Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka a Robina Bacula ukončili sérii venkovních zápasů v Havlíčkově Brodě. Oba celky vstupovaly do utkání se sérií tří výher v řadě, ale ta novojičínská byla po vyrovnaném zápase ukončena. Ďáblové dokázali třikrát stáhnout náskok soupeře, ale při závěrečném pokusu o čtvrtou srovnávací branku se z protiútoku prosadil domácí celek. Ďáblové tak po výhrách ve Žďáru nad Sázavou a v Havířově končí sérii duelů na ledě soupeřů těsnou porážkou 5:3 proti domácím Bruslařů.

35. kolo, 2.liga, so 4.2.2023

BK Havlíčkův Brod
HK Nový Jičín

5:3

Branky a nahrávky: 4. Dušek (Vašíček, Valášek), 10. Čermák (Tecl), 37. Dušek (Kopic, Krejčí), 47. Valášek (Čermák), 59. Křehlík (Pártl) – 10. Andrýsek (Květoň, Konečný), 11. Lehečka (Franek, Škarka), 40. Kafka (Franek, Hruška). Rozhodčí: Kohoutek – Kučera, Augusta. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 295. Střely na branku: 47:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

BK Havlíčkův Brod: Wolf (Novák) – Krejčí, Čermák, Benák, Vašíček (A), Grauer, Kliment (A), Kerber – Tecl, Kuchta (C), D. Košťál – Dušek, Valášek, Kopic – Pártl, Křehlík, Oščádal – J. Košťál.

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Holáň, Holaň, Váňa, Hruška, Hladiš, Kožený, Andrýsek – Lehečka, Škarka, Konečný, Flok, Kafka, Květoň (C), Hilšer, Sluštík, Franek, Štefka, Maliník.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín): „Řekl bych, že utkání bylo naprosto vyrovnané a velmi slušivé pro oko diváka. Hrál se rychlý hokej, který přinesl spoustu šancí. V poslední třetině jsme za stavu 3:3 měli možnost hrát přesilovou hru, ale nesehráli jsme ji vůbec dobře. Naopak po konci početní převahy jsme se po chybách dostali do vlastního obranného pásma, což vyústilo v obdrženou branku, která nakonec byla rozdílová. Tento moment rozhodl o tom, že si neodvážíme ani bod. Mohli jsme utkání rozhodnout, ale nezvládli jsme to. Potřebujeme každý bod a těší nás, že z venkovních zápasů je umíme vozit, ale mrzí mě, že si nevezeme žádné z Havlíčkova Brodu, protože jsme na ně měli.“

Komentář k zápasu

Domácí se dostali v polovině čtvrté minuty do vedení, když se v brankovišti nejlépe zorientoval Dominik Dušek, jenž dostal kotouč za brankovou čáru. Bruslaři svůj náskok mohli navýšit, ale přečíslení dva na jednoho překombinovali a Šimonů nakonec nemusel zasahovat. Na začátku desáté minuty bylo srovnáno. Na modré čáře se puku zmocnil Konečný a následný rychlý protiútok zakončil Martin Andrýsek, který nadvakrát překonal Wolfa.

O třicet vteřin později se však radoval soupeř. Hned po vhazování vypálil Roman Čermák, po jehož střele skončil kotouč v síti novojičínské branky. Rychlou odpověď však měli také Ďáblové. Po 48 sekundách hry vyrovnal na 2:2 přesnou střelou z mezikruží Jakub Lehečka. V patnácté minutě se po nepřesné rozehrávce ocitl v šanci Dušek, ale Šimonů byl v tomto souboji úspěšnější. Do šaten se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 2:2.

Na začátku druhé třetiny šli Ďáblové do oslabení, jenže v největší šanci se ocitl Lehečka, který ujel obraně Bruslařů, svou bekhendovou kličkou však na Wolfa nevyzrál. V závěru šestadvacáté minuty se domácí opět ocitli v přečíslení dva na jednoho. Zakončení vzal na sebe Dušek, proti jehož střele vytasil Šimonů svou vyrážečku. V úvodu 37. minuty slavili domácí příznivci třetí branku. Po zisku kotouče ve středním pásmu se před novojičínského brankáře natlačil Dominik Dušek, který střelou k pravé tyči vrátil Bruslařům vedení.

Ještě do druhé sirény se Ďáblům podařilo vyrovnat. Na modré čáře se kotouče chopil Dominik Kafka, jenž z vrcholu levého kruhu propálil Wolfa střelou na teploměr. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 3:3. Ve 46. minutě se ke střele z mezikruží dostal Křehlík, ale Šimonů podržel svůj tým skvělým zákrokem. O minutu později však šli Bruslaři opět do vedení, když se z dorážky prosadil Milan Valášek.

Novojičínští se hnali za vyrovnáním. Flok při přečíslení hledal volného Lehečku, ale tomu na poslední chvíli sáhl do střely Křehlík. V závěru utkání hráli Ďáblové přesilovou hru, jenže při snaze o vyrovnávací branku otevřeli zadní vrátka, čehož využili Pártl s Tomášem Křehlíkem, který vstřelil pátý gól domácího celku. Ďáblové se ještě snažili dotáhnout dvougólové manko při hře v šesti, ale Havlíčkův Brod si už náskok 5:3 pohlídal. Novojičínští tak odjíždí s prázdnou, ale dva ze tří venkovních duelů dokázali vyhrát.