Bořek Kopecký

Ďáblové se utkali s jejich nejbližšími pronásledovateli, jimiž jsou Bobři z Valašského Meziříčí. V zápase bylo k vidění dvanáct branek, Ďáblové dokonce dvakrát vedli. Bobrům se však vždy podařilo srovnat a ve třetí třetině rozhodli o svém dnešním vítězství. Valašskomeziříčští budou mít v následujících zápasech možnost sesadit Ďábly z prvního místa tabulky.

23. kolo, 2. liga - Východ, st 15.12.2021

HK Nový Jičín
HC Bobři Valašské Meziříčí

5:7

Branky a nahrávky: 1. Lehečka (Maliník), 2. Konečný (Kožený), 8. Foltýn (Franek), 26. Lehečka (Franek, Maliník), 32. Flok (Kořenek, Váňa) – 8. Goiš (Vávra, Apolenář), 11. Čmiel (Blaško, Gabrhelík), 22. Kozubík (Vavřík, Stodůlka), 35. Křivohlávek (Andris, Pořický), 38. Andris (Báchor, Finsterle), 51. Finsterle (Gabrhelík), 59. Apolenář (Vávra, Goiš). Rozhodčí: Šutara - Vengřín, Kořistka. Vyloučení: 5:2. Střely na branku: 32:35. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3, 5:7.

HK Nový Jičín: Galuška (Šimonů) – Váňa, Hruška, Adámek, Foltýn, Kožený, Holáň – Káňa, Konečný, Maliník, Kafka, Gebauer, Zdeněk, Sluštík, Flok, Štefka, Franek, Lehečka (C), Kořenek.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Tkadlec) – Ďurkáč, Kamas, Holiš, Báchor (A), Gabrhelík, Pořický (C) – Vavřík, Apolenář, Blaško, Vávra (A), Křivohlávek, Goiš, Andris, Finsterle, Čmiel, Urbanec, Stodůlka, Kozubík.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): Dnešní utkání se mi hodnotí opravdu těžko. Byli jsme více než vyrovnaným soupeřem, ale bohužel byla na naší straně spousta individuálních chyb, které zkušený mančaft jako je Valašské Meziříčí dokáže potrestat. Mrzí mě hlavně že jsme vedli o tři góly a dovolili jsme soupeři srovnat, ale to se stává. Klukům dneska nemůžu nic vytknout, protože odmakali celý zápas, byla na nich vidět chuť, chtěli vyhrát, ale bohužel v poslední třetině už to bylo o tom, kdo dá tu rozhodující branku. Neproměnili jsme samostatný únik, naopak Valmez ten gól dal a to dneska rozhodl. Kluky ale chválím protože celý zápas makali na sto procent.

Komentář k zápasu

Ďáblové měli skvělý vstup do utkání. Již po 29 sekundách hry se po buly dostal puk k Jakubu Lehečkovi, který jen poslal do poloodkryté brány. O minutu a půl později to bylo díky Viktorovi Konečnému už 2:0. Ďáblům se pak podařilo ubránit oslabení a později si i oni vyzkoušeli přesilovou hru. V přesilové hře zvyšoval na 3:0 Michael Foltýn. třígólové vedení trvalo pouze 21 sekund, první gól Bobrů vstřelil Jiří Goiš.

Na začátku jedenácté minuty snižoval na rozdíl jediné branky Matouš Čmiel. Na začátku druhé třetiny už bylo srovnáno. David Kozubík sebral puk jednomu z novojičínských obránců a střelou mezi betony srovnal stav utkání na 3:3. O čtyři minuty později šli do vedení zase Ďáblové. Jakub Lehečka přehodil ležícího brankáře hostů a svým druhým gólem v utkání poslal domácí do jednogólového vedení.

Ve 32. minutě to bylo už 5:3. Puk se dostal do mezikruží kde čekal Adam Flok, jenž propálil Davida Sachra. Chvíli po vstřeleném gólu šli Ďáblové do oslabení, to se jim sice podařilo ubránit, ale 8 sekund po vypršení trestu vstřelil čtvrtý gól Bobrů Jan Křivohlávek. Na začátku 38. minuty bylo opět srovnáno, střelu od modré čáry tečoval Tomáš Andris. Rozdílový gól vstřelil v čase 50:02 Lukáš Finsterle. Gólem do prázdné brány zpečetil výhru Bobrů 2 minuty před koncem Jakub Apolenář.