Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera nastoupili do prvního utkání play-off. V zápase vedli o dvě branky, ale hostům se díky dvěma rychlým gólům podařilo srovnat. Novojičínští se však opět dostali do vedení a následně již neinkasovali jedinou branku. Ďáblové tak potvrdili výhodu domácího prostředí a v sérii se dostávají do vedení 1:0. Další zápas se odehraje ve čtvrtek na ledě Kopřivnice.

1. kolo, Play off 2022, út 1.3.2022

HK Nový Jičín
HC ISMM Kopřivnice

3:2

Branky a nahrávky: 17. Franek (Maliník, Lehečka), 21. Lehečka (Maliník), 38. Maliník (Lehečka, Franek) – 32. Vaněk (Mach M., Štěpánek), 34. Fojtík F. (Suchý, Krzak). Rozhodčí: Rapák – Mikšík, Peluha. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050. Střely na branku: 31:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Foltýn, Váňa, Hruška, Tomeček, Kuboš, Kleiner, Kožený, Andrýsek – Gebauer, Maliník, Konečný, Franek, Lehečka (C), Zdeněk, Kafka, Flok, Sluštík J., Káňa, Květoň, Kořenek.

HC ISMM Kopřivnice: Postava (Kubáň) – Štěpánek, Marek (A), Slavík, Krzak, Mituchovič, Fojtík T. – Mach M. (C), Vaněk, Fojtík F., Pindel, Gola, Sluštík O. (A), Seidler, Suchý, Indrst, Mach J., Pargáč.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): První utkání v sérii je vždy velmi důležité. My jsme to věděli a ten začátek tomu odpovídal. Kluci byli nervózní. První třetina z naší strany nebyla dobrá, ale dostali jsme se do vedení. Ve druhé třetině jsme se uklidnili a byla z naší strany o hodně lepší. Dali jsme druhý gól, měli jsme spoustu dalších šancí, ale poté jsme se zbláznili. Musíme být trpěliví. Vedení o dva góly v play-off je strašně moc a o něj nesmíme přijít, to je poučení do dalších zápasů. Takové vedení nesmíme pustit. Dneska jsme nebyli ani jednou vyloučeni, zatímco jsme sami hráli přesilovou hru, kterou jsme nevyužili. Byla však pouze jedna a další vyloučení dneska nebyly. Já jsem za to rád. Mám radši, když se hraje pět na pět, i když je to samozřejmě vždy výhoda nebo nevýhoda pro jeden tým, ale hokej se hraje v pěti. Druhá lajna dneska hrála výborně, musím však pochválit celý mančaft. Opravdu máme kvalitní tým a každá lajna může rozhodnout zápas. Dneska se to povedlo druhé lajně a jsme za to rádi. Většinu sezony se nám daří nedostávat góly v posledních třetinách a dneska se nám to opět povedlo. Soustředíme se na to. Je to o zodpovědnosti a kvalitě týmu. Musím opět říct klobouk dolů za tu třetí třetinu, je to naše síla. Chtěl bych poděkovat všem, co tu dneska byli. Byla parádní atmosféra a věřím, že nás přijedou podpořit i ve čtvrtek do Kopřivnice. Dneska divákům strašně moc děkujeme.

Komentář k zápasu

Do utkání měla lepší vstup Kopřivnice, která držela kotouč na svých holích a nedovolila Ďáblům si vytvořit větší šanci. To se však změnilo v páté minutě, kdy se k dorážce dostal Jan Sluštík. Puk sice propadl za Postavu, ale na brankové čáře ho zachytil jeden z hostujících obránců. O dvě minuty později mohla skórovat také Kopřivnice. Před Šimonů vytvořil pořádný závar, ale i přes všechny dorážky se hosté z gólu neradovali.

Po přesné přihrávce od Zdeňka se ke střele dostal Květoň, Postava však jeho pokus zblízka zneškodnil svým pravým betonem. V 17. minutě slavili domácí fanoušci první gól dnešního utkání. Skvělou práci odvedl Roman Maliník, který před Postavou poslal přesný pas na Tomáše Franka, jenž poslal Ďábly do vedení. Chvíli poté již mohlo být srovnáno, ale Novojičínské zachránila tyč. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:0 pro Ďábly.

Novojičínští měli skvělý vstup do druhé části, když se již po padesáti vteřinách hry prosadil Jakub Lehečka. Povedenou kličkou překonal Postavu. Ve 32. minutě se do samostatného úniku dostal Rostislav Vaněk, ale přestřelil. O dvacet sekund později se však již nemýlil, když střelou z mezikruží poslal kotouč nad levý beton Šimonů a snížil na 2:1. Kopřivnice byla stále velmi aktivní a ve 34. se dočkala vyrovnávacího gólu. Filip Fojtík si našel odražený puk a poté neměl problém střelou do poloodkryté brány srovnat stav utkání.

Ďáblové se ještě před druhou přestávkou dostali opět do vedení. V 38. minutě poslal Lehečka přesný pas do mezikruží, který doputoval k Romanu Maliníkovi, jenž přesnou střelou vrátil Ďáblům vedení. Chvíli po vstřeleném gólu hráli Ďáblové přesilovou hru, ale další gól se jim vstřelit nepodařilo. Novojičínští tak vstupovali do třetí třetiny s jednogólovým vedením.

Ve třetí části šlo Ďáblům hlavně o to, aby neinkasovali. Proto se prezentovali spíše defenzivní hrou a puk držela většinu času na svých holích Kopřivnice. Držení kotouče jim však bylo málo platné, když se přes novojičínskou obranu nedokázali dostávat do šancí. Největší příležitost měli při přečíslení dva na jednoho, ale skórovat se jim nepodařilo. Šimonů následně držel svůj tým perfektními zákroky a Ďáblové si dokráčeli pro vítězství 3:2.