Bořek Kopecký

Svěřenci Davida Dostála se vrací ze Šumperku s prázdnou a na body z ledu soupeře stále čekají. Ty opět nebyly daleko, k vidění bylo vyrovnané utkání, které rozsekl vítězným gólem v 58. minutě Jozef Danielčák. Novojičínští to v závěru utkání zkoušeli v šesti, soupeře dostali pod tlak, ale vyrovnávacího gólu se nedočkali. Ďábly tak inkasovaná branka v posledních minutách zápasu stála další body a i na potřetí neberou z venkovního utkání jediný bod. Další zápas odehrají na svém ledě v sobotu, kdy budou hostit Havlíčkův Brod.

8. kolo, 2. liga, st 18.10.2023

Draci Pars Šumperk
HK Nový Jičín

2:1

Branky a nahrávky: 4. Polách (Minařík, Scheuter), 58. Danielčák – 8. J. Holáň (Kafka). Rozhodčí: Čech – Gregar, Kalina. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci 434. Průběh utkání 1:0, 1:1, 2:1.

Draci Pars Šumperk: Irgl (Ryšavý) – Minařík, Rutar (A), Cekr, P. Kubíček, Cibuzar, P. Hohl – J. Horký, Polách, Scheuter – Vachutka (A), Nilsson, Jaroš (C) – Danielčák, Šišolák, Izák – Tomeš, Skopal.

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Báchor, J. Holáň, Hanák, Hruška, Kuboš, Hladiš – Konečný, Zdeněk, Květoň – Gebauer (C), Flok, J. Sluštík (A) – Handl, Berka, Tarnoczy – Kafka, Škarka, Hilšer.

Ohlasy

David Dostál (trenér HK Nový Jičín) „Dnešní zápas jsme v žádném případě neměli prohrát. Výborně nám chytal brankář, v obraně to nebylo špatné, ale stále děláme chyby a hlavně nedáváme góly. V útočném pásmu hrajeme komplikovaně, nestřílíme, nechodíme do předbrankového prostoru, nejsme první u puku. Z těchto důvodů jsme si nedokázali vytvořit gólové šance a když už jsme v nich byli, tak jsme je neproměnili.“

„V obranném pásmu děláme fatální chyby. Dnešní porážka je opravdu frustrující. Někteří hráči do toho dávají úplně všechno, ale každý by se měl podívat sám sobě do očí a říct si, proč tady je. Věřím, že se to zvedne a kluci začnou pracovat. V každém zápase jsme se porazili sami. Jediný kdo nás přehrál, byl Havířov. Nechci bojovat proti mým hráčům, ale takto nemůžeme pokračovat.“

Komentář k zápasu

Draci hned v úvodu utkání potvrdili své perfektní přesilovky. Ve druhé minutě usedl na trestnou lavici Konečný a Šumperk se v přesilovce dostal do vedení. Minařík našel před brankou přesnou přihrávkou Adama Polácha, jenž si kotouč pokryl tělem a následně překonal brankáře Šimonů přízemní střelou z otočky.

Ďáblům se však po čtyřech minutách hry podařilo srovnat. Novojičínská kombinace vedla k vyrovnávací brance, kterou po přihrávce Kafky zařídil Jan Holáň. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1. Novojičínští měli možnost jít do vedení hned v úvodu druhé části. Po chybné rozehrávce Draků se Ďáblové dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončil Zdeněk, jenže Irgl dokázal jeho pokus vytěsnit vedle své levé tyče.

Ve 27. minutě přišla přesilovka také pro svěřence Davida Dostála, ale větší brankovou příležitost si v ní nevytvořili. Ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky byli aktivnější Draci, ale Ďáblové je do větších šancí nepustili. Vyrovnaný stav tak platil také po čtyřiceti minutách. Ve třetí třetině byl k viděni vyrovnaný hokej. Oba celky se soustředily především na obranu a soupeře nepouštěly do větších příležitostí.

Na začátku 58. minuty však přišla branka Draků, která se nakonec ukázala jako vítězná. Po nepřesné rozehrávce z rohu kluziště se dostal kotouč na modrou čáru, ze které přišla střela domácího obránce, kterou dokázal zblokovat Zdeněk. Kotouč se však odrazil přesně na hůl Jozefa Danielčáka, jenž střelou do protipohybu umístil puk přesně k pravé tyči a poslal Šumperk do vedení.

Novojičínští to v závěru utkání zkoušeli v šesti. V posledních vteřinách zápasu dostali Draky pod tlak a před šumperskou brankou vznikl pořádný závar, při kterém se kotouč odrazil před Floka, jenže tomu se nepodařilo usměrnit skákavý kotouč do poloodkryté klece. Draci si již těsné vedení pohlídali a před svými fanoušky slavili první domácí vítězství v této sezoně.