Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera se v rámci třináctého kola utkali s Havlíčkovým Brodem. Duel rozjetých Ďáblů s trápícími se Bruslaři, kteří byli odhodláni ukončit sérii pěti porážek v řadě, přinesl celkem jedenáct branek. Novojičínští strávili většinu zápasu ve vedení a po závěrečné siréně se radovali z těsné výhra 6:5. Ďáblové tak i v oslabené sestavě zvládli vyhrát i čtvrtý zápas v řadě. Dva góly se podařilo vstřelit Viktoru Konečnému a Davidu Květoňovi.

13. kolo, 2.liga, so 5.11.2022

BK Havlíčkův Brod
HK Nový Jičín

5:6

Branky a nahrávky: 4. Valášek (Kliment, Moučka), 12. Moučka (Holenda, Čermák), 24. Kuchta (Tecl, Eklund), 38. Kuchta (Kopic, D. Košťál), 47. Tecl (Čermák, Voříšek) – 2. Konečný (Štefka, Pospíšil), 5. Maliník (Květoň, Foltýn), 27. Květoň (Maliník), 32. Kožený (Maliník, Květoň), 38. Květoň (Flok, Kožený), 44. Konečný. Rozhodčí: Maršálek - Kučera, Štěrba. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:23. Diváci: 315. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:6, 5:6.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Čermák, Eklund, Kliment, Kerber, Grauer, Krejčí – Kuchta (C), D. Košťál, Tecl – Holenda, Moučka, Valášek – Petržilka, Voříšek (A), Kopic – Šimek.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Pospíšil, Foltýn, Hruška, Váňa, Kožený, Holaň – Flok, Konečný, Hilšer, Lehečka (C), Pecha, Gebauer, Štefka, Handl, Květoň, Maliník.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Bylo to strašně těžké utkání. Věděli jsme, že se soupeř prohrál pět zápasů v řadě a dneska to vítězství budou chtít konečně urvat. Měli jsme dobrý vstup do utkání. V kabině jsme si řekli, co chceme hrát a dodržovali jsme to. Ve druhé třetině to bohužel přestalo fungovat. Jsou chyby, které do mužského hokeje nepatří a my je neustále děláme, což nás stojí spoustu sil. Naštěstí nám to momentálně lepí a drží nás gólman. Zápasy však musíme zvládat jednoduchou hrou. Někteří hráči musí pochopit, že musí podávat týmový výkon. To tu dnes nebylo, ale jsme šťastní za tři body. Závěr kluci odmakali a urvali jsme ho na sílu. Za to jim patří velký dík. V posledních zápasech jsme náš hokej zjednodušili a tlačíme se více do branky. Začalo to přinášet góly, což je super. Pořád však máme obrovské mezery a pokud chceme hrát v horních patrech tabulky, tak na nich musíme zapracovat. Máme teď týden pauzu, takže se tomu budeme u videa věnovat. Znojmo bude v utkání jednoznačný favorit, ale budeme hrát doma a na zápas se určitě těším. Věřím, že zranění hráči se přes volno uzdraví a nastoupíme v plné síle.“

Komentář k zápasu

Ďáblové vstoupili do utkání skvěle a již po devadesáti vteřinách hry šli do vedení. Viktor Konečný zamířil přesně do horního rohu a Chaloupek hned z první střely inkasoval. Bruslařům se však podařilo rychle vyrovnat. Šimonů si poradil s pokusem Klimenta, jenže na následnou dorážku Davida Košťála nedosáhl a bylo srovnáno. Havlíčkobrodští se z vyrovnávající branky neradovali příliš dlouho. O 44 sekund později totiž tečoval střelu Foltýna Flok a Chaloupek puk vyrazil do prostoru, kde číhal připravený Roman Maliník, který Ďáblům rychle vrátil vedení. Novojičínští šli následně do oslabení, které zvládli ubránit.

Svěřenci Kamila Gebauera poté dostali také možnost početní převahy, ale stejně jako soupeř tuto možnost nevyužili. Naopak chvíli po konci Valáškova trestu bylo znovu srovnáno. Šimonů zvládl zneškodnit pokus Holendy, jenže kotouč se odrazil k osamocenému Jaroslavu Moučkovi, jenž pohotově vyrovnal na 2:2. Bruslaři mohli jít do vedení v přesilové hře, ale faul Čermáka přesilovku rychle ukončil. V polovině patnácté minuty předvedli zajímavou akci Květoň s Flokem. První zmiňovaný poslal puk vzduchem do předbrankového prostoru, kde jej v letu trefil Flok. Bohužel pro Ďábly proletěl puk těsně vedle domácí branky.

Novojičínští měli v závěru úvodní třetiny další početní převahu, ale největší šanci si vytvořil Havlíčkův Brod. Šimonů podržel svůj tým důležitým zákrokem při přečíslení dva na jednoho. Další gólová šance již v první třetině k vidění nebyla a do šaten se šlo za vyrovnané stavu 2:2. Do druhé části vstoupili aktivněji domácí. Ve 22. minutě předvedl Šimonů další důležitý zákrok, když při přečíslení zneškodnil forhendovou kličku Holendy. V úvodu 24. minuty se Bruslaři poprvé ujali vedení. V samostatném úniku překonal brankáře Šimonů střelou mezi betony Petr Kuchta.

Po inkasované brance začali být Ďáblové hladoví po srovnání. Ve 25. minutě pálil z levého kruhu Květoň, který poslal kotouč do břevna. O dvě minuty později již stejný hráč mířil přesně. Po vyhraném buly v útočném pásmu srovnal David Květoň rychlou střelou na 3:3. Bruslaři si mohli vzít vedení rychle zpět, ale Kuchta v dobré pozici neposlal kotouč do prostoru mezi třemi tyčemi. Prosadit se poté dokázali opět Ďáblové. K odraženému kotouči v útočném pásmu se dostal Maliník, který našel nikým nekrytého Martina Koženého, jenž vrátil Novému Jičínu vedení. Po čtvrté obdržené brance vystřídal Chaloupka v domácí brance Nedvěd.

Ve 35. minutě přečkali svěřenci Kamila Gebauera oslabení a následně šli do dvoubrankového vedení, když se z dorážky prosadil David Květoň. Bruslařům se podařilo rychle snížit. Dvacet sekund po inkasovaném gólů se z předbrankového prostoru prosadil Petr Kuchta. Druhá třetina tak nabídla celkem pět branek, po kterých se do třetí části vstupovalo za stavu 5:4 pro Ďábly. Na začátku třetí třetiny mohlo být rychle srovnáno, ale Šimonů skvěle vychytal Moučku. Ve 44. minutě se přesnou střelou prosadil Viktor Konečný, který tak vrátil Ďáblům dvoubrankový náskok. Kuchta měl možnost rychle snížit, jenže přestřelil poloodkrytou novojičínskou klec.

Ve 46. minutě hráli Bruslaři další přesilovou hru a tentokrát ji dokázali využít. Na 5:6 snížil Marek Tecl. Ďábly čekalo další oslabení, ale tentokrát se novojičínská čtveřice zvládla ubránit. Ďáblové zvládli do závěrečné sirény jednobrankový náskok udržet a z Havlíčkova Brodu si po těsné výhře 6:5 odváží všechny tři body. Pro Bruslaře to je šesté porážka v řadě, zatímco Ďáblové prodloužili vítěznou sérii na čtyři zápasy.