Redakce

N o v ý J i č í n - Připravili jsme pro vás celkový souhr uskutečněných turnajů pro mládež v měsíci prosinec.

Celkem pět velkých mládežnických turnajů proběhlo pod taktovkou hlavního trenéra mládeže pana Jaroslava Fleishmanna ve vánočním čase na našem Zimáku. Trenéři, stovky dětí, rodiče, spousta dětského (a rodičovského) hokejového zápalu, stovky rozdaných medailí, vůně zelňačky – tak vypadal Zimák ve dnech 22. – 30. 12. 2016. Postupně se zde odehrály tyto krásné turnaje:

Vánoční turnaj ročníku 2007 (8 týmů)
Vánoční turnaj ročníku 2010 (8 týmů)
Turnaj o pohár HMC (ročník 2006) (8 týmů)
Vánoční turnaj ročníku 2008 (12 týmů)
Turnaj o pohár Sport Abácie (ročník 2009) (12 týmů)

Z největší dálky přijel tým až z Valrendeny (Itálie). Ze zahraničí dojeli ještě Poláci z Jastrzebie a Slováci z Trnavy, Bratislavy a Skalice. Zbytek týmů dojel ze různých koutů republiky: Opava, Prostějov, Ostrava, Kopřivnice, Uničov, Chrudim, Brno, Havířov, Třinec, Šumperk a další.

V jednotlivých turnajích bylo sehráno až 28 utkání, padlo až 200 branek.

Ač nešlo o výsledky, ale hlavně radost ze hry, je třeba vyslovit čest vítězným týmům: vítězem Vánočního turnaje ročníku 2007 se stal tým HC Slezan Opava, turnaj ročníku 2010 vyhrál tým MHKM Skalica, Turnaj o pohár HMC vyhrál SKLH Žďár n/S, turnaj ročníku 2008 dotáhli do vítězného konce Rysi z Frýdku Místku a poslední velký turnaj – O pohár Sport Abácie vyhráli Mladí draci Šumperk.