Bořek Kopecký

Souboj Ďáblů a domácího Vyškova opět nabídl gólovou nadílku, jako tomu bylo v minulých dvou vzájemných střetnutích. Stav utkání byl dlouho vyrovnaný a do třetí třetiny se vstupovalo za stavu 2:2. Ve třetí části se však s góly roztrhl pytel a diváci nakonec viděli desetigólovou bitvu, ve které byl úspěšnější domácí Vyškov, který zvítězil 6:4

29. kolo, 2.liga, so 14.1.2023

Hokej Vyškov
HK Nový Jičín

6:4

Branky a nahrávky: 9. Sebera (Dobiáš, Studený.), 35. Janeček (Weintritt, Mikulík), 44. Sebera (Dobiáš, Vašíček), 47. Vašíček (Dobiáš, Sebera), 47. Vosátko (Kořenek), 59. Komínek (Janeček) – 16. Handl (Štefka, Flok), 36. Konečný (Maliník, Kožený), 42. Kafka (Gebauer, Lehečka), 50. Maliník (Květoň, Konečný). Rozhodčí: Maťašovský – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 219. Střely na branku: 52:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Hokej Vyškov: Šarman (Král) – Vosátko, Hohl, Studený, Hefka, Mikulík, Holemý, Žižka (C) – Sebera, Janeček, Dobiáš, Snášel, Lekeš, Komínek (A), Vašíček, Čuřík (A), Kořenek, Popelka, Weintritt.

HK Nový Jičín: Švančara (Hořejší) – Váňa, Holaň, Hladiš, Hruška, Sluštík, Kožený – Štefka, Flok, Lehečka, Květoň (C), Gebauer, Konečný, Handl, Hilšer, Maliník, Kafka, Škarka.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín): „Do utkání jsme vstupovali s tím, že jsme chtěli zachytit úvod a hlavně tempo zápasu. Mají menší hřiště a střední pásmo v podstatě neexistuje, takže se hrál rychlý hokej s rychlým osobním přístupem. Myslím si, že úvod nebyl úplně špatný, ale někdy od čtvrté minuty začali mít domácí převahu a dostávali se do šancí, což vyústilo v první branku. Hra však zůstala stejná a dobře jsme vyplňovali pozice a prostory. Dobře jsme bruslili a díky tomu se nám podařilo vyrovnat. Scénář byl stejný i ve druhé třetině, po které byl stav 2:2. V úvodu třetí části jsme se dobrým forčekingem dostali do vedení. Nicméně jsme o něj rychle přišli a skóre se otočilo až na stav 5:3, což bylo v utkání zlomové. Musím říct, že za ty branky jsme si v podstatě mohli sami. V obraně jsme udělali tři hrubé chyby, které nás vždy stály branku. Ovlivnilo to i několik nepřesností v útoku. Tyto tři hrubky nás dnes stály výsledek. Podařilo se nám snížit na 5:4, ale při závěrečné hře bez brankáře jsme inkasovali na 6:4, s čímž jsme už nemohli nic udělat. Alespoň bod jsme si dnes zasloužili. Soupeř měl kvalitu, ale utkání jsme si prohráli sami. “

Komentář k zápasu

Hned v úvodu utkání ujel novojičínské obraně Vašíček, jenže svým zakončením na Švančaru nevyzrál. V páté minutě již byl novojičínský brankář překonán, ale po střele Sebery skončil puk pouze na tyči. Z následného protiútoku zahrozili Ďáblové, jenže Šarman předvedl na brankové čáře skvělý zákrok betonem.

V deváté minutě se Vyškov dostal do vedení. Dobiáš přihrál na levý kruh Matěji Seberovi, proti jehož prudké střele se nestihl Švančara přesunout. Ve 14. minutě se v šanci ocitl Konečný, ale svou kličkou Šarmana nenachytal. Na konci šestnácté minuty už však bylo srovnáno. Po zblokované střele se Ďáblové vydali do útoku a pohlednou kombinaci zakončil Dan Handl. Vyškov mohl jít brzy zpět do vedení, jenže Švančara skvěle natáhl svou lapačku proti střele Komínka.

Do šaten se tak odcházelo stavu 1:1. Ve 29. minutě se do šance nejdříve dostal Květoň, jenže kotouč mu před poloodkrytou brankou přeskočil hokejku. Poté se do rychlého protiútoku vydali domácí hráči, jenže přečíslení dva na jednoho nezakončil Komínek mezi tři tyče. Komínek se mohl prosadit také ve 34. minutě, kdy měl před sebou odkrytou branku, ale Švančara ještě stihl zasáhnout svým betonem.

O minutu později se již domácí radovali ze druhé branky. Švančara dokázal vychytat samostatný únik Weintritta, jenže odražený kotouč si našel Michal Janeček, na jehož střelu už brankář Ďáblů nedosáhl. Ďáblům se však podařilo rychle srovnat. Šarman sice podržel svůj tým skvělým zákrokem lapačkou, ale ve 36. minutě byl na dorážku Viktora Konečného krátký. Do třetí třetiny se vstupovalo za stavu 2:2.

V úvodu třetí části se dostali do vedení Ďáblové. Rozehrávku Vyškova vystihl Lehečka a následnou kombinaci zakončil střelou do levého horního rohu Dominik Kafka. Domácím se podařilo vyrovnat za dvě minuty, kdy se po přihrávce Dobiáše prosadil osamocený Matěj Sebera. Na začátku 47. minuty šel Vyškov díky využité přesilové hře opět do vedení, když se z dorážky prosadil Dominick Vašíček. O minutu později se domácí příznivci radovali znova. Přečíslení dva na jednoho proměnil v pátou branku Vyškova David Vosátko.

Deset minut před koncem základní hrací doby se Ďáblům podařilo snížit na rozdíl jediné branky, když z předbrankového prostoru zamířil přesně Roman Maliník. O tři minuty později mohlo být srovnáno, ale skákající puk před odkrytou domácí brankou se žádnému z novojičínských hráčů nepodařilo dorazit za brankovou čáru. Ďáblové to v závěru zkoušeli v šesti, jenže utkání rozhodl gólem do prázdné branky Tomáš Komínek.