10. kolo, 2. liga - Východ, so 23.10.2021

Kometa Brno B
HK Nový Jičín

2:0

Branky a nahrávky: 5. Havlát (Kováčik, Moskal), 9. Kučera (Brabenec). Rozhodčí: Čuňočka – Mikšík, Viskot. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 2:0.

Kometa Brno B: Šembera – Kováčik (A), Trnka, Kučera, Kališ, Švejda, Malec (A) – Moskal, Gajarský, Krejčí, Halász, Vašíček, Kadlic, Havlát, Brabenec, Pigl, Mokrohajský, Škvrně, Krejčiřík

HK Nový Jičín: Galuška – Hruška (A), Kuboš, Hladiš, Váňa, Vacula, Kožený – Sluštík, Potočný, Štefka, Pecha, Lehečka, Kafka, Konečný, Zdeněk, Gebauer, Flok, Káňa, Maliník

Ohlasy

Ohlasy trenérů KOMETA Jan Konečný: Byl to skvělý kolektivní výkon všech čtyř útoků, které makaly a celé to podtrhl výborný výkon našeho brankáře. Hráli jsme to, co jsme chtěli a vyšlo to. Nemám k tomu co víc dodat, prostě perfektní. NJ Kamil Gebauer: Rozhodla první třetina, která byla fakt špatná. Nedodržovali jsme taktiku, dostali jsme se pod tlak a během chvilky jsme prohrávali o dva góly. Ty dvě třetiny už to šlo jen víc a víc dolů. Kometa je kvalitní manšaft, mají silnou obranu a my jsme se nedokázali prosadit.

Komentář k zápasu

Zápas měl od začátku rychlé tempo, které udávali domácí. Hned ve druhé minutě dostal tým Komety B šanci otevřít skóre při hře pět na čtyři. Novojičínští si ale vše pohlídali a v oslabení gól neinkasovali. To se ovšem změnilo pár vteřin na to, kdy krásnou přihrávku od Kováčika využil Robert Havlát a zametl puk do sítě hostů. Ďáblům se to zřejmě dvakrát nelíbilo a ihned se snažili srovnat, což vedlo k potyčce u Šemberovy svatyně, která vyústila ve vyloučení na obou stranách. Domácí se snažili víc a víc tlačit na branku, což se vyplatilo. Od modré napřáhl Štěpán Kučera a jeho střela šla přímo za levý beton Galušky. Rázem vedla Kometa 2:0. Hokejisté Nového Jičína jako by ztratili tempo. Brňané je na chvíli dokonce zamkli v pásmu a šanci navýšit vedení měl Ervin Halász, ale nezakončil. Na puku byla v druhé polovině první třetiny především Kometa, Ďáblům se nepodařilo zformovat žádnou větší akci. Ani nabídnutou přesilovku nevyužili. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro modrobílé.

Kometa v úvodu druhé dvacetiminutovky navázala tam, kde skončila. Kamil Brabenec vyhrál úvodní vhazování a pak už puk směroval na branku. Domácí byli opět aktivnější. Galuškovu pozornost prověřil svou střelou nejprve Jozef Kováčik, poté střelou od modré Štěpán Kučera. Práci měl i Šembera, na kterého šla nebezpečná střela Maliníka a krátce na to další, kdy pálil Váňa. Novojičínští zvýšili své tempo a začali si vytvářet šance. Hra se značně zrychlila a oba týmy držely především gólmani. Marek Škvrně měl krásnou šanci, kdy pálil z levého kruhu. Ta ale trefila pouze horní tyčku. Vstřelit svou první branku v zápase mohl Nový Jičín v nabídnuté přesilovce v závěru druhé třetiny. Ani tu ale nevyužili. V této dvacetiminutovce tak žádná branka nepadla.

Poslední část ukázala ze začátku aktivní a kontaktní hokej. Hosté do ní nastoupili s jasným zadáním otočit utkání. Šembera tak musel čelit několika nebezpečným střelám. Flok se snažil prostřelit puk mezi betony, ale domácí brankář si poradil jak se střelou, tak s následnou dorážkou Gebauera. Následně byli potrestání oba gólmani za zdržování hry, nejprve na straně Nového Jičína, poté i na straně Komety. Oba celky si vytvářely šance, ale žádná z nich nevedla k brance. V závěru utkání si Tomáš Malec vysloužil pětiminutový trest za tvrdé vražení soupeře na mantinel. Hosté v závěru vyzkoušeli ještě hru v šesti, ale kýžené branky se nedočkali. Béčko tak porazilo lídra tabulky a bere tři body.