Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera vstoupili do sezony domácím utkání proti Havlíčkovu Brodu. Soupeř se dostal do vedení, ale Ďáblové předvedli rychlý obrat a po dlouhou dobu kontrolovali výsledek zápasů. Po kontroverzním zákroku se však pro Bruslaře zrodila přesilová hra, která byla strůjcem třígólového obratu.

1. kolo, 2.liga, so 24.9.2022

HK Nový Jičín
BK Havlíčkův Brod

3:4

Branky a nahrávky: 9. Handl (Váňa), 10. Maliník (Franek, Tomeček), 47. Maliník (Lehečka, Franek) – 8. Tecl (Valášek, Mlynář), 53. Dušek (Moučka, Vašíček), 57. Valašek (Vašíček, Dušek), 59. Vašíček (Kopic, Dušek). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 485. Průběh zápasu: 0:1, 3:1, 3:4.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa, Kožený, Tomeček, Foltýn, Hladiš, Hruška, Holáň – Štefka, Handl, Konečný, Flok, Sluštík, Franek, Gebauer, Maliník, Lehečka (C), Hilšer.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kliment, Benák, Grauer, Vašíček (A), Krejčí, Kerber, Čermák – Kuchta (C), Moučka, Holenda, Kopic, Tecl, Dušek, Petržilka, Mlynář, Voříšek (A), Vacík, Valašek, Košťál.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Utkání se mi těžko hodnotí. Začali jsme dobře. První gól jsme dostali po naší chybě při střídání. Tlačili jsem se do brány a vytvořili si spoustu šancí. Mohli jsme si vytvořit větší vedení, ale bohužel nám to tam nespadlo. Ve druhé třetině nás podržel brankář, ale zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou. Takový závěr sem prostě nepatří. Takové zákroky by se měly automaticky pískat jako fauly. Máme chránit hráče. Kluci to dělají po práci, obětují tomu svůj volný čas a pak přijde zákrok rukama do obličeje. Nevím, jestli to rozhodčí neviděl, ale nepomohli mu ani čároví. Místo, aby jsme hráli přesilovku, tak jsme šli do oslabení. “ „Konec mě mrzí, ale jinak musím kluky pochválit. Zápas odmakali, jenže jsou věci, které bohužel neovlivníme. Hráli jsme na tři lajny a dnes jsme si zasloužili vyhrát. Rozhodčí je na ledě pánem a my s tím nic neuděláme. Doufám, že se ti výše podívají na video. Za mě neomluvitelný faul. Zde se zápas zlomil. Utkání mě mrzí za kluky, rozhodčí dnes byl proti nám.“

Komentář k zápasu

Ďáblové mohli jít v osmé minutě do vedení, ale za Chaloupkem pouze zazvonila tyč. Z protiútoku se pak radovali hosté. Valašek vybídl k teči Marka Tecla, jenž nezaváhal a poslal Bruslaře do vedení. Vedení si však příliš dlouho neužili. Pokus Váni sice na bránu neprošel, ale sražený kotouč si našel Dan Handl, který střelou po zemi srovnal na 1:1.

Na konci desáté minuty inkasoval Chaloupek podruhé. Do útočného pásma zavezl kotouč Franek a následnou střelou na beton přinutil hostující brankáře puk vyrazit do prostoru, kde číhal Roman Maliník, jenž poslal Ďábly do vedení. Nový Jičín byl ve zbytku první části aktivnějším celkem, ale další branka již před přestávkou nepadla.

Ve druhé třetině potvrzoval své kvality Šimonů. Ten navazoval na úspěšné zákroky již z první třetiny a vždy podržel svůj tým. Ve 33. minutě se po jeho důležitém zákroku vydali Ďáblové do přečíslení dva na jednoho, jenže kotouč za záda Chaloupka nedostali. V závěru druhé části mohl vedení navýšit Franek, který poslal kotouč do tyče. Do třetí třetiny tak Ďáblové vstupovali s vedením 2:1.

Ve 47. minutě se po skvělém napadání dostal k puku Lehečka, který si všiml zcela osamoceného Romana Maliníka, který svou druhou brankou v utkání poslal Ďábly do dvougólového vedení. Čtvrtou branku mohl přidat Gebauer, jenž tváří v tvář Chaloupka nepřekonal.

Vedení 3:1 Novému Jičínu vydrželo do 53. minuty, kdy dokázal pokus od modré čáry tečovat Dominik Dušek, který tak snížil na rozdíl jediného gólu. V 56. minutě získal veškerou pozornost Vašíček, jenž předvedl tvrdý hit. To se nelíbilo Foltýnovi, který jel svého spoluhráče mstít, ale nakonec vyfasoval dvouminutový trest.

V přesilové hře pak Bruslaři dokázali srovnat, když se z dorážky prosadil Milan Valašek. Dvě minuty před koncem hosté dokonali obrat na konečných 4:3. Kopic našel před brankou Jiřího Vašíčka, který již neměl problém poslat puk do sítě. Ďáblové to poté zkoušeli v šesti hráčích, jenže srovnat se jim nepodařilo. O první body do tabulky tak svěřenci Kamila Gebauera zabojují ve středu proti Havířovu.