Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera nastoupili do třetího utkání v sérii za stavu 1:1. Ďáblové se ujali brzkého vedení, které později navyšovali a nakonec pro sebe v sérii urvali druhý bod za výhru 8:1. Čtvrté utkání se odehraje v pondělí od 18:00 na ledě Kopřivnice.

3. kolo, Play off 2022, so 5.3.2022

HK Nový Jičín
HC ISMM Kopřivnice

8:1

Branky a nahrávky: 3. Maliník (Lehečka, Franek), 13. Flok (Váňa, Gebauer), 14. Lehečka (Franek, Maliník), 28. Konečný (Kořenek), 32. Konečný (Sluštík J., Kořenek), 47. Štefka (Franek), 57. Káňa (Andrýsek, Zdeněk), 58. Kořenek (Sluštík J., Konečný) – 17. Seidler (Slavík, Suchý). Rozhodčí: Grygera – Kleprlík, Bezděk. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1250. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Tomeček, Hruška, Foltýn, Kuboš, Váňa, Kožený, Andrýsek – Franek, Kořenek, Zdeněk, Flok, Konečný, Kafka, Gebauer, Sluštík J., Káňa, Květoň, Maliník, Lehečka (C), Štefka.

HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Micka) – Štěpánek, Mituchovič, Slavík, Krzak, Marek (A), Fojtík T. – Mach J. (C), Seidler, Suchý, Gola, Pargáč, Fojtík F., Indrst, Vaněk, Pindel, Mach M., Sluštík O. (A).

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): Gólový rozdíl není důležitý, hlavní je, že jsme vyhráli a vedeme 2:1. Série pokračuje a rozdíl branek nic neznamená, nás zajímá výkon, ten byl dneska parádní. Po posledním zápase jsme s klukama měli sezení, potřebovali jsme si pár věcí vysvětlit a dneska se to projevilo. Celé utkání jsme dominovali, čehož si strašně vážím, ale za dva dny pokračujeme a začínáme opět od nuly. Zlomový bod v dnešním utkání byla druhá třetina. Do té jsme vlítli, jednoznačně jsme dominovali a utekli jsme na 5:1. Co se týče vyloučení Květoně, tak jsem to opět neviděl. Nemůžu posoudit, seběhlo se to strašně rychle. Podívám se na video, ale je to play-off a pokud hráči cítí, že je tam nějaká averze, nebo co se tam stalo. Nevím, nechci tu situaci hodnotit.

Komentář k zápasu

Již po 37 sekundách hry byl vyloučen Krzak a Ďáblové hráli přesilovou hru. Tu sice nevyužili, ale sedm vteřin po jejím skončení dostal skvělý pas od Lehečky před polodkrytou bránu Roman Maliník, jenž poslal Ďábly do vedení. V sedmé minutě hráli Novojičínští další přesilovou hru, kterou však nevyužili. Ve třinácté minutě se v předbrankovém prostoru zmocnil puku Adam Flok, který z otočky prostřelil Kubáně a poslal Ďábly do dvougólového vedení.

Ve čtrnácté minutě to bylo již o tři branky, když po skvělém napadání v útočném pásmu získal kotouč Franek, který pak našel osamoceného Jakuba Lehečku před bránou Kopřivnice. Jeho střela byla tečována hostujícím obráncem, ale puk i přesto překročil brankovou čáru. V 16. minutě hrála svou první přesilovku Kopřivnice. V té se jí povedlo snížit zásluhou Petra Seidlera.

V závěru první části byl ještě vyloučen Jan Sluštík, ale skóre se již neměnilo a do šaten se odcházelo za stavu 3:1. Druhá třetina patřila Ďáblům. Již z úvodu byli velmi aktivní a Kubáň musel čelit několika nebezpečným pokusům. Po osmi minutách hry ve druhé části se trefil Viktor Konečný, jenž Novojičínským vrátil třígólový náskok. Ve 32. minutě vedli Ďáblové již 5:1 a opět se prosadil Viktor Konečný. Po pátém inkasovaném gólu Kopřivnice vystřídala brankáře. Z branky odešel Kubáň, kterého nahradil Micka.

Ve zbytku druhé části si již žádný z týmů větší příležitost nevytvořil. Kanonáda Ďáblů pokračovala také ve třetí třetině. V 47. minutě se trefil David Štefka, který zvyšoval již na 6:1. O pár sekund později se David Květoň provinil faulem, za který dostal pětiminutový trest a zároveň byl z utkání vyloučen. V závěru utkání se prosadili také Tomáš Káňa a Matěj Kořenek. Ďáblové tak třetí duel v sérii vyhráli s přehledem 8:1 a v sérii se ujímají vedení 2:1.