Jakub Kopřiva

V roli mírného favorita zajížděli Ďáblové k předehrávce 24. kola na led béčka Komety Brno. Svěřenci Kamila Gebauera měli skvělý vstup do utkání, když se v první minutě ujali vedení. Kometa ovšem zabrala a první třetinu vyhrála o dvě branky. Ve zbytku utkání si domácí náskok pohlídali a nakonec Ďábly porazili 6:3. foto: Roman Kantor

24. kolo, 2. liga - Východ, st 10.11.2021

Kometa Brno B
HK Nový Jičín

6:3

Branky a nahrávky: 6. Kadlic (Malý, Gajarský), 16. Krejčí (Studený, Kališ), 18. Gajarský (Moskal, Trnka), 20. Kadlic (Švejda), 51. Švejda (Sedláček), 56. Halász (Škvrně, Kadlic) – 1. Konečný (Lehečka), 20. Lehečka (Maliník), 24. Hilšer (Pecha, Štefka). Rozhodčí: Held – Bubela, Štěrba. Vyloučení: 1:3. Střely: 44:25. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 6:3.

Kometa Brno B: Slavíček (Šembera) – Trnka, Kučera (A), Sedláček, Kališ (A), Švejda, Studený – Gajarský, Popelka, Krejčí, Halász, Kadlic, Havlát, Brabenec (C), Malý, Mokrohajský, Škvrně, Krejčiřík, Meluzín.

HK Nový Jičín: Galuška (Šimonů) – Holáň, Kuboš, Tomeček, Váňa, Kleiner, Foltýn, Kožený – Bordowski, Štefka, Pecha, Lehečka (C), Poruba, Konečný, Zdeněk, Hilšer, Flok, Káňa, Maliník, Kořenek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): “Dnes nám bohužel vůbec nevyšla první třetina. My jsme si před zápasem řekli, co chceme hrát, ale bohužel kluci to neplnili a v první třetině jsme dostali čtyři góly. A proti takto kvalitnímu soupeři se to těžko otáčí. Ve druhé třetině jsme se sice dostali na dostřel, ale Kometa má kvalitní tým a své vedení si pohlídala až do samotného konce. Soupeři musím pogratulovat, protože dnes hrál výborně. Proti takto kvalitním týmům musíme hrát poctivě z obrany, a jak jsem říkal, to jsme dnes bohužel neplnili a Kometa tedy vyhrála zcela zaslouženě.”

Komentář k zápasu

Do první třetiny vstoupili Ďáblové doslova fantasticky! Po pouhých 58 vteřinách totiž využil zaváhání domácího hráče Viktor Konečný a svěřenci Kamila Gebauera šli bleskově do vedení 1:0. Jenže náskok Ďáblům dlouho nevydržel. V 6. minutě se domácí dostali do přečíslení tři na dva, skvěle to vyřešili a Vojtěch Kadlic nakonec propasíroval puk za brankáře Galušku. Po vyrovnávací brance byla Kometa aktivnější a stále se tlačila před branku soupeře. Ve 14. minutě po obrovském závaru v obraně Ďáblů se do zakončení dostal Kadlic, ale svou druhou branku v utkání nevstřelil. Jenže o dvě minutky později se už diváci další branky dočkali. Kometa se dostala do tlaku a z dorážky poslal domácí celek do vedení Petr Krejčí – 2:1. Uběhla pouhá minutka a půl a stav utkání se měnil znovu. Po dalším náporu domácích dopravil puk za brankáře Adam Gajraský – 3:1. A to nebylo ze strany Komety vše. Dva domácí hráči se objevili sami před brankářem a Vojtěch Kadlic zvýšil 49 vteřin před první přestávkou už na 4:1. Poslední slovo v první periodě ale měli Ďáblové. Pouhých 16 sekund před první sirénou se po přihrávce Maliníka prosadil Jakub Lehečka, který tak snížil na 2:4.

Také do druhé třetiny vstoupili Ďáblové skvěle. Ve 24. minutě se hosté ubránili, po zisku puku se vydali dopředu a po rychlé akci snížil na rozdíl jedné branky Daniel Pecha – 4:3. Poté bylo k vidění několik zajímavých střeleckých pokusů, ovšem bez gólového efektu. Ve 31. minutě se parádní individuální akcí prezentoval domácí Erik Meluzín, který projel celé hřiště, ale brankáře překonat nedokázal. V samotném závěru prostřední části se domácí hnali do přečíslení, zcela sám se před brankářem Ďáblů ocitl velezkušený Brabenec, ale nezakončil přesně.

Začátek třetí třetiny patřil domácí Kometě. Hráči brněnského celku se tlačili do zakončení, ale branky se v úvodu nedočkali. Ta nakonec přišla v 51. minutě, kdy se domácí znovu dostali do tlaku, který ukončil střelou od modré čáry Jan Švejda – 5:3. O pět minutek později se těsně po skončení přesilové hry domácí prosadili pošesté. Ervin Halász se dobře zorientoval ve skrumáži před brankou a poslal puk za brankáře.

V závěrečným minutách se už diváci žádné další branky nedočkali a Kometa tak přehrála rozjeté Ďábly 6:3.