Jakub Kopřiva

V dalším kole hostili Ďáblové Žďár nad Sázavou, před zápasem třetí celek tabulky. Domácí byli v utkání hodně aktivní, vytvořili si řadu velkých příležitostí, ovšem skvělého Jana Čápa v brance Plamenů nepřekonali. Hosté nakonec na ledě Ďáblů vyhrál 3:0 a odvezli si tak nesmírně cenné tři body.

15. kolo, 2. liga - Východ, so 13.11.2021

HK Nový Jičín
SKLH Žďár nad Sázavou

0:3

Branky a nahrávky: 28. Štola (Jícha), 45. Kovářů (Bureš, Adam), 58. Jícha (Bureš). Rozhodčí: Rapák - Kořístka, Veselý. Vyloučení: 2:3. Průběh utkání: 0:3.

HK Nový Jičín: Galuška (Šimonů) – Váňa, Foltýn, Hladiš, Kleiner, Kožený, Hruška – Káňa, Zdeněk, Kořenek, Konečný, Gebauer, Hilšer, Bordowski, Flok, Štefka, Maliník, Lehečka, Franek

SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Pleva, Pražák, Lojek, Zukal, Vašíček, Macek, Čermák, Půža – Štěpánek, Prokš, Adam, Chlubna, Gregar, Bureš, Kovářů, Wassenbauer, Štola, Jícha, Malenovský

Komentář k zápasu

Ďáblové vstoupili do utkání aktivně a od úvodního vhazování se tlačili před branku Plamenů. V 5. minutě se po střele blýskl hostující brankář Čáp, který si s nebezpečnou střelou poradil. O dvě minutky později střílel se po krásné kombinaci do puku opřel Konečný a puk orazítkoval tyč! I v následujících minutách byli domácí aktivnější, ale všechny pokusy hostující brankář zlikvidoval. V 17. minutě si domácí vyzkoušeli přesilovou hru, ale ani v té se neprosadili. Naopak udeřit mohli hráči Žďáru nad Sázavou. V 19. minutě se na brankáře Galušku řítil zcela sám Gregar, ale domácí muž v masce ho výborně vychytal. V první třetině se tak diváci branky nedočkali, ale rozhodně se nenudili.

Na další větší šanci se čekalo do 27. minuty, kdy skončil puk na břevně domácí branky. O minutku později byla k vidění parádní akce Plamenů. Po povedené střele si ještě Galuška poradil a puk vyrazil betonem, ovšem k dorážce se dostal Štola, který si věděl rady a poslal Plameny do vedení – 0:1. Ve 37. minutě to parádně udělal domácí rychlík Franek, který se dostal do velké šance, ale branku Plamenů nakonec o pár centimetrů minul. V závěru druhé periody si hosté vyzkoušeli přesilovou hru, ale domácí to zvládli. Po čtyřiceti minutách tak Žďár nad Sázavou vedl nejtěsnějším možným rozdílem, tedy 1:0.

Do poslední periody šli domácí s jasným cílem. Zabrat a otočit nepříznivý výsledek. Jenže ve 45. minutě přesně zamířil hostující Kovář, který tak překonal Galušku – 0:2. Jen o minutu později mohli domácí snížit. Flok s Frankem se ocitli zcela sami před hostujícím brankářem, ale nepřekonali ho. I v následujících minutách byli Ďáblové aktivnější, tlačili se před branku soupeře, ale v zakončení se jim vůbec nedařilo. V 52. minutě měli domácí obrovskou šanci vrátit se do utkání, trestné střílení! Franek se rozjel na Čápa v brance Žďáru, už to vypadalo, že ho překoná, ale hostující brankář fantasticky zasáhl hokejkou a stav utkání se neměnil! I poté se hrálo hlavně před brankou Plamenů, ale brankář Jan Čáp všechny střelecké pokusy zlikvidoval. V tomto utkání byl doslova nepřekonatelný. Tři minuty před koncem byl z branky odvolán Galuška a domácí to zkusili v šesti. Jenže po zhruba 40 vteřinách našel Bureš Jíchu a ten trefil prázdnou branku – 0:3. V závěru se už nic nestalo a Žďár nad Sázavou tak vybojoval cenné tři body.


Zdroj úvodní fotografie: Vít Golda