Redakce

Jak jsme vás již před týdnem informovali, druholigové hokejisty Nového Jičína povede do sezony 2016/2017 nová trenérská dvojice.

Místo Aleše Flašara a Radomíra Grimma to bude David Musial, jemuž bude dělat asistenta Robin Bacul. Řady změn ale dozná také novojičínský kádr.

V Novém Jičíně už mají za sebou první informativní schůzku, které se zúčastnilo 22 hráčů. Prozatím je jisté, že z loňského kádru už v týmu nebudou pokračovat obránce David Hoďa a zkušený forvard David Mikšan. Kanonýr Jakub Ižacký bude zkoušet štěstí v Přerově a v cizině se pak pokusí uchytit Lehečka. Nepravděpodobné je také pokračování Škumáta a čerstvý mistr s třineckou juniorkou Jan Zahradníček zase začne přípravu u prvoligového nováčka z Frýdku-Místku. V jednání je pak možný příchod odchovance Báchora ze Vsetína a v Novém Jičíně by také rádi uvítali ještě jednoho obránce typu Paly z Přerova, tedy šikovného praváka do přesilovky.

Důležitá pozornost bude upřena také do brankoviště. „David Iláš začne přípravu a uvidíme. Výkonnostně není o jeho kvalitách pochyb, ale zdravotní stránka rozhodne. Dřívější varianta Iláš, Šrámek byla ideální, ale Lukáš Šrámek už určitě nebude. Brankářský post je alfa a omega a budeme to velice pečlivě řešit," zdůraznil manažer HK Nový Jičín, jenž si pochvaloval účast na předsezonní schůzce.

„Naším cílem je mít vlastní kádr, který bude založený na domácích hráčích, kteří budou trénovat u nás. Samozřejmě budeme pokračovat ve spolupráci s Přerovem, který ví, že když k nám dá hráče, tak o ně bude dobře postaráno. Hráči, kteří jdou do Nového Jičína, vědí, že co se nastaví, platí. Na schůzce bylo také pět zlínských juniorů, kteří mají zájem, takže je z čeho vybírat a kluci budou muset o svá místa zabojovat. Návrat zvažuje také Horák a v přípravě budou také bratři Chvostkové," zamýšlel se Urban nad složením kádru pro letní přípravu, jež startuje v polovině června, a kterou bude klub střídat s přípravou na ledě. „Díky spolupráci s městem bude led už od 4. července, takže můžeme přípravu na suchu kombinovat i s ledem, což je dnešní moderní trend," nahlédl do letních měsíců novojičínský manažer. Tým odehraje celkem osm přípravných zápasů.

V další sezoně bude pokračovat také B tým Nového Jičína, který vede Kamil Gebaeur a který skončil v loňském ročníku krajské ligy sedmý. „Předpokládáme užší spolupráci mezi oběma týmy. Je jasné, že mladí kluci z béčka ještě nejsou připraveni na druhou ligu, ale od toho je tréninkový proces, aby se tam třeba za rok, za dva dostali," doplnil manažer novojičínského hokeje.

Podoba 2. ligy doznala v úterý další změny. Původní model, se kterým přišel Český svaz ledního hokeje jako první, který čítal čtyři skupiny po osmi účastnících, padá. Na úterním aktivu padlo definitivní rozhodnutí. Do třetí nejvyšší hokejové soutěže v zemi by mělo s největší pravděpodobností zasáhnout 30 mužstev, které utvoří tři skupiny po deseti účastnících.


Zdroj: http://novojicinsky.denik.cz/hokej_region/kadr-druholigovych-hokejistu-noveho-jicina-projde-v-lete-nekolika-zmenami-20160527.html