Redakce

Fanoušci všech týmů z celé druhé ligy netrpělivě očekávali zveřejnění hracího modelu druhé ligy. Hokejový svaz odtajnil model třetí nejvyšší soutěže, který se nerozpadne ze dvou na tři, ale dokonce na čtyři základní skupiny! Jak to tedy vše bude zřejmě vypadat?

Druhá liga bude rozdělena do čtyř základních skupin po osmi účastnících. Každá z těchto skupin bude dále rozdělena na dvě další, kde se bude hrát šestikolově. To znamená, že Nový Jičín, který by měl být v miniskupině s Kopřivnicí, Valašským Meziříčím a Vsetínem, sehraje s těmito celky tři zápasy doma a stejný počet bude odehrán na jejich ledě.

Dále bude následovat prolínací část s druhou miniskupinou, kde se hraje již "jen" čtyřkolově. Nový Jičín tedy s Karvinou, Opavou, Porubou a Šumperkem bude hrát totožně, jak byl v posledních letech zvyklý – dva zápasy doma, dva venku. To ale stále není vše.

Na tyto zápasy naváže prolínací část sezóny s jednou z jižních miniskupin, kdy Nový Jičín změří síly s Havlíčkovým Brodem, Pelhřimovem, Velkým Meziříčím a Žďárem nad Sázavou. Zde se bude hrát již jen dvoukolově systémem jednou doma – jednou venku.

Novinkou je také osmifinále, které se bude hrát na čtyři vítězná utkání. Čtvrtfinále a semifinále rozhodnou tři vítězné zápasy a celkového mistra druhé ligy určí až závěrečné finále, které se, stejně jako osmifinále, bude hrát na čtyři vítězná utkání.

Kluby ovšem musejí podat přihlášku do této soutěže do 23. května. Pokud tak některá mužstva neučiní, model ještě zřejmě dozná jistých změn.

Současné rozdělení skupin

SKUPINA A
A1: Bílina, Klášterec nad Ohří, Řisuty, Sokolov.
A2: Děčín, Jablonec nad Nisou, Trutnov, Vrchlabí.

SKUPINA B
B1: Kobra Praha, Kolín, Nymburk, Tábor.
B2: David servis České Budějovice, Jindřichův Hradec, Klatovy, Písek.

SKUPINA C
C1: Karviná, Opava, Poruba, Šumperk.
C2: Kopřivnice, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Vsetín.

SKUPINA D
D1: Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Velké Meziříčí, Žďár nad Sázavou.
D2: Břeclav, Hodonín, Moravské Budějovice, Technika Brno.