Redakce

Nad druhou ligou, respektive její východní skupinou, se znovu vznáší otazníky. Z původních jedenácti členů totiž zůstalo pouze devět. Po Břeclavi se ze soutěže oficiálně odhlásila také Karviná, která z druholigové mapy mizí po dvou sezonách. „Zástupci klubu mi to telefonicky oznámili s tím, že to oficiálně pošlou,“ potvrzuje pro hokej.cz šéf soutěže Vladimír Schiefner.

Už před třemi lety opustil druhou ligu tamní Baník. Jak jinak, než kvůli finančním problémům. Vsetín, Poruba, Opava a další rok do Karviné nezavítali, ale po pěti letech se na druholigovou scénu vrátil klub SK Karviná. Ten se v soutěži moc dlouho neohřál a po dvou letech končí ze stejného důvodu jako Baník. Nebo Břeclav, která před časem rovněž oznámila, že do příštího ročníku nenastoupí.

Zatímco s odstoupením Lvů se tak nějak počítalo, neúčast Karviné přišla v podstatě jako blesk z čistého nebe, i když nějaké hlasy z východního koutu republiky to naznačovaly. „Ale pokud to není oficiální, tak to vůbec neberu, protože z východu vždycky přijde nějaký klub a začne něco vyprávět o jiných. Z toho by mi praskla hlava,“ prozrazuje s úsměvem řídící pracovník druhé hokejové ligy.

Ten hned novou informaci rozeslal zbývajícím devíti členům, od nichž zároveň žádá rychlou odpověď. „V úterý jsem klubům napsal, ať se k tomu obratem vyjádří. Sdělil jsem jim svou variantu čtyř kol s tím, že by se mohly třeba natáhnout všechny duely play off na čtyři vítězná utkání. Jeden klub hned zareagoval návrhem, aby se východní skupina hrála pětikolově,“ hlásí Vladimír Schiefner.

Pokud by byl nakonec schválen stávající model, pak by kluby na východě sehrály v základní části jenom 32 zápasů, a to je pro mnohé z nich velmi málo. Dá se tedy počítat s tím, že si spíš odhlasují nový pětikolový systém, který by jim přinesl o osm utkání více. „Když se jich aspoň pět vyjádří pro tento model, pak se bude hrát na pět kol,“ pokračuje Schiefner, jehož tlačí čas. Kdy má být jasno?

„Kluby se mají obratem vyjádřit, protože se blíží červenec a měl by se už odevzdat kompletní rozpis druhé ligy. Pokud se včas vyjádří, tak bych ho mohl vytvořit ještě dnes,“ sděluje Schiefner, jenž nabízel druhou ligu dalším mančaftům, ale neúspěšně. „Obvolal jsem asi sedm klubů ze všech částí. Nejdřív těm, které se probojovaly do kvalifikací. Ale zájem není, protože nejsou peníze,“ zakončuje.

Skupina Západ:

HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Vrchlabí, HC Trutnov, HC Draci Bílina, HC Kobra Praha, HC Řisuty, SHC Klatovy, HC Klášterec nad Ohří, HC Baník Sokolov.

Skupina Střed:

HC Lední Medvědi Pelhřimov, SKLH Žďár nad Sázavou, BK Havlíčkův Brod, SC Kolín, NED Hockey Nymburk, HC Tábor, IHC Písek, HC Moravské Budějovice 2005, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, HC David Servis České Budějovice.


Skupina Východ:

HK Nový Jičín, HC RT TORAX Poruba 2011, HC Slezan Opava, HC Kopřivnice, VHK Vsetín, HC Bobři Valašské Meziříčí, VSK Technika Brno, HOKEJ ŠUMPERK 2003, SHK Hodonín.

Převzato z www.hokej.cz