Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera nastoupili v Kopřivnici do druhého utkání play-off. Dvakrát si vytvořili dvougólové vedení a měli nakročeno k dalšímu vítězství v sérii, ale Kopřivnice dokázala srovnat a o svém vítězství rozhodla v prodloužení.

2. kolo, Play off 2022, čt 3.3.2022

HC ISMM Kopřivnice
HK Nový Jičín

4:3 PP.

Branky a nahrávky: 22. Suchý (T. Fojtík), 27. Marek (M. Mach), 32. Mach (Seidler, Slavík), 65. Marek (Suchý) – 3. Flok (Váňa, Gebauer), 5. Káňa, 26. Káňa (Květoň, Franek). Rozhodčí: Held – Čelechovský, Viskot. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:1 V oslabení: 1:0. Diváci: 1296. Střely na branku: 36:37. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

HC ISMM Kopřivnice: Micka (Kubáň) – Štěpánek, Mituchovič, Slavík, Krzak, Marek (A), Fojtík T. – Mach J.(C), Seidler, Suchý, Gola, Pargáč, Fojtík F., Indrst, Vaněk, Pindel, Mach M., Sluštík O. (A).

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Foltýn, Váňa, Hruška, Tomeček, Kuboš, Kleiner, Kožený, Andrýsek – Gebauer, Maliník, Konečný, Káňa, Lehečka (C), Zdeněk, Kafka, Flok, Sluštík J., Franek, Květoň, Kořenek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): Dneska se nám povedl vstup do utkání, ale bohužel už je to druhé utkání, kde jsme ztratili vedení o dva góly, což se v play-off nesmí stávat. Ale musím říct, že dneska Kopřivnice opravdu bojovala a nedala nám jediný centimetr ledu zadarmo. Byl to pro nás dneska těžký zápas. Co se týče vyloučení Foltýna, tak jsem to vůbec neviděl. Musím přiznat, že tam předtím byl faul na Lehečku, pak se ta hra rychle otočila. Určitě se podívám na video, jestli to byl takový faul, nechci nikomu sahat do svědomí. Do dalšího utkání půjdeme stejně. I když jsme prohráli, tak musím kluky pochválit. Dneska makali, měli jsme opět spoustu šancí. Mohli jsme klidně odskočit na rozdíl tří, čtyř branek, ale bohužel nám to tam dneska nespadlo. Byl to pro nás smolný zápas, ale musím uznat, že Kopřivnice dneska opravdu bojovala. Bylo to pro nás opravdu těžké utkání. V Kopřivnici byla skvělá atmosféra. Dneska nevyhrál lepší tým, ale šťastnější.

Komentář k zápasu

Ďáblové měli skvělý vstup do zápasu. Po chybě kopřivnických hráčů v útočném pásmu se do samostatného úniku dostal Adam Flok a přesným zakončením poslal Ďábly do vedení. V páté minutě se po další chybě domácího celku dostal do samostatného úniku také Tomáš Káňa a ani on se nemýlil a Novojičínští rázem vedli o dvě branky. Na začátku deváté minuty hráli Ďáblové přesilovou hru, kterou však nevyužili.

Na konci první části hrála přesilovku také Kopřivnice, ale ani ona početní převahu nevyužila. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:2. Kopřivnici se však povedl vstup do druhé třetiny. Ve 22. minutě pálil od mantinelu Dominik Suchý a střelou na vzdálenější tyč snížil na 1:2. Poté hráli Ďáblové přesilovou hru pět na tři, kterou ve 26. minutě proměnil Tomáš Káňa střelou z mezikruží a svou druhou brankou vrátil Novojičínským dvougólové vedení.

Kopřivnici se však povedlo rychle snížit, když se ve 27. minutě trefil ve vlastním oslabení Miroslav Marek. Ve 32. minutě již bylo srovnáno. Jakub Mach se zmocnil odraženého kotouče a poté překonal ležícího Šimonů. Chvíli poté se v obranném pásmu Ďáblů strhla bitka, po které byl do konce utkání vyloučen Michael Foltýn a mnoho dalších hráčů obdrželo dvouminutové tresty. Nakonec z toho vyplynula přesilová hra pět na tři pro Kopřivnici, ale Ďáblové se proti početní převaze zvládli ubránit a pokračovalo se tak za vyrovnaného stavu.

Ve zbytku druhé třetiny se už žádný z týmů neprosadil a ani si nevytvořil žádnou výraznější gólovou příležitost. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 3:3. Ve třetí části hráli Novojičínští dvě přesilové hry, ale ani jednu se jim nepodařilo využít. Utkání nakonec dospělo až do prodloužení. V 65. minutě se prosadil Miroslav Marek, který svým druhým gólem v utkání vystřelil Kopřivnici vítězství, která tak srovnala stav série na 1:1. Další zápas se odehraje v Novém Jičíně v sobotu od 18 hodin.