Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera dokázali ve čtvrtém kole získat po předešlých smolných zápasech první body do tabulky! Hodonín dokázal v utkání srovnat a došlo až na nájezdy. Ty si Ďáblové vyzkoušeli několikrát v přípravě a proti Baníku tuto zkušenost proměnili v bonusový bod.

5. kolo, 2.liga, so 8.10.2022

HK Nový Jičín
SHKM Baník Hodonín

2:1 SN.

Branky a nahrávky: 18. Konečný, rozh. náj. Maliník – 38. Medek (Charvát). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 500. Střely na branku: 40:32. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 2:1.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa, Tomeček, Kožený, Hladiš, Foltýn, Holáň, Adámek – Štefka, Konečný, Pecha, Handl, Gebauer, Sluštík, Škarka, Flok, Hilšer, Franek, Květoň, Maliník, Lehečka (C).

SHKM Baník Hodonín: Holík (Dolíška) – Šmach, Němec, Škápik (A), Kališ, Polesný (A), Rauš, Kučera – Popelka, Krejčiřík, Medek, Peš, Bartes, Krejčí, Štědrý, Charvát, Sajdl (C), Hložánek, Dufek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „V utkání jsme spíše jeden bod ztratili, než abychom dva získali. V první třetině jsme byli lepším týmem a vytvořili jsme si spoustu šancí, ale dali jsme jenom jednu branku. Nebýt v brance Daniela Šimonů ve druhé třetině, tak jsme ten zápas mohli ztratit. Nechali jsme si dát gól po hloupé chybě v oslabení. Soupeř byl poté lepší a kluci začali improvizovat. Nedrželi se našeho herního plánu a druhá třetina byla z naší strany katastrofální. Do třetí části jsme nastoupili tak, jak jsme chtěli, jenže jsme bohužel neproměnili velké množství dalších šancí. Nedokázali jsme soupeři odskočit o dva o tři góly a potom jsme se trápili. Došlo na samostatné nájezdy, které máme naučené. Věřil jsem, že to zvládneme. Daniel Šimonů chytal parádně a pomohl nám získat druhý bod. Vítězství si vážíme, ale je stále na čem pracovat a ve středu se musíme opět zlepšit.

Komentář k zápasu

První možnost ke skórování dostal Baník, jenž měl v 8. minutě k dispozici početní převahu. Novojičínští však nevýhodu o jednoho muže ustáli bez obdržené branky. Poté usedl na trestnou lavici Charvát, ale ani Ďáblové početní převahu nevyužili.

Úvodní branka zápasu padla v osmnácté minutě. Viktor Konečný dokázal vystihnout rozehrávku Baníku a s kotoučem se natlačil před bránu, odkud z dorážky překonal Holíka. Další gól již v úvodní periodě nepadl a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Ďáblové měli šanci své vedení na začátku druhé třetiny navýšit, ale vždy narazili na skvěle chytajícího Holíka, jenž několikrát podržel svůj celek. Tlak Novojičínských přerušilo vyloučení, které Ďáblové zvládli ubránit.

Vyrovnávací branka padla z velmi nenápadné situace. Nový Jičín měl k dispozici početní převahu, jenže po chybě v obranném pásmu našel Charvát před bránou volného Robina Medka, který forhendovou kličkou vyrovnal na 1:1.

Na konci druhé třetiny hráli Ďáblové omylem v šesti a do třetí dvacetiminutovky vstoupili v oslabení. Baník v přesilovce vyslal na domácí branku několik pokusů, ale Šimonů kotouč za svá záda nepropustil. Oba celky měly k dispozici další přesilovky, jenže skóre po nich zůstalo vyrovnané.

Důležitý moment nastal v 57. minutě. V přesilovce Ďáblů musel Šimonů čelit trestnému střílení a v této nelehká situaci podržel svůj tým skvělým zákrokem. Nový Jičín si v posledních minutách vytvořil další šance, které však vždy ztroskotaly na Holíkovi.

Na řadě bylo prodloužení, ve kterém odešel na trestnou Krejčiřík, jenže Ďáblové početní převahu 4 na 3 nevyužili a došlo až na nájezdy. V těch se jako první prosadil David Květoň, který naskočil do prvního zápasu v sezoně. Následovalo vyrovnání z hole Medka, ale na přesnou střelu Romana Maliníka do levého horního rohu již Baník nenašel odpověď a Ďáblové si z utkání odnesli druhý bonusový bod.