Jakub Kopřiva

Po čtyřech dnech se šlo znovu na hokej, tentokrát jsme hostili Kopřivnici, velkého rivala. Očekávané derby jsme nakonec zvládli a soupeře výsledkově jasně přehráli. Skvělým výkonem se blýskl brankář Daniel Šimonů, který zlikvidoval všechny střelecké pokusy soupeře a připsal si čisté konto.

13. kolo, 2. liga - Východ, st 3.11.2021

HK Nový Jičín
HC ISMM Kopřivnice

5:0

Branky a nahrávky: 8. Sluštík (Gebauer, Lehečka), 20. Káňa (Sluštík, Maliník), 25. Zdeněk (Káňa), 54. Maliník (Lehečka, Hruška), 55. Káňa (Hruška, Kafka). Rozhodčí: Vaněk - Bezděk, Peluha. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 459 Střely: 22:41 Průběh utkání: 5:0.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa, Kuboš, Foltýn, Tomeček, Kleiner, Vacula, Hruška - Flok, Kafka, Maliník, Lehečka (C), Zdeněk, Konečný, J. Sluštík, Gebauer, Potočný, Káňa, Pecha, Kořenek

HC ISMM Kopřivnice: Šindelka (21. Kučera) – Krzak, Slavík, Bail, Marek, Kyselý, Fojtík - Seidler, Suchý, Pokorný, Vaněk, Indrst, M. Mach, Gola, J. Mach (C), O. Sluštík, Pargáč, Hotěk

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): “Věděli jsme že nás dneska čeká těžké utkání, ale byli jsme na to dobře připraveni. Kopřivnice má kvalitní mančaft, to je bez debat, ale my jsme opravdu začali perfektně v obraně, podržel nás ze začátku Danek (Daniel Šimonů), který tam měl pár důležitých zákroků a těší mě, že jsme to zlomili v přesilovkách nebo že jsme dali dva góly v přesilovkách a potom jsme to už zahráli zkušeně. Nikam jsme se nehonili udrželi jsme vzadu nulu a čekali jsme na brejky a to nám vyšlo.”

Jaroslav Kofroň (trenér HC ISMM Kopřivnice): “Za dnešní výkon a hlavně za výsledek se musím všem fanouškům omluvit. Z naší strany to byl nejhorší zápas této sezóny. Plno individuálních chyb a neproměňování šancí, je náš velký problém. Blahopřeji domácím k vítězství.”

Komentář k zápasu

Očekávané derby začalo v hodně svižném tempu, ale na ledové ploše v úvodních minutách dominovali obránci. Na první branku čekali fanoušci do 8. minuty. V přesilové hře se po krásné kombinaci prosadil Jan Sluštík, 1:0. Po této trefě si početní výhodu vyzkoušeli i hosté, ale na úvodní branku odpovědět nedokázali. V následujících minutách bylo k vidění několik střeleckých pokusů na obou stranách, ale všechny zlikvidovali pozorní brankáři. Deset sekund před koncem první periody byl vyloučen hostující Mach. Uběhlo pouhých šest vteřin a brankáře Kopřivnice překonal Tomáš Káňa. Po prvních dvaceti tak Ďáblové vedli nad svým sokem 2:0.

Do druhé třetiny už do branky Kopřivnice nenastoupil Šindelka, ale náhradník Kučera. Jenže ani to hostům nepovedlo, protože po necelých pěti minutách to bylo už 3:0, když se prosadil zkušený Jiří Zdeněk. Hosté se následně tlačili před domácí branku, ale bezúspěšně. Naopak ve velké šanci se ve 33. minutě objevil Maliník, ale ve svém úniku brankáře Kučeru neprostřelil. V závěru prostřední třetiny byla k vidění už jen trojice vyloučení, další branky se diváci nedočkali.

Zkraje třetí periody se Kopřivnice tlačila před domácí branku, ale všechny pokusy vychytal skvělý Daniel Šimonů. Po bleskových akcích zahrozili několikrát i domácí, ale ani jim se v zakončení v poslední třetině nedařilo podle představ. Další branka tak přišla až v 54. minutě, kdy Roman Maliník prokázal své zkušenosti a překonal Kučeru, 4:0. O minutku později zlikvidoval Kučera dělovku od modré, jenže k puku se ještě dostal Tomáš Káňa, který svou druhou brankou v utkání zvýšil na 5:0! V samotném závěru se hosté snažili alespoň o čestný úspěch, ale výborný Šimonů byl dnes doslova nepřekonatelný a žádná branka už nepadla.

V třaskavém derby tak Ďáblové potvrdili roli favorita, vybojovali důležité tři body a i nadále kralují tabulce! Na ledě se znovu představí v sobotu, kdy hrají v Hodoníně, posledním celku tabulky.