Bořek Kopecký

Utkání 27. kola se na ledě Techniky nevyvíjelo vůbec dobře. Domácí se ujali vedení 2:0 a tvořili si další šance, ale Hořejší soupeři další branky nedovolil. Snížení přišlo devět vteřin před první sirénou, když přečíslení tři na dva zakončil po pohledné kombinaci Rostislav Olesz. V úvodu druhé části našel Květoň volného Viktora Konečného a rázem bylo srovnáno. Obrat na konečných 3:2 pak dokonal ve 30. minutě pohotovou dorážkou Adam Flok. Brněnští měli v závěru k dispozici přes minutu dlouhou přesilovku pět na tři, ale Ďáblové se dokázali ubránit a na ledě Techniky ukončili sérii porážek tříbodovým ziskem.

27. kolo, 2. liga, so 6.1.2024

Technika Hockey Brno
HK Nový Jičín

2:3

Branky a nahrávky: 11. T. Handl (Pospíšil, P. Vašíček), 14. M. Dufek – 20. Olesz (Tarnoczy, Zdeněk), 23. Konečný (Květoň), 30. Flok (Zdeněk, Gebauer). Rozhodčí: Šico – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:1. V oslabení 0:0. Průběh utkání 2:0, 2:3.

Technika Hockey Brno: Šurý (Hnízdil) – Kubica, Kališ, Úlehla, Fornál, M. Dufek, P. Vašíček, Fajmon – Pospíšil (A), Harmim, M. Pigl – Bartes, T. Handl, Masař – Vach, Martinec, Tomaník – Benýšek (C), Račický, Picka.

HK Nový Jičín: Hořejší (Klimek) – Hanák, Kuboš, Gřesík, Hruška, J. Holáň, D. Holáň, Dudáš – Konečný, Maliník (A), Květoň – Olesz, Zdeněk, Tarnoczy – J. Sluštík (A), Flok, Gebauer (C) – D. Handl, Kafka, Hudeček – Hilšer.

Ohlasy

Petr Kuboš (hrající trenér HK Nový Jičín) „Věděli jsme, že nás čeká hodně těžký zápas. Minulé tři zápasy jsme prohráli, takže dnes jsme chtěli za každou cenu uhrát body. Začátek utkání nám příliš nevyšel. Soupeř měl dobrý pohyb, ale také jsme si tvořili šance. Na rozdíl od soupeře jsme je však neproměnili. Do druhé třetiny jsme si řekli, že musíme zlepšit pohyb a hrát více takticky, což se nám podařilo.“

„Měli jsme dobré přesilovky, kde bylo hodně střelby. Dali jsme tři góly a dostali jsme se do vedení. Třetí třetina už byla o vůli a obětavosti. Musím kluky pochválit, protože konec zápasu jsme i přes velký počet oslabení odehráli perfektně. Ubránili jsme dokonce přesilovku pět na tři a utkání jsme dotáhli do vítězného konce, za což jsme všichni rádi.“

Komentář k zápasu

Začátek utkání byl od obou celků opatrný, což se změnilo po vyloučení Ďáblů za příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí sice početní převahu nevyužili, ale po návratu Hilšera, který odpykával dvouminutový trest, byl k viděni akční hokej nahoru dolů. V první šanci se ocitl Nesim Harmim, jehož pokus vytěsnil Hořejší mimo tři tyče svou vyrážečkou. V desáté minutě se pak odražený kotouč objevil před Martincem, na kterého zívala prázdná branka. Domácímu útočníkovi však střela nesedla a stav byl stále bezbrankový.

Skóre se poprvé měnilo v čase 10:10. Obraně Ďáblů ujel Pospíšil, který svou střelou na Hořejšího nevyzrál, ale u odraženého kotouče byl jako první Tobiáš Handl, jenž otevřel gólový účet utkání. Technika vzápětí zvýšila své vedení v přesilové hře. Ve čtrnácté minutě se chopil puku Martin Dufek, jehož tvrdou ránu z mezikruží zastavila až síť v novojičínské brance.

Technika pokračovala v aktivní hře a tvořila si další šance. Přes novojičínské obránce prošel Nesim Harmim, který si na druhé straně všiml najíždějícího si Benýška, jenže tomu se nepodařilo usměrnit puk mezi tři tyče. V 17. minutě se před Hořejším objevili hned dva domácí hráči, ale skákavý kotouč nakonec skončil vedle pravé tyče. Závěr první třetiny patřil Ďáblům. První přečíslení tři na dva zakončil po pěkné kombinaci Sluštík, ale Šurý si prostor mezi svými betony pohlídal.

Druhé přečíslení už však bylo gólové. Zdeněk předal kotouč Tarnoczymu, jenž našel křižnou přihrávkou Rostislava Olesze, který po kličce do protipohybu uklidil puk do odkryté domácí branky a v čase 19:51 snížil na 2:1. Ďáblové slavili po přestávce na začátku 23. minuty vyrovnávací trefu. Skvělou práci odvedl Květoň, který obešel domácího obránce a poté křižným pasem vybídl ke skórování Viktora Konečného, jenž překonal přesouvajícího se Šurého.

Pokračovalo se v nastoleném tempu z první třetiny, jenže časem vystřídaly rychlý hokej spíše nepřesnosti. V čase 27:35 byl za podrážení vyloučen Vach, což vedlo ke třetí brance Ďáblů. Přesně s koncem přesilové hry se kotouč po střele Zdeňka dostal na hůl Adama Floka, který pohotovým zakončením rozvlnil síť v domácí brance a poslal Ďábly poprvé v utkání do vedení.

Další početní převahu hráli Ďáblové na konci druhé části po trestu Kališe, jenže další branku již ve druhé třetině nepřidali a tak odcházeli do šaten s těsným vedením 3:2. Na začátku třetí dvacetiminutovky se provinil podrážením Pospíšil, jenže Ďáblové své vedení v přesilovce nenavýšili. Po návratu Pospíšila z trestné lavice naopak pykal Hruška, který se také dopustil podrážení. Ani Technika však početní převahu nevyužila a Ďáblové stále hájili těsné vedení.

V 51. minutě naše Květoň zpoza brány přesnou přihrávkou Maliníka, jehož zakončení zblízka dokázal Šurý zneškodnit. Brněnští měli k dispozici další přesilovku po vyloučení Květoně. Hned po vhazování vypálil nebezpečně Kališ, jenže Hořejší proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok vyrážečkou. Na začátku 57. minuty se prokličkoval až před Hořejšího Pospíšil, ale svou přízemní střelou proti novojičínskému brankáři neuspěl.

V závěru utkání se hra přiostřila a rozhodčí měli spoustu práce. Na konci 58. minuty usedl na trestnou lavici Jan Holáň, Šurý opustil svou branku a domácí hráli šest na čtyři. Kontroverzní situaci na pravém kruhu vyřešili rozhodčí současným vyloučením Sluštíka a Masaře, přičemž se pokračovalo ve hře šest na čtyři. Chvíli nato však pykal za podrážení Dudáš, pro kterého trestem za nesportovní chování skončilo utkání o minutu a třináct vteřin dříve.

Šurý se následně vrátil zpět do brankoviště a Technika se pokusila o vyrovnání při hře pět na tři. Novojičínská trojice se však dokázala ubránit a po nervydrásajícím závěru slavili Ďáblové tři body po vítězství 3:2, čímž ukončili nepříznivou sérii tří zápasů bez bodu. Další zápas čeká Ďábly ve čtvrtek, kdy budou v derby hostit Kopřivnici. Na utkání se dozvíme výherce hry o TV!