Bořek Kopecký

Ďáblové se vydali do Žďáru nad Sázavou, který momentálně hájí třetí místo tabulky. V utkání padlo třináct branek, Ďáblové vedli dokonce o pět gólů. Ve druhé třetině se šlo do šaten předčasně kvůli problémům s plexisklem. Po pauze se Plameny vrátily do hry a o body se bojovalo až do poslední vteřiny.

22. kolo, 2. liga - Východ, so 11.12.2021

SKLH Žďár nad Sázavou
HK Nový Jičín

6:7

Branky a nahrávky: 7. Čermák (Štěpánek, Štola), 21. Čermák (Pleva, Adam), 39. Macek (Gregar, Vašíček), 43. Bureš (Wasserbauer, Pleva), 45. Wasserbauer (Pleva, Lojek), 50. Jícha (Váňa D.) – 9. Lehečka (Franek), 15. Franek (Kožený, Kořenek), 17. Maliník, 20. Váňa V. (Flok, Sluštík), 31. Štefka (Foltýn, Konečný), 35. Štefka (Kořenek), 38. Lehečka. Rozhodčí: Mejzlík – Gregar, Štěrba. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 470. Střely: 26:42. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:7, 6:7.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Macek, Pleva(C), Lojek, Váňa D., Půža, Pražák, Vašíček – Wasserbauer, Jícha, Štěpánek, Štola, Bureš, Adam, Chlubna, Gregar, Kovářů, Čermák, Menšík.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa V., Hruška, Kuboš ml., Kuboš st., Foltýn, Kožený, Holáň – Káňa, Konečný, Maliník, Kafka, Gebauer, Zdeněk, Sluštík, Flok, Štefka, Franek, Lehečka(C), Kořenek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): Zápas měl tempo, což nám vyhovovalo. Jeli jsme na čtyři lajny, měli jsme krátké střídání. Rychle jsme bruslili a byli jsme aktivní. První půlka byla z naší strany parádní, bohužel potom byl problém s plexisklem a šli jsme do šaten o pět minut dříve. Po té dlouhé pauze jsme se nedokázali dostat zpátky do tempa, naopak domácím to tam začalo padat. O výsledek jsme se báli až do poslední chvíle, ale klukům musím poděkovat, protože ten závěr zvládli opravdu skvěle.

Komentář k zápasu

Do první větší šance se dostal Wasserbauer, ale jeho střela minula zařízení. Ve čtvrté minutě se do vedení mohli dostat Ďáblové, střela mladšího z Kubošů skončila pouze na tyčce Slámovy branky. Chvíli poté se do šance dostal zase domácí celek, Šimonů předvedl parádní zákrok a puk za svá záda nepropustil. V sedmé minutě se Plameny dostaly do vedení zásluhou Davida Čermáka. Minutu poté mohly Plameny vést už 2:0, Šimonů svůj tým podržel perfektním zákrokem. V deváté minutě už bylo srovnáno. Jakub Lehečka se prosadil střelou nad lapačku domácího gólmana - 1:1.

V patnácté minutě se už Ďáblové dostali do vedení. Tomáš Franek poslal bekhendem puk pod víko domácí branky. V sedmnácté minutě zvyšoval v přesilové hře na 1:3 Roman Maliník. Minutu před koncem první třetiny se ještě prosadil Vladimír Váňa a první třetina tak skončila stavem 4:1 pro Ďábly. Od druhé třetiny se do branky Plamenů postavil Jan Čáp. Ve 21. minutě snížil svým druhým gólem David Čermák. Domácí byli při chuti a tvořili si mnoho šancí, všechny jejich pokusy však zlikvidoval Šimonů. Ve 31. minutě to bylo zase o tři góly. Střela Davida Štefky propadla Čápovi pod ramenem a puk doklouzal až za brankovou čáru. O čtyři minuty se David Štefka prosadil podruhé a zvyšoval už na 6:2 pro novojičínské.

Pět minut před koncem druhé třetiny se objevily problémy s plexisklem, týmy tak odešly do šaten předčasně a poté se zbývající čas dohrál zároveň se třetí třetinou. Ve 37. minutě byl vyloučen Jiří Zdeněk za sekání. Jakub Lehečka se prosadil ve vlastním oslabení a Ďáblové tak vedli již o pět gólů. Čtyři sekundy po konci trestu snižoval na 3:7 střelou od modré Václav Macek. Ve 42. minutě byl vyloučen Martin Kožený a Plameny znovu udeřily. Lukáš Bureš vstřelil čtvrtý gól domácího celku.

O dvě minuty později byl opět vyloučen tentýž hráč a Plameny využily i tuhle přesilovku. Na rozdíl dvou branek snižoval Jan Wasserbauer. V 50. minutě už to bylo pouze o gól. Střelou nad beton se prosadil Lukáš Jícha. Za tři minuty to mohlo být zase o dva góly, domácí Plameny však zachránila branková konstrukce. V 57. minutě byl vyloučen Matouš Menšík, Ďáblové ale přesilovku nevyužili. Domácí si v závěru vzali oddechový čas, ale svěřenci Kamila Gebauera si závěr utkání pohlídali a ze Žďáru nad Sázavou vezou důležité tři body.