Jakub Kopřiva

Šlágr kola! Souboj prvního s druhým! Ďáblové zavítali v rámci 30. kola druhé ligy do Valašského Meziříčí, tedy prvního týmu tabulky! A diváci viděli velkou hokejovou bitvu, která neměla v šedesáti minutách vítěze. V prodloužení branka nepadla a šlo se tak do samostatných nájezdů. V těch rozhodl domácí Andris, který tak Bobrům vystřelil druhý bod.

30. kolo, 2. liga - Východ, st 12.1.2022

HC Bobři Valašské Meziříčí
HK Nový Jičín

4:3 SN.

Branky a nahrávky: 4. Apolenář (Ďurkáč), 38. Vávra (Finsterle), 55. Finsterle, rozh. náj. Andris – 34. Flok (Sluštík, Holáň), 36. Gebauer (Sluštík, Holáň), 51. Štefka (Tomeček) Rozhodčí: Maťašovský - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 306. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Báchor (A), Gabrhelík, Ďurkáč, Hanák, Kamas, Holiš, Mošnička – Dobša, Vávra (A), Finsterle – Andris, Pořický (C), Apolenář – Kozubík, Vavřík, Stodůlka – Weintritt

HK Nový Jičín: Šimonů (Kohn) – Kožený, Hruška, Foltýn, Kleiner, Holáň, Tomeček – Gebauer, Štefka, Sluštík, Maliník, Flok, Konečný, Kořenek, Lehečka (C), Kafka, Káňa

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín):

Komentář k zápasu

Vstup do utkání vyšel mnohem lépe domácím Bobrům. Už ve 4. minutě se k puku dostal Jakub Apolenář, který ho uklidil za Šimonů – 1:0. V následující minutách střídala akce akci a k vidění bylo několik střeleckých pokusů, ovšem větší šance se už diváci nedočkali. V závěru první třetiny hráli domácí přesilovou hru, ale ani z početní výhody nic nevytěžili a do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

I ve druhé periodě to byl velký boj o každý kousek ledové plochy. Hráči se do zakončení příliš nedostávali a v první desetiminutovce druhé třetiny se diváci větší šance nedočkali. Ve 34. minutě domácí „zaspali“ v obranném pásmu a Ďáblové toho dokonale využili, konkrétně Adam Flok, který povedenou střelou vyrovnal – 1:1. Po necelých třech minutách se stav utkání měnil znovu. Ve 36. minutě získal Robin Gebauer puk u vlastní střídačky, dostal se s ním až k mezikruží a přesným projektilem poslal Ďábly do vedení – 1:2. Jenže Bobři přidali a rychle vyrovnali. Po 66 vteřinách tečoval puk Tomáš Vávra a brankář Šimonů byl bez šance – 2:2. V závěru druhé třetiny se už nic zajímavého nestalo a po čtyřiceti minutách byl tak stav nerozhodný.

V poslední třetině se na branku čekalo do 51. minuty. Po rychlém protiútoku udeřil David Štefka a Ďáblové šli podruhé v utkání do vedení – 2:3. Jenže ani tentokrát hostům vedení dlouho nevydrželo. V 55. minutě domácí kombinovali před brankou soupeře, až se nakonec prosadil Lukáš Finsterle, který vyrovnal na 3:3. V závěru utkání se už stav neměnil a šlo se tedy do prodloužení.

V prodloužení se hra přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden celek nechtěl udělat zbytečnou chybu. V samotném závěru přišla velká šance Ďáblů. Za sekání byl vyloučen domácí Stodůlka a hosté si zahráli 32 vteřin přesilovou hru.

Prosadit se ovšem nedokázali a šlo se tak do samostatných nájezdů. V samostatných nájezdech se jako první trefil ve třetí sérii domácí Apolenář. V páté sérii dokázal Flok vyrovnat, ovšem následně uspěl také Andris a vystřelil Bobrův druhý bod.