Bořek Kopecký

V rámci devátého kola přijelo na novojičínský led Velké Meziříčí. Ďáblové byli v utkání aktivní a tvořili si šance, jenže na body to nestačilo. Soupeř si vytvořil dvoubrankový náskok a svěřencům Kamila Gebauera se podařilo pouze dvakrát snížit.

9. kolo, 2.liga, so 22.10.2022

HK Nový Jičín
HHK Velké Meziříčí

2:4

Branky a nahrávky: 35. Gebauer (Pecha, Franek), 50. Tomeček (Sluštík, Gebauer) – 11. Juráň (Křenek, Slabý), 17. Koželuh (Křenek, Ambrož), 43. Křenek (Oščádal, Slabý), 55. Ambrož (Strnad). Rozhodčí: Šico – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Střely na branku: 47:26. Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HK Nový Jičín: Galuška (Šimonů) – Hladiš, Pospíšil, Foltýn, Tomeček, Váňa, Kožený, Holáň – Handl, Lehečka (C), Konečný, Pecha, Hilšer, Juříček, Sluštík, Gebauer, Štefka, Franek, Berka, Maliník.

HHK Velké Meziříčí: Juda (Štourač) – Švejda, Sedláček, Koželuh, Ambrož (C), Slabý, Buchal, Trnka – Burian, Dupljaku, Oščádal, Juráň, Doležal, Vedral, Maštera, Strnad, Křenek (A), Střecha.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „O dnešním utkání rozhodly naše neproměněné šance. Těžko se mi to hodnotí. Z tolika šancí bychom měli dávat góly. Přesilové hry hrajeme strašně pomalu. Trénujeme je, kluci ví, co mají dělat, ale v přesilovce se nemůže míchat s pukem. Kotouč musí létat a to neděláme. Dnes nám využitá přesilovka sice nepomohla, ale věřím, že jsme to trápení v početní převaze zlomili. Věřím, že nám přesilovky začnou v dalších zápasech pomáhat. V závěru utkání jsme cítili že půjdeme do tlaku, ale bohužel jsme byli několikrát vyloučení. Hrajeme útočný hokej a v tomto se kluků musím zastat. Měli jsme přes 40 střel a velkou většinu času jsme strávili v útočném pásmu. Fauly to nejspíše byly, ale spoustu faulů se neodpískalo a to mě mrzí. Sportovně musím pogratulovat soupeři, ale dnes vyhrál šťastnější tým. Jednoznačně ne lepší.“

Komentář k zápasu

Do první šance se Ďáblové dostali již po třiceti vteřinách hry. Po tečované střele od modré čáry se k dorážce dostal Handl, jenže nezamířil přesně. Na konci deváté minuty se do dobré pozice dostal Doležal, ale koncovka mu nevyšla podle představ a puk poslal nad břevno novojičínské branky.

Na začátku jedenácté minuty padla úvodní branka a radovali se z ní hosté. Před bránu se dokázal natlačit Křenek a osamocený puk před odkrytou bránou si poté našel Marcel Juráň. Mohlo být brzy srovnáno. Po špatné rozehrávce dokázal Franek přejít přes hostujícího obránce a dostal se až před Judu, který vytasil skvělý zákrok lapačkou proti bekhendové kličce.

V 16. minutě šli Ďáblové do oslabení a Horáci tuto příležitost využili ke vstřelení druhého gólu. Po přenesení hry na druhou stranu kluziště vypálil z kruhu Aleš Koželuh, po jehož ráně zastavila puk až branková síť. V závěru první třetiny byl vyloučen Burian, Ďáblové tak šli do druhé třetiny s dvoubrankovou ztrátou a s přesilovou hrou.

Početní převahu však nevyužili a Velké Meziříčí stále vedlo o dvě branky. Ve 29. minutě mohli hosté odskočit o tři branky, jenže při přečíslení dva na jednoho zaznamenal důležitý blok Tomeček. Z rychlého protiútoku se pak před bránou ocitl osamocený Lehečka, který poslal puk pouze do tyče hostující branky.

Ve 34. minutě usedl na trestnou lavici Střecha a Ďáblové se radovali z první využité přesilovky v sezoně. V mezikruží dostal prostor ke střele Pecha, který Judu sice nepřekonal, ale hostující brankář vyrazil nepříjemnou střelu pouze před sebe, kde číhal pohotový Robin Gebauer.

Ďáblové byli po vstřelené brance velmi aktivní a odměnou jim byla další přesilová hra. Tentokrát se však Horáci zvládli ubránit. Další branka již v prostřední periodě nepadla a do šaten se šlo za těsného stavu 1:2. Již po 40 sekundách hry ve třetí části mohlo být srovnáno. Po skvělé kombinaci Ďáblů se před poloodkrytou bránou objevil Štefka, jenž však trefil pouze přesouvajícího se Judu.

V úvodu 43. minuty se hostům podařilo opět odskočit o dvě branky. Po střele od modré čáry se z dorážky prosadil nejproduktivnější hráč Velkého Meziříčí David Křenek. Ďáblové dostali ve 47. minutě možnost přesilové hry, ale po vlastním vyloučení si početní převahu zkrátili. Tolik je to však mrzet nemuselo, protože se jim v oslabení podařilo snížit. Sluštík našel volného Jaroslava Tomečka, který přesnou střelou snížil na rozdíl jediné branky.

Velké Meziříčí následně hrálo přesilovou hru pět na tři. Tu sice nevyužilo, ale chvíli po skončení druhého trestu zakončil pohlednou kombinaci do poloodkryté brány Pavel Ambrož. Ďáblové se v závěru hnali za vyrovnáním, ale překážkou jim byla další tři vyloučení. Velké Meziříčí si tak odváží z novojičínského ledu tři body po výsledku 2:4.