Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín nastupoval v sobotu 14. listopadu na opavský stadion, aby obhájil výhru z domácího zápasu, který se hrál v říjnu. Ovšem Slezan dokázal skvěle využít výhodu domácího prostředí, a i přestože Nový Jičín bojoval celý zápas, vítězství mu ušlo o jeden gól. Utkání skončilo 4:3 a hráči hostujícího celku se vrací domů bez bodů.

V první části utkání byli aktivnější hosté. První gólový účet se ale otevřel až v 19. minutě, když si Tichý našel před bránou nehlídaného Svobodu, jenž napodruhé prostřelil Iláše.

V druhé třetině domácí využili přesilovku. Tomáš Černý od modré čáry vyslal dělovku. Střelu tečoval Chalupa, který šikovně poslal puk do novojičínské brány a zvýšil na 2:0. Za dvě minuty Nový Jičín snížil. Početní výhodu dokázal využít Horák. Mosler ovšem do konce utkání zvládl získat dvoubrankový náskok zpět.

Hned v úvodu poslední části slavil Nový Jičín druhý gól díky Škumátovi. Ovšem byli vyloučeni hned dva hráči Nového Jičína v jeden čas. Tuto výhodnou přesilovku 5 na 3 proměnil Selingr. Po třech minutách se radoval Novotný z dalšího gólu a po velkém hostujícím tlaku Novému Jičínu chyběl jen malý krok k vyrovnání. Opavská defenzíva však skvěle ubránila a zápas skončil za stavu 4:3.