Martina Paličková

Společnost LASSELSBERGER, s. r. o. a ČSLH se dohodly na prodloužení spolupráce v oblasti podpory mládežnického hokeje. Nejvyšší dorostenecká soutěž tak ponese stejně jako v uplynulé sezóně název RAKO extraliga staršího dorostu. V soutěži se představí čtyřiadvacet mužstev, rozdělených ve skupinách Střed, Východ a Západ. Po základní a nadstavbové části se šestnáct nejlepších celků utká v play off, které určí mistry České republiky v kategorii staršího dorostu, tj. hráčů do osmnácti let. RAKO extraliga staršího dorostu začíná v pátek 5. září 2014, titul z loňského roku obhajují hokejisté Bílých Tygrů Liberec, kteří porazili ve finále Kometu Brno.

„Český mládežnický hokej stoupá vzhůru, což dokumentují mimo jiné stříbrné medaile z posledního mistrovství světa osmnáctiletých nebo nedávná finálová účast na Memoriálu Ivana Hlinky,“ uvedl v této souvislosti Tomáš Král, prezident ČSLH. „Změny, které jsme v posledních letech nastartovaIi, a které začínají přinášet výsledky, by nebyly možné bez podpory partnerů, jako je například společnost LASSELSBERGER. Velmi si vzájemné spolupráce vážíme a věříme, že jí dokážeme splatit úspěchy na mezinárodní scéně a výchovou kvalitních hokejistů.“ Jednatel společnosti LASSELSBERGER, s. r. o. Roman Blažíček. "

Uplynulá hokejová sezóna nám dobrými výsledky, nasazením mladých hokejistů, udělala velkou radost, proto zůstává společnost nadále na straně dorostenecké soutěže. Těšíme se, že o značce RAKO uslyšíme nejen díky kvalitním keramickým obkladům, ale i díky mladým sportovním talentům!“ dodává

Společnost LASSELSBERGER, s. r. o., je největším výrobcem keramických obkladů a dlažeb v České republice a jedním z největších výrobců obkladových materiálů v Evropě. Rozvíjí 130. letou tradici české značky RAKO. S RAKO obklady se můžete setkat po celém světě, od Prahy přes Vídeň až po New York. Společnost patří k atraktivním zaměstnavatelům, v současnosti pracuje v pěti výrobních závodech okolo 1 500 zaměstnanců.

Soutěže mladšího dorostu znovu zastřešuje značka ELIOD

Tradiční partner mládežnického hokeje, společnost ELIOD servis, bude ve spolupráci s ČSLH pokračovat i v nadcházející sezóně. Soutěže mladšího dorostu, hráčů do šestnácti let, ponesou název ELIOD extraliga a ELIOD liga mladšího dorostu. Zatímco extraliga nese název titulárního partnera, společnosti ELIOD servis, již od roku 2010, na ligovou soutěž ve stejné věkové kategorii byla spolupráce rozšířena v roce 2011.

V obou soutěžích se v této sezóně představí celkem 67 týmů, z toho 30 v ELIOD extralize mladšího dorostu, která začíná již 1. září 2014, a 37 v ELIOD lize mladšího dorostu, která odstartuje 7. září 2014. Soutěže mladšího dorostu vyvrcholí Mládežnickým mistrovstvím České republiky, titul z loňského ročníku obhajují Královští lvi Hradec Králové.

„Společnosti ELIOD servis patří velké poděkování za dlouhodobou spolupráci,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Mládežnický hokej na klubové, stejně jako na reprezentační úrovni se bez podpory silných partnerů neobejde, přičemž právě v těchto věkových kategorií se rozhoduje o budoucnosti českého hokeje.“

Česko-francouzská společnost ELIOD servis s. r. o. vznikla v roce 1998. Zabývá se ekologickými službami pro podnikový a veřejný sektor v oblasti komunálních a nebezpečných odpadů. Vlastníkem společnosti je Kenaur s. r. o.

Převzato z http://www.hokej.cz/