Bořek Kopecký

Novojičínští si po třech zápasech bez zisku bodu zastříleli a v derby porazili Valašské Meziříčí s přehledem 8:1. Již v první části si vytvořili čtyřbrankový náskok, který ještě několikrát navýšili. Bobři zkorigovali na konečných 8:1 až v závěru třetí části. Brankáři Šimonů tak uteklo čisté konto až v posledních minutách, stejně jako tomu bylo v prvním domácím derby proti Valmezu.

32. kolo, 2.liga, st 25.1.2023

HK Nový Jičín
HC Bobři Valašské Meziříčí

8:1

Branky a nahrávky: 2. Květoň (Hladiš), 16. Maliník (Lehečka, Květoň), 18. Lehečka (Váňa, Maliník), 19. Flok (Franek, Konečný), 28. Konečný, 40. Flok (Lehečka), 45. Konečný (Gebauer, Sluštík), 53. Váňa (Maliník) – 58. Křivohlávek (Vávra, Kozubík). Rozhodčí: Šutara – Gančařík, Hladík. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 359.

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Váňa, Hruška, Hladiš, Kožený, Holaň – Škarka, Gebauer, Konečný, Handl, Sluštík, Hilšer, Štefka, Flok, Květoň (C), Franek, Lehečka, Maliník.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (19. Ševců) – Sviták, Holiš, Kamas, Ďurkáč, Báchor (A), Liss, Fojtík – Křivohlávek (C), Vávra (A), Martiník – Andris, Pokorný, Finsterle – Martinec, Vavřík, Kozubík – Bachánek, Kuchařík.

Ohlasy

Robin Bacul (trenér HK Nový Jičín): „Kluci k utkání přistoupili zodpovědně. Zápas nám celkově sedl a jsme spokojení. Začalo nám to tam padat a hráči pak dostali klid na hokejky. Předvedli super výkon a doufám, že se tímto zápasem odrazíme k lepším výsledkům. Každá výhra je důležitá, ale po sérii porážek už jsme byli lehce psychicky dole, takže doufám, že to kluky nakopne k další práci. Na začátku jsme měli výborné akce a šli jsme do vedení 4:0. Škoda přesilovek, které nás ve druhé třetině trochu stáhly dolů, a útočných faulů. Jinak musím klukům pogratulovat a poděkovat za dobrý výkon. Od takového výkonu se musíme odrazit a pokračovat dále. Brankář dnes opět chytal výborně, jen mě mrzí, že po útočném faulu jsme dostali branku, zasloužil si čisté konto.“

Komentář k zápasu

Brankovou kanonádu započal již na začátku druhé minuty David Květoň, který si nabruslil mezi kruhy a přesnou střelou k tyči poslal Ďábly do vedení. V osmé minutě vypálil nepříjemnou střelu Flok, Sachr kotouč dokázal vyrazit před Konečného, jenže tomu se nepodařilo poslat skákající puk do poloodkryté branky. V další šanci se ocitl Gebauer, jenž se protáhl přes dva hostující obránce a dostal se až do zakončení, při kterém však byl faulován.

Ďáblové dokázali následnou početní převahu využít a odskočili svému soupeři o dvě branky. Pohlednou kombinaci na jeden dotek zakončil střelou do odkryté branky Roman Maliník. Na konci osmnácté minuty lovil Sachr kotouč ze své sítě potřetí. Střílenou přihrávku Váni dokázal usměrnit mimo Sachrův dosah Jakub Lehečka. Za 23 vteřin slavili novojičínští příznivci další branku. Po rychlém přechodu přes střední pásmo zakončil přečíslení tři na dva Adam Flok. V brance Valmezu od čtvrté inkasované branky působil Kryštof Ševců.

Ďáblové si tak do šaten odnesli pohodlné vedení 4:0. Ve 23. minutě ujel hostující obraně Franek, ale nepodařilo se mu přesně zakončit. O pět minut později dokázal Viktor Konečný zblokovat pokus hostujícího obránce a poté se dostal do samostatného úniku, při kterém byl faulován. V následném trestném střílení si poradil s přehledem a brankáře Ševců překonal bekhendovou kličkou.

Ve 37. minutě Ďáblové čelili oslabení tři proti pěti, ale početní nevýhodu o dva muže dokázali ubránit a ve zbylé klasické přesilovce se sami prosadili. Po vyhození Lehečky si pro kotouč dojel Adam Flok a po úspěšném bekhendovém blafáku se radoval ze své druhé branky v dnešním utkání. V závěru druhé části měl možnost snížit Martiník, jenže Šimonů se proti jeho střele blýskl skvělým zákrokem. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 6:0.

Ve 45. minutě to bylo už 7:0. Gebauer našel křižnou přihrávkou Viktora Konečného, jenž překonal přesouvajícího se Ševců a také zaznamenal druhý gól v utkání. Na začátku třiapadesáté minuty se Ďáblové radovali z osmé branky, když se po teči jednoho z Bobrů prosadil střelou od modré čáry Vladimír Váňa. Brankář Šimonů předváděl po celé utkání výborné zákroky, ale čistého konta se nedočkal. Tři minuty před koncem utkání totiž využil přesilovou hru Valmezu Jan Křivohlávek. Novojičínští však slaví velmi cenné vítězství 8:1.