Bořek Kopecký

Očekávání vyrovnaného utkání se naplnila. Divoká úvodní třetina nabídla hned pět branek, po kterých si Ďáblové odnášeli do kabin vedení 3:2. Ve druhé části se již hra zklidnila a šancí na obou stranách podstatně ubylo. Vyrovnání přišlo ve 33. minutě z hole Jiřího Brodka, na kterého už žádný střelec v základní hrací době nenavázal. V prodloužení pak Olesz skvělou přihrávkou našel Adama Floka, který vystřelil Ďáblům bonusový bod. Na vítězství 4:3 po prodloužení má také výrazný podíl tříbodový David Květoň (2+1).

17. kolo, 2. liga, st 22.11.2023

HC ISMM Kopřivnice
HK Nový Jičín

3:4 PP.

Branky a nahrávky: 9. Pindel, 13. Suchý (O. Sluštík, A. Urban), 33. Brodek (O. Sluštík, Bartošák) – 4. Květoň (Maliník, Konečný), 14. Květoň (J. Holáň, Maliník), 19. Maliník (Květoň), 64. Flok (Olesz). Rozhodčí: Škach – Bartoň, Frais. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Baldik) – Petrek, Hlaváč, Hrůzek, Spurný, Marek, Bartošák, Kelnar, Zeman – Pargáč, J. Mach (C), A. Urban – O. Sluštík (A), Kubík, Raška – Gola, Suchý (A), Brodek – Pastor, Velecký, Pindel.

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – J. Holáň, Báchor, Hladiš, Dudáš, Kuboš – Konečný, Maliník (C), Květoň– Olesz, Zdeněk, Flok – Handl, Tarnoczy, Kafka – J. Sluštík (A), Berka, Škarka – Juříček.

Ohlasy

David Dostál (trenér HK Nový Jičín) „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Sleduji statistiky a viděl jsem, že zápasy Kopřivnice často končí o jeden gól. Také první vzájemný zápas byl velice složitý a vyhráli jsme šťastným gólem. Dnes se hrálo nahoru-dolů. Škoda, že jsme za stavu 3:2 nevyužili pár šancí. Jsme velice šťastí za dva body, které bereme všemi deseti. Kopřivnice je velice těžký a bojovný soupeř. Plní pokyny trenéra a hrají jako kolektiv.“

„Věděli jsme, že soupeř nás bude tlačit a začátek byl velice složitý. Náš gól na 1:0 byl perfektní protiproud zápasu. Potom napadaly góly na obou stranách. Tak se to někdy hraje. Kluci byli uneseni tempem. Máme hráče, kteří se neradi zbavují puku, ale všechny kotouče nejsou hratelné a někdy se ho musíme jednoduše zbavit. Hrál se hurá hokej, který nemám rád, což asi žádný trenér. Jsou hráči, kteří si to někdy chtějí udělat, jak chtějí. Rozumím tomu, taky jsem byl hráč, ale pokaždé to nejde.“

„Dnes rozhodly individuality. V prodloužení fantastický Rosťa Olesz jeden na jednoho, který poté našel Adama Floka, jenž perfektně zakončil. Mám výhodu, že v mém týmu mám individuality, které se projevují v rozhodujících chvílích. Musím vyzdvihnout výkon první formace a Davida Květoně, který byl dnes klíčovým hráčem utkání a věřím, že jeho výkony budou tímto tempem pokračovat a ostatní hráči se přidají.“

Komentář k zápasu

Aktivnější vstup do utkání měla Kopřivnice, ale do vedení šli Ďáblové. Po špatné rozehrávce domácích se kotouč dostal do rohu kluziště, kde jej Konečný posunul Maliníkovi, který poté našel přesnou přihrávkou Davida Květoně, který pohotovou střelou mezi betony otevřel gólový účet utkání. Srovnání měl na hokejce Pargáč, který byl před Šimonů zcela osamocený, ale na novojičínského brankáře svou kličkou nevyzrál.

Domácí příznivci slavili první gól na začátku deváté minuty po individuální akci. Vojtěch Pindel prošel novojičínskou obranou a střelou nad levé rameno Šimonů srovnal na 1:1. Kopřivnice pokračovala v aktivní hře a ve třinácté minutě šla do vedení. Po špatné rozehrávce Ďáblů si svěřenci Ladislava Majkuse vytvořili tlak v útočném pásmu, který vedl ke střele Dominika Suchého z mezikruží, který zakončením pod vyrážečku poslal Kopřivnici do vedení.

Novojičínští však rychle vyrovnali. Již po 44 vteřinách hry našel Holáň křižnou přihrávkou přes střední pásmo rozjetého Davida Květoně, jenž si navedl kotouč na pravý kruh a po přesné střele na vzdálenější tyč slavil svůj druhý přesný zásah v utkání. O chvíli později se ocitl v dobré pozici Pargáč, ale puk mezi tři tyče neusměrnil. Ďáblové šli do vedení na konci 19. minuty po téměř totožné akci, jako tomu bylo na ledě Techniky. Rozjetý Roman Maliník si tentokrát vyměnil kotouč ve středním pásmu s Davidem Květoněm, ale zakončení již bylo více než podobné, když překonal brankáře soupeře prudkou střelou pod víko.

Ďáblové tak po divoké první třetině vedli 3:2. Kopřivničtí vstoupili do druhé části hladoví po vyrovnání. Ve 22. minutě ujel novojičínské obraně Pastor, ale Šimonů jeho zakončení zneškodnil svou lapačkou. Poté nastal úsek hry, ve kterém bylo možné sledovat mnoho nepřesností od obou týmů. Ve 33. minutě pak bylo opět srovnáno. Přesilovou hru využil Jiří Brodek, který se z pravé strany natlačil před Šimonů a zblízka překonal novojičínského brankáře.

Ve 38. minutě rozezvonil pravou tyč domácí branky Zdeněk, jenž pálil z mezikruží. Ďáblové si následně vytvořili tlak a před Kubáněm vznikl pořádný závar, při kterém se svěřenci Davida Dostála dostali k několika dorážkám, ale rozhodčí poté přerušil hru, protože ztratil kotouč z dohledu. Do třetí části se tak vstupovalo za stavu 3:3.

Úvod třetí třetiny příliš šancí nenabídl. V 52. minutě vyslal nepříjemný pokus Kubík, ale Šimonů dokázal zasáhnout ramenem. O čtyři minuty později to na druhé straně zkoušel po objetí brány Dudáš, jehož zakončení skončilo na pravém betonu Kubáně. V šedesáté minutě se Ďáblové dostali do slibné akce, ale situaci překombinovali a Kubáně střelou neprověřili. Základní hrací doba tak o vítězi utkání nerozhodla a na řadu přišlo prodloužení.

Oba celky chtěly především hrát s pukem. K žádné větší šanci to však nevedlo a brankáři si s pokusy z větší vzdálenosti dokázali poradit. Rozhodnutí přišlo v čase 63:38. Olesz se za brankou zbavil soupeře a poté našel připravenou hůl Adama Floka, jenž překonal přesouvajícího se Kubáně a vystřelil Ďáblům bonusový bod. Novojičínští tak navázali na minulé vítězství na ledě Techniky a z derby berou dva body po vítězství 4:3 po prodloužení.