Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - N o v ý J i č í n - Nový Jičín zvládl těžké utkání s Moravskými Budějovicemi na jedničku. Domácí hráči nastříleli do brány hostů 7 gólů, a tím si připisují další tři body. Žihadla spadla až na šesté místo, kdežto Nový Jičín zvýšil náskok nad 8. Kopřivnicí na šest bodů. Stav utkání skončil 7:5.

První třetina byla očima fanouška velice divoká. Celkem v této třetině bylo vstřeleno 5 gólů a 8x se vylučovalo. Žihadla na Nový Jičín hned v úvodu dravě vlétla. Již v 30. vteřině nedalo Ilášovi jedinou šanci spojení HAVEL-Matějka-Šťáva. To samé se této trojici podařilo o tři minuty později. Nový Jičín ovšem v 15. minutě využil přesilovky. Hoďa překvapil nic netušícího Máje. O dvě minuty později srovnal Lehečka ve vlastním oslabení na 2:2. Zanedlouho se ale Paták postaral o vedení svého týmu.

V druhé třetině měl jasnou převahu domácí tým. Ve 24. minutě překonal Lehečka velkého Máje. Za pár minut Rytnauer opět zajistil týmu dvoubrankové vedení. Ještě tutéž minutu platil gól Žihadlům Málek. V 38. minutě dostal Matouš Kratochvíl poprvé svůj tým do vedení. První třetina skončila za stavu 5:4.

Zápas rozhodla až poslední část. Ve 43. minutě využil Horký ležícího Iláše, a tím vyrovnal stav na 5:5. Flašar si všiml nekrytého Mikšana, jenž bez problémů v 54. minutě zvýšil stav na 6:5. Vteřinu před koncem utkání se ještě prosadil Matouš Kratochvíl a zajistil konečné vítězství Novému Jičínu 7:5.