Redakce

N o v ý J i č í n - V novojičínském kádru již nebude pokračovat zkušený zadák Jan Dresler, jenž se stal čerstvou posilou druhé Poruby.

Třiatřicetiletý obránce, jenž sehrál v české nejvyšší soutěži 466 utkání, ve kterých nastupoval za Vítkovice, Plzeň, Slavii Praha a Karlovy Vary, se s Novým Jičínem, kde s hokejem začínal, loučil při středečním emotivním duelu ve Valašském Meziříčí, kde Novojičínským, kteří prohráli 1:2, nebyly uznány dvě branky při závěrečné power-play. „S Honzou jsme byli domluveni, že ho v případě zajímavé nabídky uvolníme a nebudeme mu bránit," vysvětloval manažer HK Nový Jičín Milan Urban.

Pro Novojičínské se tak jedná o citelné oslabení. „Na začátku příští sezony se uvidí, ale pravděpodobně by se měl vrátit k nám do Nového Jičína. Samozřejmě, že to pro nás bude oslabení, ale nikdy jsme to nedělali, že bychom hráčům, kteří mají ambice, v něčem bránili," dodal manažer novojičínských hokejistů.

Jeden z nejproduktivnějších hráčů Nového Jičína, který ve 27 zápasech posbíral 14 bodů (6+8), bude moci za Sršňův tým odehrát i druholigové play-off, ale do případné baráže o WSM ligu by již zasáhnout nemohl.
Zdroj: http://novojicinsky.denik.cz/hokej_region/obrance-dresler-miri-z-noveho-jicina-do-poruby-20170113.html