Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera se v sedmnácté kola vydali do Hodonína. Domácí Baník o svém tříbodovém zisku rozhodl v závěru první třetiny, kdy v rozmezí 49 vteřin vstřelil tři branky. Ďáblové se ve zbytku utkání pokoušeli srovnat, ale i přes mnoho šancí se z vítězství radoval Hodonín, jenž zvítězil 5:2.

17. kolo, 2.liga, so 19.11.2022

SHKM Baník Hodonín
HK Nový Jičín

5:2

Branky a nahrávky: 19. Dufek (Charvát M., Romančík), 20. Matějka (Janás, Šmach), 20. Romančík (Peš, Štědrý), 22. Štědrý (Vyrůbalík), 55. Dufek (Medek, Škápik) – 24. Franek, 46. Štefka (Lehečka, Maliník). Rozhodčí: Škach – Kučera, Jurčík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1145. Průběh zápasu: 4:0, 4:2, 5:2.

SHKM Baník Hodonín: Šurý (ZollPriester) – Škápik (A), Šmach, Němec, Kališ, Vyrůbalík, Polesný (A), Rauš, Kučera – Bartes, Peš (C), Dufek, Romančík, Štědrý, Matějka, Janás, Charvát K., Medek, Charvát M., Krejčí.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Hladiš, Hruška, Foltýn, Tomeček, Váňa, Kožený, Holáň – Hilšer, Flok, Konečný, Handl, Gebauer, Kafka, Sluštík, Štefka, Franek, Lehečka (C), Maliník.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „I když jsme prohráli, tak kluky musím pochválit. Dneska celý zápas odmakali. Bohužel rozhodla jedna minuta. Dostat tři rychlé branky je na psychiku náročné. Takový závěr se stane. Kluky to však nepoložilo a dál makali. Bohužel nám dnes chybělo trochu štěstí. Neodráželi se k nám puky a několikrát jsme netrefili prázdnou bránu. Baník byl hladový po vítězství a bojoval. Na rozdíl od zápasu v Opavě jsme si vytvořili spoustu šancí. Jindy se nám nedaří přesilovky, ale dnes jsme jednu využili. Vždy je překombinujeme. Přesilovky jsou o střelbě. Musíme si více věřit a střílet. Neříkám, že si nemáme nahrávat, ale těch přihrávek je tam už moc. Po zápase jsme se s kluky bavili, že pokud odehrajeme stejný zápas jako dneska, tak nemám strach, že bychom v příštím zápase proti Kopřivnici nebodovali. Góly dávat umíme, jen nám to tam nepadá. Jsem však přesvědčen, že to zlomíme. Klukům chci za dnešek poděkovat. Byl to opravdu smolný zápas.“

Komentář k zápasu

Baník mohl jít do vedení hned v první minutě, kdy měl k dispozici trestné střílení. Toho se chopil Jan Štědrý, který na Šimonů nevyzrál. Další možnost ke skórování dostal Hodonín po nepřesné rozehrávce Ďáblů, ale Daniel Šimonů se blýskl skvělým zákrokem lapačkou. Poté hráli Novojičínští přesilovou hru, jenže vyloučení Matěje Charváta nepotrestali.

Na začátku devatenácté minuty si Baník vytvořil tlak, při kterém v jednu chvíli skákal puk před zcela odkrytou novojičínskou brankou, ale Ďáblové jej zvládli včas odklidit do bezpečí. Následovala přesilová hra domácích, která odstartovala rychlou smršť branek. Přesilovou hru využil přesnou střelou z levého kruhu do horní poloviny branky Aleš Dufek.

O půl minuty později se Hodonín radoval znova. Střílenou přihrávku Janáse usměrnil do branky Jan Matějka. Za devatenáct vteřin vyslal prudkou střelu od modré čáry Michal Romančík, který zvyšoval na 3:0. Baník byl aktivní také v úvodu druhé části. Nejdříve nebezpečně tečoval Matějka a ve 22. minutě slavili domácí příznivci čtvrtou branku, když se prosadil Jan Štědrý.

O dvě minuty později dostal Šimonů dvouminutový trest, když smolně vyhodil kotouč až za plexisklo. V oslabení se však prosadili Ďáblové. Na trestné střílení se rozjel Tomáš Franek, který povedenou forhendovou kličkou snížil na 4:1. Ve 30. minutě hráli přesilovku také svěřenci Kamila Gebauera, V dobré pozici se ocitl Maliník, jenže skákavý puk mu přeskočil jeho hokejku. Ve 36. minutě se řítil na Šimonů Romančík, ale v souboji tváří v tvář byl úspěšnější novojičínský brankář.

Chvíli poté hráli Ďáblové přesilovku, kterou však nevyužil a do šaten se šlo za stavu 4:1. Série vyloučení na začátku třetí třetiny přinesla Baníku početní převahu, ale novojičínská čtveřice se dokázala ubránit. Ve 45. minutě usedl na trestnou lavici Matěj Charvát a Ďáblové jeho faul zvládli potrestat. Pokus Lehečky skončil pouze na tyči, ale odražený kotouč si našel David Štefka, který snížil na 4:2.

V 54. minutě byl blízko ke gólu Konečný, který se dostal k nebezpečné střele a dvěma dorážkám. Hodonínský Baník podržel skvělými zákroky Šurý. O minutu později se prosadili domácí. Rychlý přechod do útočného pásma zakončil přesnou střelou Aleš Dufek, který v utkání vstřelil svou druhou branku. Další branka již v zápase nepadla. Hodonín tak na svém ledě vyhrál 5:2.