Bořek Kopecký

Ďáblové se střetli na opavském ledě se Slezanem, který momentálně drží čtvrtou příčku tabulky. Novojičínští si vytvořili mnoho šancí, ale skvěle chytající Piták držel domácí celek. Zápas dospěl až do nájezdů, ve kterých byl úspěšnější opavský Slezan.

25. kolo, 2. liga - Východ, st 22.12.2021

HC Slezan Opava
HK Nový Jičín

4:3 SN.

Branky a nahrávky: 4. Wolf (Šindelář, Malina), 55. Malina, 59. Vašenka (Beránek, Zapletal), rozh. náj. Rousek – 31. Gebauer (Flok), 37. Kořenek (Štefka, Kuboš), 58. Kořenek (Gebauer, Hruška). Rozhodčí: Škach – Vengřín, Kořistka. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Střely na branku: 32:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Slezan Opava: Piták (Baldik) – Ficek, Šindelář (C), Věntus, Zapletal, Thiel, Kocián, Zelenka, Zouhar – Horný, Peterka, Krupa, Beránek, Kadula, Wolf (A), Vašenka, Malina, Rousek, Buršík, Římský.

HK Nový Jičín: Galuška (Šimonů) – Adámek, Kuboš, Hruška, Foltýn, Kožený, Andrýsek – Konečný, Gebauer, Maliník, Lehečka (C), Zdeněk, Sluštík, Flok, Štefka, Kořenek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): V dnešním zápase jsme měli vyhrát, byli jsme lepší a tvořili jsme si mnoho šancí, ale hokej se bohužel nehraje na šance a Opava dneska vstřelila o jeden nájezd víc, díky němuž dneska vyhrála. Zápas jsme chtěli rozhodnout již v základní hrací době. Po druhém opavském gólu se nám podařilo využít přesilovku, ale bohužel jsme hned další střídání inkasovali a to se nám nesmí stávat. Takhle zkušený tým si takové chyby nesmí dovolovat. Nájezdy už jsou loterie, klukům jsem věřil, ale bohužel to nevyšlo.

Komentář k zápasu

Utkání nezačalo pro Ďábly zrovna přívětivě. Už ve čtvrté minutě se radovali domácí, když se k odraženému kotouči dostal Petr Wolf. O minutu později šel na trestnou lavici Jan Vašenka a Ďáblové měli možnost srovnat. Největší rozruch vykonala Foltýnova střela od modré, ale domácí brankář puk za svá záda nepropustil. Ďáblové dostali možnost přesilovky pět na tři, která však trvala pouze 17 vteřin. Největší šance přišla hned s návratem druhého domácího hráče, který se ještě nestihl zapojit do hry v obranném pásmu Opavy.

Michael Foltýn obdržel přesnou žabku do předbrankového prostoru, ale ani na dvakrát se mu Pitáka nepodařilo překonat. V patnácté minutě mohl jít Slezan do dvougólového vedení. Petr Wolf uháněl sám na Galušku. Brankáře Ďáblů sice prostřelil, ale puk doklouzal těsně mimo novojičínskou bránu. Domácí dostali minutu před koncem první třetiny možnost přesilové hry. Do obrovské šance se dostal Rousek, Galušku však nepřekonal.

Ve 25. minutě usedl na trestnou lavici Petr Kuboš. Největší šanci si ve vlastním oslabení vytvořil Roman Maliník, svou kličkou však na Pitáka nevyzrál. Ve 31. minutě už bylo srovnáno. Adam Flok objel domácí bránu a poslal přesný pas na hůl Robina Gebauera, jenž se nemýlil.

O šest minut později se Ďáblové dostali do vedení. Matěj Kořenek to vzal na sebe, poradil si se třemi bránícími hráči a překonal i domácího brankáře. Dvě minuty před koncem druhé třetiny byl před Galuškou velký závar. Domácí měli několik dorážek, ale prosadit se jim nepodařilo. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:2. Ve třetí třetině fauloval Foltýn a Slezan měl možnost srovnat. V přesilové hře byl sám před odkrytou brankou Petr Wolf, skákající puk mu ale přeskočil hokejku.

V 53. minutě dostala Opava trest za příliš mnoho hráčů. Ďáblům se přesilovku využít nepodařilo, ale již 10 sekund po skončení trestu se radovali Slezané. Vlastimil Malina využil špatné rozehrávky a srovnal na 2:2. Ďáblům se v 58. minutě podařilo využít přesilovou hru. Matěj Kořenek vstřelil svůj druhý gól v tomhle zápase a poslal Ďábly do vedení 3:2. Opava odpověděla již po 35 vteřinách hry. K odraženému puku se dostal Jan Vašenka a bylo opět srovnáno. V prodloužení byli více aktivní novojičínští. Adam Flok nastřelil hned z úvodu tyč. Další šanci měl Roman Maliník, samostatný únik však neproměnil. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, které rozhodl ve prospěch Opavy Tomáš Rousek.