Bořek Kopecký

Do utkání 21. kola zasáhl také kapitán Robin Gebauer, který kvůli zranění vynechal posledních pět utkání. Odpočatí Ďáblové vstoupili do utkání velmi aktivně a zaslouženě šli do vedení 2:0. Bobrům se podařilo snížit, ale svěřenci Davida Dostála našli skvělé odpovědi z holí Robina Gebauera a Viktora Konečného. Valaši se ve třetí třetině pokusili utkání zdramatizovat, jenže se dočkali pouze úpravy skóre na 4:2, které v 59. minutě zařídil Michal Romančík. Novojičínští tak dali zapomenout na poslední nevydařené utkání a sérii domácích zápasů odstartovali tříbodovým vítězstvím v derby proti Bobrům.

21. kolo, 2. liga, st 6.12.2023

HK Nový Jičín
HC Bobři Valašské Meziříčí

4:2

Branky a nahrávky: 4. Flok (Gebauer, J. Sluštík), 14. Olesz (Zdeněk, J. Sluštík), 24. Gebauer (Flok, J. Sluštík), 38. Konečný (Kuboš, Maliník) – 20. Vávra (Kozubík, Finsterle), 59. Romančík (Holomek). Rozhodčí: Schenel – Bartek, Smetková. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – J. Holáň, Báchor, Hanák, Kuboš, Hruška, Dudáš – Konečný, Maliník (A), Škarka – J. Sluštík (A), Olesz, Flok – Gebauer (C), Květoň, Zdeněk – Kafka, D. Handl, Tarnoczy.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců (Slovák) – Hamřík, Foltýn, Baroš, Holomek (C), Velikovský, Holiš, Adámek – Finsterle (A), Vávra, Kozubík – Melenovský, Martiník, Vaňo – Kuchařík, Vavřík (A), Stodůlka – Andris, Romančík, Lukačka.

Ohlasy

David Dostál (trenér HK Nový Jičín) „Před zápasem se každý podívá na tabulku a řekne si, že to bude jasná záležitost, ale v této soutěži nesmíme nikoho podcenit. Vítězství 4:2 je dobrý výsledek. Musím pochválit celý tým, dvě třetiny jsme hráli na čtyři pětky. Řekli jsme si, co máme dělat a plnili jsme to. Za stavu 2:0 jsme měli šance, kdy jsme mohli utéct, ale bohužel to nevyšlo. Na konci první třetiny nás zbytečná chyba dostala do mírného stresu, kdy soupeř snížil.“

„Ve druhé třetině jsme se zkonsolidovali a dali jsme dva důležité góly. Úplně jednoduché, přesně to, co jsme si řekli. Když plníme co máme, tak ten hokej hrát umíme a dáváme góly. Třetí třetinu jsme prohráli, ale na výsledku to naštěstí nic nezměnilo. Jsme rádi za tři body, ale musíme dále pracovat. Jsou před námi další domácí zápasy, ve kterým musíme naplno bodovat.“

Lukáš Plšek (trenér HC Bobři Valašské Meziříčí) „Nelíbil se mi začátek utkání, kdy jsme zbytečně přišli s respektem. Kluci samozřejmě vědí, kdo proti nám hraje. Nový Jičín má velice zkušený tým, na druhou ligu nadstandardně. Začátek nás stál zápas. Prohráli jsme o dva góly a v naší situaci je zde těžké otáčet zápas. Potom jsme se zvedli, vytvořili jsme si spoustu šancí, ale nedáváme góly. Ve třetí třetině jsme to stáhli na tři lajny a řekl bych, že jsme byli lepším týmem. Nový Jičín už hrál údržbu, ale s trochou štěstí jsme dnešní zápas mohli daleko více zdramatizovat.“

Komentář k zápasu

Ďáblové vstoupili do utkání velmi aktivně, což v závěru čtvrté minuty vedlo k vedoucí brance. Zblokovaná střela Sluštíka se dostala na hůl Gebauera, který přesnou zadovkou našel volného Adama Floka, jenž zasunul kotouč za přesouvajícího se Ševců a otevřel skóre středečního utkání. Novojičínské první branka dostatečně nenasytila a tvořili si další šance. Z protiútoku však zahrozili také Bobři, slibná akce hostů však skončila tečovanou střelou do ochranné sítě.

Otěže utkání poté převzali opět svěřenci Davida Dostála, což vedlo k faulu Romana Vaňa. V přesilové hře našel Zdeněk přesnou přihrávkou od modré čáry Rostislava Olesze, který kličkou do protipohybu překonal brankáře Ševců a zvýšil vedení Ďáblů na 2:0. Závěr první části však patřil Bobrům. Valaši si vytvořili tlak v přesilové hře, který přetrval i při následné hře pět na pět. Patnáct vteřin před první sirénou pak Hruška při pokusu o odklizení kotouče smolně trefil dojíždějícího Kozubíka, od kterého se kotouč odrazil před volného Tomáše Vávru, jenž pohotovým zakončením pod víko snížil na 2:1.

V úvodu druhé části však zářili opět Ďáblové. V čase 23:51 pálil z mezikruží Flok, jehož střelu tečoval mimo dosah Ševců novojičínský kapitán Robin Gebauer. Novojičínští měli možnost přidat další branku v přesilovce, jenže po vypršení Holomkova trestu zahrozili Bobři. Odražený puk se před brankou dostal na hůl Lukačky, kterému se jeho pohotové zakončení nepodařilo umístit mezi tři tyče.

Lukačka o chvíli později našel před brankou volného Romančíka, proti jehož střele se činil Šimonů, který se roztáhl na brankové čáře a podržel Ďábly skvělým zákrokem. Na konci 36. minuty byla k vidění menší potyčka, když se do sebe pustili Finsterle s Holáněm. Oba aktéři vyfasovali dvouminutové tresty a pokračovalo se ve hře pět na pět. Ve 38. minutě slavili novojičínští příznivci čtvrtou branku. Po nahození Kuboše si našel odražený kotouč důrazný Viktor Konečný, jenž nadvakrát překonal brankáře Ševců a zvýšil vedení Ďáblů na 4:1.

Svěřenci Davida Dostála tak vstupovali do třetí části se slibným třígólovým náskokem. První šanci si ve třetí třetině vytvořil Konečný, který při hře čtyři na čtyři nebezpečně tečoval nahození od modré čáry. Poté se však při snaze Bobrů o zdramatizování utkání hrálo především před novojičínskou brankou.

V 55. minutě byl Šimonů úspěšný v souboji tváří v tvář hostujícímu útočníkovi a následně se ještě dokázal přesunout ke své levé tyči, kde zastavil pohotovou dorážku. O minutu později zahrozili Ďáblové. Přesnou přihrávku na útočnou modrou čáru obdržel Flok, jehož ránu se Ševců podařilo vytěsnit svým pravým betonem. V závěru utkání se pak Bobři prosadili ve vlastním oslabení. V rohu kluziště vybojoval kotouč Holomek, jehož tečovaná přihrávka poté doputovala na hůl Michala Romančíka, jenž střelou nad lapačku snížil na 4:2.

Valaši to ještě v závěru zkoušeli při hře bez brankáře, kdy při trestech Foltýna a Maliníka hráli s odkrytou bránou pět na čtyři. Ďáblové však žádné drama nedovolili a po závěrečné siréně slavili vítězství 4:2. Novojičínským se tak podařilo napravit poslední nevydařené utkání se Šumperkem, zatímco Bobři prohráli již pátý zápas v řadě.