Bořek Kopecký

Novojičínští si v první třetině vytvořili mnoho šancí, dokonce se jim několikrát nabízela poloodkrytá branka, ale byli to Horáci, kteří využili dva rychlé přechody do útoku a po první dvacetiminutovce vedli. Ďáblové po zbytek utkání stahovali gólové manko, ale smolné branky v závěru utkání potvrdili tříbodový zisk Velkého Meziříčí, které si domů odváží vítězství 5:2. Na vítězství Horáků má výrazný podíl brankář Juda, jenž podržel svůj tým několika skvělými zákroky. Hattrick zaznamenal ve velkomeziříčském dresu Milan Strnad.

31. kolo, 2.liga, so 21.1.2023

HK Nový Jičín
HHK Velké Meziříčí

2:5

Branky a nahrávky: 29. Gebauer (Konečný, Škarka), 45. Konečný (Maliník, Květoň) – 3. Střecha T. (Juráň, Křenek), 20. Vedral, 42. Strnad (Hasoň, Maštera), 58. Strnad (Ambrož), 59. Strnad. Rozhodčí: Kapitanov – Klimek, Bartoň. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 456. Střely na branku: 65:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Hruška, Váňa, Holaň, Hladiš, Kožený, Andrýsek – Handl, Škarka, Konečný, Kafka, Gebauer, Hilšer, Sluštík, Flok, Štefka, Franek, Květoň (C), Maliník.

HHK Velké Meziříčí: Juda (Štourač) – Ambrož (C), Slabý, Hort, Vlašín (A), Báňa, Kochánek, Trnka – Strnad, Střecha T., Juráň, Horký, Vedral, Maštera, Burian, Křenek (A), Střecha F., Hasoň, Doležal, Švejda.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín): „Bylo to těžké utkání. Věděli jsme, do čeho jdeme a očekávali jsme, že soupeř bude bránit, což se potvrdilo. Měli jsme převahu a vytvořili jsme si spoustu šancí a gólových příležitostí, ale ani jednu jsme neproměnili. Za tu koncovku jsme dnes byli potrestáni. Neporadili jsme si s ní dobře a naopak soupeř dal hned z první a třetí střely branku. To se pak táhlo celým utkáním. Ve druhé třetině jsme se vrátili do zápasu snížením na 1:2 a ve třetí části na 2:3, ale vzadu jsme pak zase udělali chybu a hned jsme z toho dostali gól. Soupeř to velmi dobře odbránil a my jsme si s nabídnutými šancemi neporadili. Do naší branky spadlo co mohlo, což v žádném případě nejde za brankářem. V podstatě to byl zápas na jednu bránu, ale nedali jsme góly a naopak se dokázal prosadit soupeř. Herně to není špatně, ale trápíme se v koncovce a to nás sráží dolů. Nedaří se poslední minuty, koncovka, dnes jsme měli před sebou třikrát prázdnou branku a nebyl z toho žádný gól. Ze soupeřova brankáře jsme udělali Haška, ale zaslouží si to, protože chytal velmi dobře. Byl základem soupeřova vítězství.“

Komentář k zápasu

Ve třetí minutě mohl poslat Ďábly do vedení Květoň, který střílel do poloodkryté branky hostů, ale Juda ještě zvládl zasáhnout svou holí. Z protiútoku se následně radovali Horáci. Rychlý přechod do útočného pásma zakončil střelou do pravého horního rohu Tomáš Střecha. Ďáblové se hnali za vyrovnáním a v osmé minutě již několik novojičínských příznivců slavilo branku, jenže Juda dokázal zastavit kotouč na brankové čáře.

Vyrovnání viselo ve vzduchu v polovině jedenácté minuty. Prázdnou branku měl před sebou Konečný, ale přesouvající se Juda podržel svůj tým dalším zázračným zákrokem. V devatenácté minutě byl už Juda po střele Květoně překonán, ale kotouč se zastavil o břevno hostující branky. Z následného protiútoku slavili gól Horáci. Do samostatného úniku se dostal Zdeněk Vedral, který se prosadil přesnou střelou nad lapačku. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:2.

Vedení Horáků mohl ve 29. minutě navýšit Křenek, který se dostal až před domácího brankáře, jenže při zakončení poslal puk nad břevno. Na druhé straně se poté prosadili Ďáblové. Střela Škarky z mezikruží ještě neúspěchem neskončila, ale po následných dorážkách dostal kotouč za brankovou čáru Robin Gebauer. Vyrovnání bylo blízko v závěru druhé třetiny, když se po střele Franka rozezvonila tyč. Po dvou třetinách tak panoval stav 1:2.

V úvodu třetí části odskočili Horáci zpět do dvougólového vedení. Po střele Hasoně si našel odražený puk Milan Strnad, který již měl lehkou práci. Ďáblům se však podařilo rychle vstřelit kontaktní branky. V 55. minutě proměnil přečíslení dva na jednoho po přihrávce Maliníka Viktor Konečný. Nebezpečné střely následně vyslali na branku hostů Gebauer a Flok, jenže Juda jejich pokusy zneškodnil svými betony. V šanci se ocitl také Škarka, po jehož nebezpečné střele a dorážce se k puku dostal Gebauer, ale ani on nedostal puk za Judova záda.

Na začátku 58.minuty pak Ďábly srazil velmi nešťastný moment. Přihrávku Milana Strnada se snažil zblokovat Kafka, ale po jeho kontaktu se kotouč smolně odrazil za záda Šimonů. Novojičínští se pokusili srovnat v šesti hráčích, jenže svůj hattrick zkompletoval střelou přes celé hřiště Milan Strnad.