Kateřina Krutílková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín přivítá ve středu 2. prosince slezskou Opavu. Po výhře na Vsetíně musí Nový Jičín udolat 9. tým tabulky. Zvládne si Nový Jičín obhájit 8. příčku?

HK Nový Jičín

Nový Jičín má jistě své kvality na to, aby se v tabulce pohyboval o pár pozic výš, ale nedokáže bohužel prolomit tzv. ztracené vítězství. Již několikrát se Jičínu stalo, že přišel o vítězství ze stavu 4:1 nebo dostal v posledních vteřinách rozhodující gól, jak se stalo naposledy na Vsetíně. Celou třetí třetinu vedl 2:3, ale dvě vteřiny před koncem dostal srovnávací gól. O vítězství se poté naštěstí postaral v nájezdech Málek. Nový Jičín má s Opavou vyrovnanou bilanci 1:1, tudíž středeční utkání bude „kdo s koho?“

HC Slezan Opava

Opava se letos trápí. Její výkony jsou nahoru dolů. V Novém Jičíně by potřebovali opravdu vyhrát, zejména k podpoření morálky týmu. Postupové osmička je Slezanu opravdu na dotek. V posledních dvou zápasech Opava vybojovala 4 body. Výhrou s Karvinou a remízou s Technikou. Dokáže Opava i z dalšího venkovního zápasu v řadě vybojovat nějaký bod?