Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera nastoupili do čtvrtého utkání semifinálové série. Po dvou třetinách prohrávali o dvě branky, ale ve třetí části předvedli skvělý obrat a po třech vstřelených gólech získali třetí bod v sérii. Po dnešní výhře si Ďáblové vytvořili tři mečboly. První z nich se pokusí využít již ve středu od 18 hodin na svém ledě.

4. kolo, Play off 2022, po 7.3.2022

HC ISMM Kopřivnice
HK Nový Jičín

2:3

Branky a nahrávky: 5. Pindel (M.Mach, Slavík), 7. Suchý (Pindel) – 43. Kořenek (Gebauer), 44. Kafka (Káňa, Zdeněk), 56. Franek (Lehečka). Rozhodčí: Škach – Kořistka, Veselý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1611. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

HC ISMM Kopřivnice: Micka (Kubáň) – Štěpánek, Mituchovič, Slavík, Krzak, Marek (A), Fojtík T. – Mach J. (C), Seidler, Suchý, Gola, Pargáč, Fojtík F., Indrst, Vaněk, Pindel, Mach M., Sluštík O. (A).

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Tomeček, Hruška, Foltýn, Kuboš, Váňa, Kožený, Andrýsek – Káňa, Maliník, Konečný, Gebauer, Kafka, Lehečka (C), Zdeněk, Sluštík J., Flok, Štefka, Franek, Květoň, Kořenek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): Po druhém inkasovaném gólu jsme se rozhodli vystřídat gólmany. Dneska jsme prohrávali strašně rychle, góly padly z prvních dvou střel. Určitě to nebylo nic proti Dankovi Šimonů, jen jsme týmu chtěli dodat impuls. Měli jsme špatný začátek celou první třetinu. Hráli jsme jako profesoři, úplně diametrální odlišný vstup do utkání než doma. Chtěli jsme být aktivní, ale místo abychom stříleli, tak jsme ty puky tahali. Pořád jsme si to nahrávali někde do rohu a nakonec jsme si nevytvořili žádnou šanci. Ve druhé části jsme do změnili. Jasně jsme si řekli, že do toho vletíme. Už jsme si vytvořili pár šancí, bohužel jsme však nedokázali proměnit. Ve třetí třetině jsme to stáhli na tři lajny a šli jsme do toho naplno. Věděli jsme, že už nemáme na co čekat a utkání se nám nakonec podařilo otočit. Máme sice mečboly, ale poslední krok je vždy nejtěžší. Na utkání se soustředíme a sérii budeme chtít rozhodnout již doma, ale musíme jít od začátku zápasu a chtít zase vyhrát. Je jedno, jestli bude konec, nebo ne.

Komentář k zápasu

Kopřivnici se povedl vstup do utkání a již v páté minutě šla do vedení. Před novojičínskou bránou se ocitl zcela osamocený Vojtěch Pindel, jenž přesnou střelou do horního rohu rozveselil domácí fanoušky. O dvě minuty později to bylo už 2:0. Přesilovou hru využil po osmnácti sekundách přesnou střelou Dominik Suchý. Po druhém obdrženém gólu odešel z brány Ďáblů Šimonů, kterého nahradil Galuška, jenž již neobdržel jediný gól.

V první třetině hrála Kopřivnice ještě přesilovou hru, tu však nedokázala využít. V poslední minutě první části byl vyloučen Květoň, takže Kopřivnice v úvodu druhé části dohrávala zbytek přesilovky. Po 32 vteřinách hry ve druhé třetině byl vyloučen Filip Fojtík a tak se hrálo 4 na 4. Ani jeden z týmu více prostoru na ledě ke vstřelení branky nevyužil a gól nebyl k vidění ani ve zbývající početní převaze Ďáblů.

Ve zbytku druhé třetiny hráli Novojičínští ještě dvě přesilové hry, ale ani v jedné se jim branku vstřelit nepodařilo a do třetí periody se vstupovalo za stavu 2:0. Třetí třetina se Ďáblům povedla na výbornou. Ve 43. minutě nejdříve snížil na 2:1 Matěj Kořenek, když obdržel skvělý pas do předbrankového prostoru od Robina Gebauera. O 63 vteřin později již bylo srovnáno. Nahození Tomáše Káni tečoval šikovně Dominik Kafka a kotouč skončil za zády Micky.

Po vyrovnávacím gólů se hra uklidnila, ale i tak si týmy tvořily šance, které však ztroskotaly na brankářích obou celků. Novojičínští dokonali obrat v 56 minutě. Jakub Lehečka našel přesnou přihrávkou Tomáše Franka, jenž zasunul puk do poloodkryté brány a poslal Ďábly do vedení. Kopřivnice to v závěru zkoušela i bez brankáře a vytvořila si velký tlak. Skvěle chytající Galuška však zastavil všechny pokusy o srovnání a po dnešní výhře Ďáblové vedou sérii 3:1. Tu budou mít možnost ukončit již ve středu, kdy se od 18:00 odehraje pátý zápas semifinálové série v Novém Jičíně.