Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera dokázali ve Žďáru nad Sázavou navázat na poslední vydařené utkání proti Bobrům a z ledu Plamenů si odváží tři body za vysoké vítězství 7:1. Novojičínští si vytvořili náskok již v první třetině, který do závěrečné sirény ještě několikrát navýšili. Ďáblové tak zahájili sérii venkovních zápasů s přehledem za tři body.

11. kolo, 2.liga, so 29.10.2022

SKLH Žďár nad Sázavou
HK Nový Jičín

1:7

Branky a nahrávky: 9. Štěpánek (Wasserbauer, Peslar) – 6. Maliník (Květoň), 15. Hruška (Květoň, Konečný), 19. Gebauer (Lehečka), 34. Štefka (Holáň, Konečný), 35. Pecha (Lehečka), 44. Konečný (Štefka, Sluštík), 53. Váňa (Maliník). Rozhodčí: Mejzlík – Kučera, Augusta. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 333. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:7.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Vít) – Čermák, Lojek, Pleva (C), Macek, Vašíček, Peslar, Půža – Štola, Adam, Gregar, Grauer, Vaňkovský, Wasserbauer, Štěpánek, Bureš (A), Pilný.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa, Hruška, Foltýn, Tomeček, Adámek, Kožený, Holáň – Handl, Lehečka, Konečný, Pecha, Gebauer, Hilšer, Sluštík, Flok, Štefka, Franek, Květoň, Maliník.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Dnes to bylo opravdu těžké utkání. Musím sportovně uznat, že výsledek je pro soupeře krutý. Byl to vyrovnaný hokej, ale my jsme dokázali vstřelit sedm branek, což je pro nás super. Měli jsme tlak do brány a dali jsme asi pět branek z předbrankového prostoru. Přesně toto po klucích chceme. Řekl bych, že utkání se zlomilo po našem třetím gólu v závěru první třetiny. Věděli jsme, že druhou třetinu musíme odehrát zodpovědně. Jsme silní do obrany. Musím opět pochválit Daniela Šimonů, který dnes předvedl skvělý výkon a podržel nás. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak, ale ustáli jsme ho a poté jsme odskočili na rozdíl čtyř branek. Třetí třetinu jsme si už pohlídali. Na úvod venkovních zápasů je to super vítězství. Musíme však zůstat nohama na zemi. Kluci zítra dostanou volno a v pondělí se už musíme připravovat na další utkání v Havířově, kde chceme opět uspět.“

Komentář k zápasu

V šesté minutě se Ďáblové radovali z první branky. Květoň dokázal po skvělé akci najít před bránou volného Romana Maliníka, který z dorážky poslal Ďábly do vedení. Za tři minuty bylo srovnáno. Přesilovou hru Plamenů využil přesnou střelou z levého kruhu Petr Štěpánek, který tak srovnal na 1:1.

V 15. minutě využili početní převahu také Ďáblové. Na modré čáře se kotouče chopil Jakub Hruška, který propálil vše, co mu stálo v cestě a vrátil svěřencům Kamila Gebauera vedení. Na konci 19. minuty neuhlídali domácí obránci před bránou Robina Gebauera, jenž si v brankovišti našel volný kotouč a poslal Ďábly do dvoubrankového vedení.

Další branka již v úvodní části nepadla a Novojičínští odcházeli do šaten s vedením 3:1. Ve 27. minutě šli Ďáblové do čtyř, ale do šance se ve vlastním oslabení dostal Gebauer, jenž ujel domácím obráncům, ale nakonec nedokázal přesně zakončit kvůli rychlému návratu Plamenů.

Ďáblové následně přečkali tlak domácího Žďáru a ve 34. minutě udeřili počtvrté. Střelu Holáně od modré čáry se podařilo šikovně tečovat Davidu Štefkovi. Za 48 minut se Ďáblové radovali znovu. Po zmatcích v brankovišti slavil gól Daniel Pecha, který tak vyhnal Slámu z branky, kterého nahradil Vít. Ďáblové mohli nově příchozího brankáře domácích přivítat vstřelenou brankou, ale nepodařilo se jim využít přesilovku.

Další branka již před sirénou nepadla a Ďáblové si do poslední třetiny vytvořili pohodlný náskok 5:1. Ve 44. minutě lovil kotouč ze své sítě i Vít. Z rychlého protiútoku se dokázal prosadit Viktor Konečný, který zvyšoval už na 6:1. Za minutu se mohl prosadit také Lehečka, jenže v dobré střelecké pozici přestřelil.

V 53. minutě se Ďáblové radovali znova. Obraně Plamenů ujel Vladimír Váňa, který přesnou střelou zařídil sedmou branku Nového Jičína. Ďábly následně čekalo dvouminutové oslabení tři proti pěti. Za Šimonů zazvonila tyč a také všechny zbylé kotouče dokázal novojičínský brankář pokrýt. V posledních minutách mohli Ďáblové ještě skóre upravit v přesilové hře, ale další branku nevstřelili. Svěřenci Kamila Gebauera tak zahájili sérii venkovních zápasu vysokou výhrou 7:1 na ledě Plamenů ze Žďáru nad Sázavou.