Bořek Kopecký

Ďáblové hráli v Kopřivnici celý zápas vyrovnané utkání, o čemž svědčil také remízový stav. Dvě minuty před koncem je však obral o body gólem z přesilové hry Jiří Pargáč, který se stal autorem vítězného gólu na 3:2. Za Ďábly se trefili Davidové Květoň a Štefka. Svěřenci Petra Macháčka a Robina Bacula tak čekají na body ze hřiště soupeře již tři zápasy. Navíc to byla již šestá porážka o jedinou branku v této sezoně.

30. kolo, 2.liga, st 18.1.2023

HC ISMM Kopřivnice
HK Nový Jičín

3:2

Branky a nahrávky: 29. Suchý (Pindel), 46. Bartošák (Sluštík O., Marek), 59. Pargáč (Suchý) – 21. Květoň (Hruška, Maliník), 56. Štefka (Květoň, Flok). Rozhodčí: Vaněk – Gančařík, Veselý. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 911. Střely na branku: 48:52. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC ISMM Kopřivnice: Baldik (Kubáň) – Bail, Már, Bartošák, Marek, Kelnar – Mach J., Urban, Suchý (A), Gola, Kleinar, Pargáč, Indrst, Velecký, Pindel, Fojtík F., Sluštík O. (C).

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Hladiš, Holaň, Adámek, Hruška, Váňa, Kožený, Sluštík J. – Flok, Konečný, Škarka, Kafka, Lehečka, Gebauer, Štefka, Handl, Květoň (C), Maliník.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín): „Během utkání se to vyvrbilo na remízový stav a dělba bodů by po šedesáti minutách nejspíše byla spravedlivá. Nicméně jsme v závěru udělali hloupost, která nás stála všechny tři body. Udělali jsme nesmyslný faul po vyrovnání na 2:2. Místo toho, abychom to využili v náš prospěch a pozitivní psychiku měli na své straně, případně i v prodloužení a nájezdech, tak jsme si to pokazili a stálo nás to zápas. Po nějakém šestiminutovém tlaku se nám podařilo vyrovnat na 2:2, ale poté už na to bylo málo času. Inkasovaná branka na 3:2 nás rozhodila a už nám chyběl klid. Zápasy zvládáme do 55. minuty, ale potom se nám to vše zvrtne. Nedokážeme udržet koncentraci a vše je o branku. Držíme rovnovážný stav, ale poslední utkání jdou za soupeři, což je pro nás strašně těžké.“

Komentář k zápasu

Kopřivnice mohla jít do vedení už po dvaceti vteřinách hry, ale Šimonů proti střele Veleckého z mezikruží vytasil své pravé rameno. Vyrovnaný hokej přinesl další větší šanci v patnácté minutě, kdy se před novojičínského gólmana snažil natlačit Ondřej Sluštík, kterému se však nepodařilo přesně zakončit. Ďáblové následně ubránili oslabení a do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu.

Vstup do druhé části vyšel Ďáblům na jedničku. Po 57 sekundách hry si zpoza branky najel do předbrankového prostoru David Květoň, který následně překonal Baldika přízemní střelou. Své vedení poté mohli navýšit v přesilové hře, jenže Baldik se blýskl zákrokem ramenem proti pokusu Floka.

V úvodu 28. minuty uhasil závar před kopřivnickou brankou pohotovým zákrokem Baldik a z následného protiútoku se domácím podařilo srovnat. Střelou od mantinelu vyrovnal na 1:1 Dominik Suchý. Ve 36. minutě mohla jít Kopřivnice do vedení, jenže přečíslení tři na jednoho ztroskotalo na nepřesné přihrávce. Po dvou třetinách tak panoval vyrovnaný stav.

Na začátku třetí části se v šanci ocitl Suchý, ale v souboji tváří v tvář brankáře Šimonů nepřekonal. Druhá branka domácího celku visela ve vzduchu také o dvě minuty později, kdy se již Šimonů otáčel za svá záda, ale kotouč nakonec udržel ve své moci. Ve 46. minutě se již Kopřivnice dostala do vedení. Na modré čáře dostal příliš času a prostoru René Bartošák, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 52. minutě mohl navýšit náskok domácích Ondřej Sluštík, ale Šimonů svým zákrokem podržel Ďábly. Novojičínští se dočkali vyrovnání v šestapadesáté minutě. Početní převahu využil po rychlém přechodu do útočného pásma přesnou střelou David Štefka. Chvíli po vstřelené brance však Ďáblové šli do oslabení a Kopřivnice se tak rychle dostala zpět do vedení. Absence brankářské hole využil Jiří Pargáč, jenž se natlačil před branku a překonal Šimonů. Ďáblové to v závěru utkání ještě zkoušeli v šesti, ale ani oddechový čas k vyrovnávací brance nepomohl.