v řadě.