Bořek Kopecký

Ďáblové zareagovali na nevydařený zápas s AZetem skvěle. Svěřenci Davida Dostála vstoupili do utkání velmi aktivně a v první třetině se hrálo převážně před brankou Techniky. Novojičínští si v první dvacetiminutovce vytvořili tříbrankové vedení a svůj náskok si zkušeně pohlídali. Na výhře Ďáblů se dvěma brankami podepsali Adam Flok a Jiří Zdeněk, kteří se tak výrazně podíleli na vítězství 6:1.

5. kolo, 2. liga, so 7.10.2023

HK Nový Jičín
Technika Hockey Brno

6:1

Branky a nahrávky: 3. Flok (Gebauer), 6. Zdeněk (Konečný), 13. Zdeněk (Konečný), 26. Konečný (Květoň, Báchor), 36. Flok (J. Holáň), 56. Květoň (Zdeněk) – 40. Račický (Vyroubal, Harmim). Rozhodčí: Kapitanov – Klimek, Smetková. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci 458. Průběh utkání 5:0, 5:1, 6:1.

HK Nový Jičín: Hořejší (Klimek) – Báchor, Hanák, Hruška, J. Holáň, Andrýsek, Dudáš – Konečný, Flok, J. Sluštík (A) – Berka, Zdeněk, Květoň – Gebauer (C), Hilšer, Škarka – Handl.

Technika Hockey Brno: Nešpůrek (Šembera) – P. Vašíček, Fornál, Lašák, M. Dufek (C), K. Holík, Úlehla, Kubica – Masař, Kaukič, Benýšek (A) – Tomaník, Pospíšil (A), T. Pigl – M. Pigl, Picka, Vyroubal – Harmim, Račický.

Ohlasy

David Dostál (trenér HK Nový Jičín) „Jsem za kluky velice rád, protože na minulý zápas dokázali odpovědět kladným a příjemným výkonem. Hráči byli dobře koncentrovaní, hráli kolektivně a celkový dobrý výkon byl podtržen výborným Filipem Hořejším v bráně. Velice důležitý byl vstup do zápasu, kdy jsme si vytvořili šance a tím jsme soupeře lehce otupili. Tohle bylo stavebním kamenem dnešního úspěchu.“

Jiří Rech (trenér Technika Hockey Brno) „Utkání se mi hodnotí špatně, protože si odsud nevezeme žádné body, pro které jsme sem přijeli. Body jsme si zřejmě ani nezasloužili. V první třetině jsme si mysleli, že se domácí porazí sami. Nebyla tam bojovnost a nasazení. S hokejem to mělo společného jen to, že jsme měli puk, hokejky a brusle.“

Komentář k zápasu

Novojičínští šli hned po úvodních vteřinách hry do čtyř, ale oslabení dokázali přečkat bez obdržené branky. Ďáblové slavili již na konci třetí minuty úvodní gól. Svěřenci Davida Dostála se prosadili hned z první střely na branku, když si mezi kruhy připravil kotouč ke střele Adam Flok, jenž vypálil nechytatelně pod víko. Ďáblové pokračovali v aktivní hře a tvořili si další šance.

Přečíslení dva na jednoho zakončil Zdeněk, jenže Nešpůrek si prostor mezi rukou a tělem pohlídal. V další příležitosti se ocitl Flok, který se dostal až před Nešpůrka, jenž jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče. Na začátku šesté minuty však aktivita Ďáblů přinesla druhou branku. Špatnou rozehrávku Techniky potrestal Jiří Zdeněk, který se z levé strany dostal do samostatného úniku a povedenou bekhendovou kličkou zvýšil na 2:0.

Na začátku jedenácté minuty pálil nebezpečně Berka, jenž se dostal také k následné dorážce, ale Nešpůrek byl v obou případech pozorný. Ve třinácté minutě slavili svěřenci Davida Dostála třetí trefu. Konečný přenechal na levém kruhu kotouč Jiřímu Zdeňkovi, jehož střelu vyrazil Nešpůrek jen před sebe a na dorážku už byl krátký. Ďáblové ještě zahrozili v závěru první části. Při přečíslení dva na jednoho se pokoušel o kličku Gebauer, jenže Nešpůrek podržel svůj tým skvělým zákrokem.

O minutu později měl možnost udeřit z přečíslení Konečný, jenže před poloodkrytou brankou se mu nepodařilo trefit skákavý puk. Do šaten se tak odcházelo za stavu 3:0. Ve 26. minutě Ďáblové zvýšili svůj náskok v přesilové hře. Květoň našel skvělou křižnou přihrávkou hůl Viktora Konečného, který doklepl kotouč do odkryté branky. V polovině 36. minuty to bylo už 5:0. Do samostatného úniku se dostal Adam Flok, který překonal Nešpůrka forhendovou kličkou.

Poté několikrát zahrozila Technika. Ve 37. minutě střílel z mezikruží Masař, který jen těsně přestřelil. Po chvíli na něj navázal Harmim, jenž poslal kotouč jen kousek od levé tyče novojičínské branky. Brňané slavili svou jedinou branku 35 vteřin před druhou sirénou, kdy se z dorážky prosadil Tomáš Račický. Ďáblové i přesto vstupovali do třetí třetiny s pohodlným vedením 5:1.

Na konci 46. minuty nebyl daleko od hattricku Zdeněk, ale kotouč mu při střele sjel z čepele hole a z dobré pozice tak Nešpůrka příliš neohrozil. Následně utkání skončilo pro kapitána Ďáblů Robina Gebauera, který smolně zasáhl Tomáše Pigla kolenem a dostal trest do konce zápasu. Novojičínští však dokázali pětiminutové oslabení ubránit a poté hráli sami přesilovku. V té si největší šanci vytvořil Flok, jehož střelu zblízka Nešpůrek dokázal vytěsnit.

V 55. minutě usedl na trestnou lavici Konečný, ale vyloučení ho příliš mrzet nemuselo, když si ve vlastním oslabení připravil na levém kruhu kotouč ke střele David Květoň, který své zakončení umístil přesně ke vzdálenější tyči a zvýšil tak na 6:1. V závěru utkání měl ještě možnost zkompletovat hattrick Flok, jenže Nešpůrek se dokázal skvěle roztáhnout na brankové čáře a kotouč udržel před svými betony.