Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera v sedmém kole vyjeli na led nováčka z Vyškova. V utkání plném obratů padlo celkem jedenáct branek, po kterých se z vítězství radoval domácí Vyškov 6:5. Ďáblové si v utkání dvakrát vytvořili dvoubrankové vedení, ale na body to bohužel nestačilo.

7. kolo, 2.liga, so 15.10.2022

Hokej Vyškov
HK Nový Jičín

6:5

Branky a nahrávky: 5. Sebera (Studený, Hefka), 11. Dobiáš (Mikulík, Komínek), 31. Vašíček (TS), 39. Weintritt (Studený, Micka), 49. Komínek (Tomajko), 57. Vašíček (Komínek, Blaha) – 8. Konečný (Handl, Holaň), 19. Maliník (Lehečka), 21. Sluštík (Gebauer, Flok), 25. Flok (Sluštík), 35. Květoň (Konečný). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 238. Střely na branku: 45:38. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 6:5.

Hokej Vyškov: Micka (Šarman) – Vosátko, Hohl, Studený, Bláha, Mikulík, Holemý, Žižka (C) – Vašíček, Dobiáš, Tomajko, Hefka, Sebera, Janeček, Komínek (A), Snášel, Čejka, Weintritt.

HK Nový Jičín: Švančara (Galuška) – Hladiš, Hruška, Foltýn, Tomeček, Váňa, Kožený, Holaň – Handl, Škarka, Konečný, Lehečka (C), Gebauer, Hilšer, Sluštík, Flok, Květoň, Franek, Pecha, Maliník.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Utkání bylo opravdu vyrovnané, jenže rozhodly individuální chyby. Vedli jsme o dvě branky, ale dostali jsme gól z naší přesilovky. Poté dostaneme branku po vyhraném buly v útočném pásmu. Tohle se nemá stávat. Kluky jsme po druhé třetině povzbudili, protože jsme stále vedli o gól. Věděli jsme, že musíme makat a myslet hlavně na obranu, ale nedělali jsme to, co jsme měli a z toho plynou chyby. Mohli jsme soupeři odskočit, ale neproměnili jsme šance a potom nás soupeř potrestal. Dnes jsme sahali po bodech, ale bohužel to nevyšlo.“

Komentář k zápasu

V páté minutě padla úvodní branka zápasu a radovali se z ní domácí příznivci. Z kruhu zamířil přesně k tyči Matěj Sebera, jenž tak poslal Vyškov do vedení. Za chvíli však bylo srovnáno. Viktor Konečný si s kotoučem najel do prostoru mezi kruhy a přesnou ranou srovnal stav zápasu na 1:1.

Ďáblové měli šanci jít do vedení, jenže se jim nepodařilo využít početní převahu. Co se nepodařilo Novému Jičínu, to se podařilo domácím. V 11. minutě využil přesilovou hru Vyškova Vojtěch Dobiáš, který tak vrátil domácí vedení. V další přesilové hře mohl Vyškov odskočit o dvě branky, jenže za Švančarou pouze zazvonila tyč.

Ještě do první sirény se svěřencům Kamila Gebauera povedlo opět srovnat. Roman Maliník odvedl skvělou práci při přechodu do útočného pásma a po narážečce s Lehečkou se také radoval z druhé branky Ďáblů. Do druhé periody se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu 2:2.

Vstup do druhé třetiny Ďáblům vyšel skvěle. Flok vystihl rozehrávku soupeře a Gebauer poté v mezikruží našel osamoceného Jana Sluštíka, jenž přízemní střelou mezi betony poslal Ďábly poprvé v utkání do vedení. Nový Jičín měl po vstřeleném gólu k dispozici přesilovku, jenže početní převahu nevyužil.

Chvíli po konci trestu vystřídal Micku v bráně Šarman, kterého Ďáblové uvítali vstřeleným gólem. Adam Flok si náramně poradil s domácím obráncem a následně zvládli v pádu poslat Novojičínské do dvoubrankového vedení. Domácí se hnali za snížením, ale Švančara podržel svůj tým skvělými zákroky a pomohla mu také další tyč.

V polovině utkání se do vyškovské branky vrátil Micka a chvíli po jeho návratu se domácí dočkali snížení. K trestnému střílení se rozjel Dominick Vašíček, jenž překonal Švančaru a vstřelil třetí branku Vyškova. Mohlo být rychle srovnáno, ale Ďáblové dokázali přečkat oslabení bez obdržené branky.

Ve 35. minutě se z dalšího gólu radovali Ďáblové. Kotouč se před brankou dostal k Davidu Květoňovi, který dokázal v pádu vrátil Novému Jičínu dvoubrankové vedení. Na konci druhé třetiny mohli Ďáblové své vedení navýšit, jenže naopak inkasovali. V oslabení se po přečíslení radoval Filip Weintritt. Do třetí třetiny se tak šlo za stavu 4:5.

Ve 49. minutě se Vyškov dočkal srovnání. Přečíslení dva na jednoho proměnil ve vyrovnávající branku Tomáš Komínek. Ďáblové se mohli vrátit do vedení v přesilové hře, ale Micku nepřekonali. Do vedení se naopak dostali domácí. V 57. minutě pálil nejdříve Komínek pouze do tyče, jenže odražený puk si našel Dominick Vašíček, jenž pohotově dorazil kotouč do sítě a vstřelil svou druhou branku v utkání.

Ďáblové byli v posledních vteřinách blízko ke srovnání, jenže Vyškov podržel skvělým zákrokem lapačkou Micka. Novému Jičínu se tak utkání nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce a o první body z venkovních zápasů zabojuje v příštím kole na ledě Kopřivnice.