Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Po těsné středeční prohře jeli novojičínští hráči bojovat do Břeclavi, s kterou již jednou prohráli a to na domácím ledě. Lvi z Břeclavi předvedli kvalitní výkon a i přestože byli oslabení o pět hráčů, dokázali vyhrát. Ačkoliv to byl těsný výsledek 3:2, přijíždí Nový Jičín domů bez bodů.

První třetinu vyhráli hráči Nového Jičína. Hned v 4. minutě vyzrál Jakub Ižacký na nepozorného Šurého. Poté co domácí několikrát nevyužili přesilovku, přišel trest od Davida Mikšana, jenž společně s Lehečkou překvapili domácího brankáře.

V druhé třetině se pro změnu radovali domácí. Pavel Flora udělal otočku na modré čáře a svým nadhozením překvapil nevidícího Kozáka. O dvě minuty později zajistil vyrovnání Radoslav Smetana, který vyjel zpoza brány a z okraje kruhu se prosadil švihem k tyči.

Ve třetí třetině měli spoustu šancí opět Lvi, hlavně dvojice Smetana a Flora. Ve 48. minutě se již hosté radovali z 3. gólu, ten ovšem nebyl uznán, jelikož byl některý hráč z Nového Jičína v bráně a Šurý tedy nemohl svou svatyni bránit. Až v 58. minutě rozhodl Martin Miklík, jenž překonal Kozáka. V 60. minutě hosté zkusili hru v šesti, ale stav se již nezměnil.