Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera přijeli do Hodonína v oslabené sestavě, ale i přesto získali všechny tři body za výhru 3:2. Průběh utkání byl velmi podobný poslednímu vzájemnému duelu, kdy Ďáblové také otáčeli stav až ve třetí třetině. V úvodu utkání se novojičínským nedařilo a prohrávali 0:2, ale hra se postupně zlepšovala a v závěru se jim podařilo dokonat obrat.

29. kolo, 2. liga - Východ, so 8.1.2022

SHK Hodonín
HK Nový Jičín

2:3

Branky a nahrávky: 31. Levitskij (Janás, Miklík), 38. Hložánek (Komínek) – 40. Gebauer (Hruška, Flok), 54. Maliník (Kafka, Hruška), 58. Zdeněk (Sluštík, Flok). Rozhodčí: Held - Zapletal, Hübl. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 36:41. Diváci: 431.

SHK Hodonín: Kořének (Malyšev) – Mikulík, Pchalin, Hohl, Škápík, Miklík (C), Sedláček – Hefka, Lekeš, Marek, Hrazdíra, Handl, Hložánek, Levitskij, Janás, Růžička, Komínek (A), Romančík.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Holáň, Hruška, Foltýn, Kožený – Zdeněk, Gebauer, Maliník, Sluštík, Konečný, Štefka, Hilšer, Lehečka (C), Flok, Kafka, Kořenek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): Dneska to pro nás bylo strašně těžké utkání, přijeli jsme v oslabené sestavě s 15 hráči a jenom se 4 obránci, dva útočníci museli jít dneska do obrany, ale to nás neomlouvá a zkušený tým si s tímhle musí poradit. Vstup do zápasu se nám nepovedl. První třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá, ale Danek nás v bráně skvěle podržel. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny jsme už byli lepším týmem, chyběla nám sice finální fáze, ale už jsme se dostávali do šancí a paradoxně jsme před třetí třetinou prohrávali 2:1. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že z toho zápasu získáme minimálně bod, ale věřili jsme že ho otočíme, což se nám taky povedlo. Hodonín má mladý mančaft a opravdu hrají dobře, strašně moc lítají po ledě, což nám nevyhovuje, musíme to hrát všechno mnohem rychleji. Máme zkušenější tým, kluci chtějí být na kotouči, ale s nimi to moc nejde. Hokej se ale hraje šedesát minut a na to kluky vždycky nabádám, že musíme být trpěliví, zvládnout třetinu po třetině, střídání po střídání.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupil lépe Hodonín, už po půl minutě hry musel Šimonů zasahovat proti nebezpečné střele z mezikruží. Následně se hrnuli do útoku Ďáblové, ale střela Kafky skončila pouze na vyrážečce domácího brankáře. Drtiči byli následně více na puku, ale do nějaké výraznější šance se dostali až ve 12. minutě, kdy Šimonů špatně rozehrál a puku se na modré čáře ujal domácí hráč, kterému se nepodařilo trefit odkrytou bránu.

Hodonín byl i poté aktivnějším týmem a obstřeloval novojičínskou svatyni. Vstřelit gól se jim však nepovedlo a do šaten se šlo za bezbrankového stavu. Ze začátku druhé třetiny se Ďáblům naskytla příležitost v podobě přesilové hry. Tu sice strávili u branky Drtičů, ale do nějaké vyložené příležitosti se jim dostat nepodařilo. Ve 25. minutě měl Komínek možnost dostat svůj tým do vedení, z bezprostřední blízkosti ale minul prostor mezi třemi tyčemi. Následně se po chybné hodonínské kombinaci dostal do šance Maliník, Kořénka se mu však překonat nepodařilo.

Do velká šance se dostal také domácí Richard Hrazdíra, ale brankáře Šimonů se mu překonat nepodařilo. Skóre se poprvé měnilo na konci 31. minuty a byli to Drtiči, kteří se ujali vedení. Do samostatného úniku se dostal Boris Levitskij, který svou forhendovou kličkou dostal puk do sítě. Dalšímu samostatnému úniku čelil Šimonů o pět minut později, střelu Michala Romančíka ukryl ve své výstroji.

Ve 38. minutě vstřelili Drtiči svůj druhý gól. Z levého kruhu se střelou do protějšího rohu prosadil Erik Hložánek. Následně se jeden z domácích hráčů provinil faulem, který čtyři sekundy před koncem druhé třetiny potrestal Robin Gebauer pohotovou dorážkou. Do třetí třetiny se tak šlo za stavu 2:1. Z úvodu třetí části hráli Ďáblové opět přesilovou hru, kterou se jim tentokrát využít nepodařilo. Ve 45. minutě chybělo ke srovnání opravdu málo, po teči Kafky skončil puk na tyči Kořénkovy branky.

V 51. se po delší době dostali do šance také Drtiči, po střele od modré čáry se k odraženému puku dostal jeden z hodonínských hráčů, kterému se nepodařilo nasměrovat puk mezi tři tyče. Ďáblové si poté vytvořili obrovský tlak, který jim také přinesl srovnání. Dominik Kafka poslal přesný pas před brankoviště, kde číhal Roman Maliník a srovnal stav utkání na 2:2. Ďáblové po vstřeleném gólu nepolevili a v 58. minutě se dostali do vedení zásluhou Jířího Zdeňka. Domácí to následně zkoušeli i v šesti hráčích, ale stav utkání se už nezměnil.