Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera odehráli utkání šestnáctého kola na ledě Opavy. Slezanu vyšel lépe vstup do utkání a vstřelil úvodní branku. Ďáblové se i díky skvělému výkonu Švančary dokázali v úvodu třetí třetiny dostat do vedení, jenže z výhry se nakonec radovala Opava, která dokázala dokonat obrat na 3:2. Ďáblové to v závěru zkoušeli v šesti, jenže tlak ve vyrovnávající branku neproměnili.

16. kolo, 2.liga, st 16.11.2022

HC Slezan Opava
HK Nový Jičín

3:2

Branky a nahrávky: 7. Ludvík (Kadula, Wolf), 43. Štindl (Vojtovič, Krupa), 46. Wolf (Šindelář, Štěpánek) – 35. Franek (Lehečka, Konečný), 42. Kafka (Štefka). Rozhodčí: Vaněk – Gancarčík, Peluha. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 332. Průběh zápasu: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Slezan Opava: Piták (Sotlar) – Šindelář (C), Štěpánek, Pachula, Ludvík, Thiel, Věntus – Vojtovič, Kadula, Krupa, Rousek, Vojkůvka, Beránek, Zelenka, Wolf (A), Štindl (A), Horný, Danielčák, Tomsa.

HK Nový Jičín: Švančara (Galuška) – Foltýn, Tomeček, Kremnický, Kožený, Váňa, Hruška, Holáň – Franek, Lehečka (C), Pecha, Handl, Květoň, Konečný, Štefka, Škarka, Kafka, Gebauer, Flok, Sluštík.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Bez střelby nemůžeme vyhrát zápas. Nevím, co se stalo, ale dnes chyběly střely. Jsem z toho špatný. Dostaneme se do útočného pásma, ale místo střelby pošleme puk do rohu kluziště. Opava hrála chytře. Puky okamžitě posílala do středního pásma a rychle otáčela hru. Hrála šikovně a rychle. Nekombinovala ve středním pásmu a dojížděla nahozené kotouče. S tím jsme měli problém. Chceme hrát hokejově, ale to nefunguje. Tohle nás dnes zbytečně stálo body.“

Komentář k zápasu

Ďáblové neměli dobrý vstup do utkání a domácí Slezan se dostával do šancí. Již ve druhé minutě šli Novojičínští do čtyř, když omylem hráli v šesti. Opava vyslala na Švančaru několik pokusů, jenže žádný z nich nebyl úspěšný. Úvodní branky se Slezan dočkal na konci sedmé minuty. Nejdříve pálil Kadula, po jehož ráně se puk odrazil k Jakubu Ludvíkovi, který pohotovou střelou k tyči poslal Opavu do vedení.

Svěřenci Kamila Gebauera měli možnost rychle srovnat. Ďáblové se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale střelu Štefky ukryl Piták ve své lapačce. Ve dvanácté minutě se z nenápadné akce objevil mezi kruhy nikým nekrytý Danielčák, ale naštěstí pro Ďábly poslal kotouč pouze do levé tyče. V osmnácté minutě nejdříve Slezan neproměnil přečíslení, po kterém se Ďáblové vydali do rychlého protiútoku. Závar před Pitákem brankou neskončil stejně jako následná střela od modré čáry.

V závěru první části hrála Opava přesilovou hru, jenže početní převahu nevyužila a do šaten tak odcházela s vedením 1:0. Po necelých dvou minutách hry ve druhé části šli Ďáblové opět do oslabení. Při tlaku Slezanu kotouč nebezpečně poskakoval v brankovišti, ale novojičínští obránci jej včas odklidili do bezpečí. Ve 35. minutě se Ďáblové dočkali srovnání. Tomáš Franek nabral ve středním pásmu rychlost a v předbrankovém prostoru se dokázal natlačit před obránce, odkud bekhendem překonal Pitáka.

Opava mohla skórovat v přesilové hře, jenže početní převahu nevyužila. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu 1:1. V úvodu třetí dvacetiminutovky se Ďáblové dostali do vedení. Přečíslení dva na jednoho proměnil přesnou střelou Dominik Kafka. Slezan však dokázal bleskově vyrovnat. Čtyřiadvacet vteřin po inkasovaném gólu se v mezikruží objevil osamocený Jan Štindl, jenž střelou k tyči vyrovnal stav utkání na 2:2.

Série vyloučení přinesla Ďáblům přesilovou hru, ale prosadit se dokázala domácí Opava. Po návratu Franka z trestné lavice začala přesilová hra Ďáblů, jenže nahození Šindeláře dokázal ve vlastním oslabení tečovat Petr Wolf, který tak vrátil Slezanu vedení. Ďáblové poté hráli dvě početní převahy a zkoušeli to i v šesti, jenže srovnávací branka již nepřišla. Slezan tak dokázal vyhrát čtvrtý zápas v řadě, zatímco Ďáblové přišli o sérii čtyř vítězství na ledě soupeře.