Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera měli skvělý vstup do utkání a po první třetině odcházeli do šaten s dvougólovým vedením. O utkání však rozhodla druhá třetina. Kometa do ní vlétla s chutí po srovnání a Ďáblům se nedařilo najet zpátky na vlnu, na které se vezli v první třetině. Ve třetí části již gól nepadl a domácí si pohlídali jednogólové vedení.

31. kolo, 2. liga - Východ, so 15.1.2022

Kometa Brno B
HK Nový Jičín

3:2

Branky a nahrávky: 23. Sedláček (Krejčiřík), 36. Brabenec (Havlát, Zukal), 39. Brabenec (Havlát, Studený) – 3. Gebauer, 19. Konečný (Gebauer, Sluštík). Rozhodčí: Reich – Kráľ, Viskot. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 45:26. Diváci: 138. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Kometa Brno B: Šembera – Jeřábek, Švejda, Kučera (A), Zukal, Kališ (A), Studený, Sedláček D. – Brabenec (C), Krejčiřík, Kadlic, Mokrohajský, Krejčí, Havlát, Vašíček, Pigl, Svoboda O., Škvrně, Popelka, Indrák.

HK Nový Jičín: Šimonů – Tomeček, Foltýn, Hruška, Kleiner, Kožený, Holaň – Kafka, Gebauer, Maliník, Lehečka (C), Konečný, Sluštík, Káňa, Štefka, Kořenek

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): První třetina nám vyšla. Kluci plnili do puntíku co jsme si řekli a taktika, na které jsme se domluvili nám vycházela. Díky tomu se nám podařilo odskočit soupeři na rozdíl dvou branek, ale ve druhé třetině se někteří hráči zbláznili a přestali hrát to, co jsme si řekli a naše hra se úplně rozbila. Místo abychom jsme si výsledek pohlídali a byli trpěliví, tak jsme začali bláznit. Někteří hráči si musí uvědomit, že mají odpovědnost za celý mančaft a musí makat pro tým.

Komentář k zápasu

První gól utkání padl již po třech minutách hry. Robin Gebauer prostřelil svou přesnou střelou domácího gólmana a poslal Ďábly do vedení 0:1. V páté minutě byl vyloučen domácí Kališ, ale Ďáblové přesilovou hru nevyužili. V osmé minutě mohl zvyšovat na rozdíl dvou branek Konečný, jeho střela z dobré pozice však netrefila prostor mezi třemi tyčemi. V jedenácté minutě se snažil o vyrovnání Brabenec, ale jeho pokus zastavil výborným zákrokem Šimonů. Dvě minuty před koncem první části se dostal do samostatného úniku Viktor Konečný, jenž střelou mezi betony změnil stav utkání na 0:2.

Od druhé třetiny hráli Ďáblové pouze s 14 hráči, když po zranění musel ze zápasu odstoupit Foltýn. Z úvodu se domácím podařilo snížit na 1:2. David Sedláček objel novojičínskou bránu a z otočky poslal kotouč do sítě. Ve 25. minutě byl vyloučen Kožený, ale největší šanci si ve vlastním oslabení vytvořili Ďáblové, přečíslení dva na jednoho však skončilo nepřesnou přihrávkou. O tři minuty později se zkoušel prosadit nebezpečnou střelou Vašíček, jeho střelu vyrazil Šimonů svým pravým betonem.

Kometa byla i po přesilové hře velmi aktivní, což vedlo k faulu Káni. V početní převaze se Kometa dostala k několika dorážkám, ale puk brankovou čáru nepřekročil. Chvíli po skončení trestu šli Ďáblové znovu do čtyř, když Štefka nešťastně vyhodil kotouč mimo kluziště. Kometě se přesilovou hru podařilo využít a srovnala tak na 2:2, když střelu Havláta dorazil pohotový Kamil Brabenec.

Domácím vyrovnávací gól nestačil a stále byli velmi aktivní. ve 37. minutě mířil do horního rohu branky Vašíček, ale Šimonů mu nedovolil skórovat. Ve 38. minutě se provinil Káňa vysokou holí a Ďáblové opět čelili přesilové hře. Ve vlastním oslabení se do šance dostal Gebauer, ale jeho střela trefila pouze masku domácího brankáře. Z protiútoku se však prosadila Kometa. Po přesném pasu Havláta se opět prosadil Kamil Brabenec a Kometa tak otočila stav utkání na 3:2.

Třetí třetinu začali Ďáblové přesilovou hrou, když byl 40 sekund před koncem druhé třetiny vyloučen Vašíček za krosček, ale početní převahu nevyužili. Ve 42. minutě čelil Šimonů tváří v tvář Vašíčkovi a byl to právě novojičínský gólman, kdo z tohohle souboje odešel vítězně, když nepropustil puk za svá záda ani po dorážce. O tři minuty později se hrálo čtyři na čtyři, ale ani jeden z týmu si gólovou příležitost nevytvořil.

V 50. minutě se snažil vyrovnat Káňa, jeho střela však skončila v lapačce domácího brankáře. Ďáblové se hnali za vyrovnáním a vytvořili tlak, který vedl k trestnému střílení, když jeden z domácích hráčů zahrál v brankovišti nedovoleně rukou. Šembera trestné střílení chytil a nedovolil Ďáblům srovnat. V závěru to Ďáblové zkoušeli v šesti hráčích, ale stav utkání se už neměnil.