Bohumil Vincura

N o v ý J i č í n

Pohled do duše Ďábla - 16.kolo

Každých 14 dnů budeme pro fanoušky dávat hráče, činovníka klubu, kteří budou odpovídat na naše otázky. Vaším úkolem bude, abyste odhalili, kdo odpovídal a zaslali nám správnou odpověď. Hrníček s logem Ďáblů vyhrává autor první správné odpovědi a bude zveřejněn na našich stránkách. Odpovědní formulář najdete na konci článku. Odpovídat můžete

do 31.5. 2021, 23:59 hodin. Pokud nikdo neuhodne, hrníček získává hráč.

Ze soutěže jsou vyloučeni hráči a funkcionáři. Diakritika v odpovědích není závadou, mnozí odpovídali mobilem a spousty věcí opravila autokorekce - umělá inteligence))))). Po odhalení doplníme jméno hráče a přidáme zajímavé fotografie.

Ve patnáctém kole nám odpovídal Milan Urban a Ďábelský hrneček od nás dostane také Daniel Horák z Rybího, GRATULUJEME !!!

1. kolo 2. kolo 3. kolo 4. kolo 5. kolo 6. kolo 7. kolo 8. kolo 9. kolo 10. kolo 11. kolo 12- kolo 13. kolo 14. kolo 15. kolo

Nápověda k duši Ďábla - ZDE

Jméno hráče : Dominik Kafka   Vítěz kola : Rostislav Hypl


Začneme takovou otřepanou frází a to, jestli jsi zdráv? Pokud ne, tak co tě trápí?
Ano, jsem zdravý, jediné co mě trápí je absence tréninků a hokeje...

Jak moc tě ovlivňuje doba covidová? Byl jsi v karanténě? Co vše ti covid vzal a naopak dal?
Všechny do určité míry ovlivňuje. Ve srovnání s jinými zeměmi, kde jsou jasná pravidla, tak u nás člověk nikdy neví na čem je, naše vláda z toho dělá džungli. Podnikání v této době je opravdu něco jako ruleta, nevíte jaké kroky udělat ani co máte čekat. Jinak v karanténě jsem byl, přítelkyně měla pozitivní testy, ale já jsem to od ní nechytil. Kromě hokeje a aktivního sportovního pohybu covid vzal i možnost prezenčního studia, což je devastující především pro děcka ze základních a středních škol. Na všem negativním se musí najít ale i něco pozitivního a v tomto případě to bude jakási soudržnost lidí.

Co děláš v momentální době, kdy nemůžeš hrát hokej?
Tak jednak se musím věnovat škole a svým dalším projektům, jednak máme starosti o fitko, takže strategie co a jak dál a jednak jsem měl alespoň ten čas a možnost být s U18 na kempech, což byla velká zkušenost, kterou si cením, takže těch činností je dost, samozřejmě se věnuji ještě přítelkyni a rodině, bohužel v omezeném režimu, takže si musím dávat velký pozor abych nikoho nenakazil, což znamená i pravidelné testování atd.

Sporty :
Hokej, Baseball, Tenis

Sportovci muži
Martin st. Louis, Lionel Messi, WowHobbs

Sportovkyně ženy :
Ester Ledecká, Lindsey Vonn, Petra Hančová

Česká jídla
Knedlo vepřo zelo, Smažený sýr, Bramboráky

Zahraniční jídla :
Orange chicken, Pho, Quesadilla

Hudební žánry :
Dubstep, Drum and bass, Country

Interpreti :
Skrillex, Macky Gee, Deadmau5

Hudební skladby:
L´Amour Toujours, Black widow (macky gee remix), Strobe (extended version)

Filmy:
Diktátor, Venom, celá trilogie prodloužených verzí pána prstenů

Seriály :
Griffinovi, Malá velká británie, Naruto Shippuuden + Boruto

Zvířata : (nemyslí se tím politik)
Pes, Panda, Lenochod

Sportovní kluby :
FC Baník Ostrava, HC Vítkovice Ridera, HK Nový Jičín

Oblíbené značky, jakékoliv :
Under Armour, Apple, Supreme

Kdo tě k hokeji přivedl a kde jsi začal ?
K hokeji mě přivedl táta, snad hned několik hodin nebo snad dní mě už vzal na led a jezdil se mnou v náručí 😂 ... Začínal jsem ve Vítkovicích.

Jaký byl tvůj nejhorší úraz nebo zranění ?
Buď to jsou to nějaké zlomeniny nebo otřesy mozku, ty vážnější úrazy se mi naštěstí vždy vyhýbaly, ale ty otřesy mozku se nesmí podceňovat, do budoucna to může mít fatální následky.

Je někdo, kdo tě v poslední době inspiruje z hokejového prostředí, kdo a čím?
No ze zahraničí to není jedna osoba ale práce celého managementu Tampy Bay, která odvedla super práci hlavně během té krize a bubliny, ve které museli pracovat. Mnoho lidí vidí jen tu špičku ledovce anebo se vůbec nedostane k interním informacím, pak nemohou ocenit tolik tu celkovou práci, která se za vytouženým úspěchem skrývá. Z českého prostředí to je Filip Pešán, jeho vize je daleko víc než jen hokej, on by chtěl pomocí hokeje zkusit změnit celkové myšlení českého národa a vrátit tak českému hokeji tu slávu. Zase, mnoho lidí nevidí celkovou práci a vidí pouze výsledky a mnohdy ho neznají ani trochu osobně, je to velice těžké hlavně po psychické stránce, vydržet i ten tlak okolí a veřejnosti.

Je někdo kdo tě v poslední době inspiruje z nehokejového prostředí, kdo a čím?
Tak to bude jednoznačně paní Kateřina Kashi, jako moje vedoucí diplomky a v současné době má kolegyně na katedře managementu je mi inspirací, protože ona, ačkoliv má tolik svých povinností mimo školu, tak dělá tolik práce, že se divím, že ještě neskončila v nemocnici na celkové vyčerpání organismu, protože ta snad ani nespí, pořád maká a dělá pro VŠB velice záslužnou činnost. Pak bych chtěl také napsat, že mě inspiruje pan Petr Otáhal, díky KPMS a dalším organizacím jsem se dostal k projektům pro EU, které mi dávají velmi velké zkušenosti v oblasti HR a on je velice zkušený, dává mi spousty rad a díky tomu, kde je, koho zná a jaké renomé v této oblasti má, je mi mou inspirací.

Jaká je tvá vysněná země, kterou bys chtěli navštívit a proč?
Jednoznačně Japonsko. Miluji zdejší kulturu, architekturu, lidi, ti tam jsou opravdu úžasní, strašně hodní a nápomocní. Také mám rád asijskou kuchyni (teda kromě ryb, ty nejím) a jedna z věcí, která mě k té zemi přivádí je Masashi Kishimoto, tvůrce Naruta, anime, které sleduji asi už od 12 let. Dále bych tam chtěl navštívit bambusový prales a zdejší univerzity. Ta země má prostě co nabídnout a já se do ní těším :)

Umíš vařit? Co nejraději vaříš ?
Vařit umím, dle potřeby si dokážu uvařit snad cokoliv, myslím si, že dneska podle internetu, youtube atd. dokáže uvařit snad skoro každý, to je můj názor. Nemám oblíbené jídlo, které rád vařím, když už vařím, tak na to mám chuť a baví mě to, takže to i rád vařím, pokud není nálada ani chuť, tak to není to "pravé ořechové".

Jaký byl tvůj největší kulturní zážitek a proč ?
No myslím si, že to byly zahájení obou univerziád, kde nás vítalo tisíce a tisíce lidí, bylo to opravdu dechberoucí. Jinak si myslím, že každý zápas baníčku například se spartou musí být pro cizince nebo člověka, který není z Ostravy také velice velkým kulturním zážitkem 😂

Co děláš ve volném čase, když zrovna není covid… jaké jsou tvé nejoblíbenější volnočasové aktivity?
Rád hraji hry a nejen ty "video hry", ale i ty stolní, takže někdy smažím i celý den, není to ale věc, která by mě udržela dlouhodobě v nějaké závislosti a vím, že to brzy přejde, takže pak s přítelkyní sledujeme různé filmy/seriály nebo jdeme ven, na hory, pokud to šlo, tak jsme sportovali.

Máš nějaké sourozence? Pokud ano, jsou také sportovci? Co dělají?
Mám sestru, v mládí dělala krasobruslení, jezdila dokonce v Mrazíkovi, muzikálu na ledě, ale nechala toho a teď má rodinu a 3 děti.

Máš nějaká domácí zvířata, pokud ano, jaké ?
Doma máme 2 psy, Bišonky a papouška Aru araraunu.

Hraješ na nějaké hudební nástroje, pokud ano, na jaké ?
Jsem spíš samouk a nadšenec, ale hraji na klavír a ukulele.

Nejoblíbenější spolu-hráč:
Asi lehe

Jaký je tvůj nejoblíbenější soupeř a proč ?
V této době a z 2. ligy oblíbeného soupeře snad nemám, beru soupeře jako každého jiného. V obecném měřítku to byla vždy Sparta, protože jsem z Ostravy a ať je to jakýkoliv sport, tak pro "Ostravaka" je výhra nad Spartou vždy speciální a velice uspokojující. V mezinárodním měřítku to pro mě bylo vždy Rusko, nevím proč, možná to vnímám i z historického hlediska, ale pokud jsme porazili rusáky, tak panovala vždy velká spokojenost.

Proti komu se ti naopak hraje nejhůře a proč?
No řekl bych, že to bude Kopřivnice nebo Opava. Oba týmy hrajou takový divný hokej, že je z toho buď holomajzna nebo tak nezáživný zápas, že to pak nakonec nemusí bavit ani ty nejskalnější fanoušky. Navíc v Opavě je tak děsný zimák, že tam jako hráč bojuji i s prostředím a pak i na ledě se soupeřem...

Jak to máš s láskou ?
Jsem zamilovaný až po uši

Microsoft/Apple
Apple

Sprcha/Vana
Vana

TV/Netflix
TV

Pivo/Víno
Víno

Gauč/Křeslo
Křeslo

Xbox/Playstation
Playstation

Rohlík/Chleba
Rohlík

Coca Cola/Pepsi/Kofola
Coca Cola

Kebab/Pizza
Pizza

Nike/Adidas
Nike

Kliky/Dřepy
Dřepy


Máš nějakou vtipnou historku z hokeje? Pokud ano, uveď:
Takových historek má určitě každý hráč spousta, ale ty nejlepší asi takhle veřejně asi nikde neuvidíte nebo si nepřečtete, protože "co se řekne v kabině, zůstane v kabině", je to nepsané pravidlo, kterým se všichni řídíme a já jsem jeho součástí, takže pokud se uvidíme někde třeba na pivě, tak se zase rádi podělíme o historky, ale tak si je zatím necháme za zavřenými dveřmi zimáku :)

Jaká byla tvá nejhorší hokejová chvíle ?
Asi ukončení spolupráce s mateřskými Vítkovicemi, tu sezónu to vypadalo docela dobře, dařilo se i bodově v Porubě, nakonec z toho bylo ukončení mého hráčského působení ve Vítkovicích. Tady ten konec jsem bral dost těžce a dostával jsem se z něj dlouho. Nicméně to tak asi mělo být, dneska jsem spokojený se vším co dělám a vzpomínám na veškeré působení tam velice pozitivně.

Jaká byla tvá nejlepší hokejová chvíle?
Když jsem hrál za Vítkovice a vyhráli jsme 7:0 nad Třincem, tehdy po tom zápase rezignovali tehdejší trenéři třince a jednalo se o historicky nejvyšší výhru s tímto soupeřem, na ten zápas přišla neskutečně velká divácká kulisa kolem 10 000 lidí a byl to ten nejlepší hokejový zážitek. Ostravský hokejový fanoušek ten den slavil až do noci :)

Máš již splněné nějaké své životní životní sny? Pokud ano, jaké?
Mám nějaké starty v Extralize i v Champions League, mám i vysokoškolský titul, byl jsem na dvou Univerziádách, mám milující přítelkyni a letos jsem si koupil i své první auto, pomalu si plním vše, co chci ... Pro někoho málo, pro někoho dost, já jsem spokojen.

Jsou naopak některé tvé životní sny na následující splnění teprve čekáš?
Tak ještě pořád plánuji a čekám na cestování, chci navštívit Japonsko, pak i další země, jednou bych chtěl asi i nějaké nemovitosti, ovšem největším snem je být rentiérem, to je ale asi ještě daleko a bůhví vůbec jestli... takže uvidíme

Jaké si myslíš že je tvé životní poslání ?
Myslím si, že to bude tvrdá práce a díky ní zanechat budoucí/m generaci/ím nějaký odkaz mé práce. Chci dělat jen dobré věci, které mohou pomoct nebo být užitečné, ale aby nikomu neubližovaly ani po fyzické ani po psychické stránce, tím dělat věci, které by mohly nejen hokeji ale obecně lidem přinést něco dobrého a hlavně to bude k něčemu, bude to mít smysl a takový odkaz šířit i v době, když už tady nebudu.

Čím si myslíš, že jsi zajímavý, co je tvou odlišností od jakéhokoliv jiného muže ve tvém věku, tedy kromě hokeje?
Jak jsem již zmínil, něco mám za sebou, dělám spousty dalších činností a obecně mám rád pohyb a hry, od malička jsem hravý, mám strašně soutěživé rodiče, po kterých jsem to asi zdědil, dbám o svůj zevnějšek i své zdraví a není mi lhostejné okolí, ve kterém se pohybuji. Dále se snažím působit pozitivně a sympaticky, na každého to působí jinak, ale od jisté doby, co jsem změnil své celkové myšlení se mi daří dobře a myslím že se kolem mě zaříná tvořit čím dál více nových a nových přátel, takže jdu možná dobrou cestou.

Co bys chtěl vzkázat fanouškům a malým Ďáblíkům, hokejistům Nového Jičína?
Fanouškům bych chtěl v prvé řade velice poděkovat, protože pamatuji první zápasy a první sezónu v Jičíně, kdy tam bylo skoro pustoprázdno a nic moc tam nežilo, dneska už to má úplně jinou kulisu a to právě díky Vám! Jsme rádi, že jste s námi a my na vás také nezapomínáme, vydržme tuto dobu a těšme se na další sezónu a věřme, že se konečně sejdem v plné síle a počtu na zimáku a zařveme si společně při našem gólu. Malým ďáblíkům bych chtěl vzkázat, ať vydrží a nezanevřou na hokej a vůbec na sport, pokud to půjde, jděte s kamarády hrát hokej alespoň ven, to je teď stejně jedna z mála možností, která je nám teď dovolená a hlavně se nepřestávejte učit, budete to potřebovat, to je spíše vzkaz rodičům, ale malým ďáblíkům ještě přeji mnoho úspěchů v letošním roce a ať je baví vše, co dělají!