Kateřina Krutilková, foto: Jana Vrablíková

N o v ý J i č í n - Ve středu si do Nového Jičína pro odvetu přijede Vsetín, jenž zahájí II. čtvrtinu základní části. Potvrdí Nový Jičín vzrůstající formu a tři body zůstanou doma nebo si Vsetín odveze všechny tři body na Lapač? To se dozvíme ve středu 21. října 2015 od 18:00.

VHK Vsetín

Vsetín zahájil sezónu úspěšně, když porazil hostující Nový Jičín 5:1 a tím si zapsal první tři body. Svou skvělou formu předvedl i v ostatních zápasech a díky tomu se drží na třetí příčce s 22 body v tabulce.

V posledním zápasu se moc Vsetínu na ledě Hodonína nevedlo a podlehli domácímu celku 3:6, ovšem v předchozích pěti zápasech odcházeli z utkání vždy vítězně.

Možnou hrozbou by mohli být pro domácího brankáře Kozáka útočníci Jan Kolařík (10+9), Ondřej Slováček (7+5) či exmeziřičský forvard Petr Dvořák (4+7). V obraně dominuje bývalý vynikající extraligový obránce Radim Tesařík (3+8).

HK Nový Jičín

Jičín se momentálně nachází na 5. pozici tabulky. Ve druhé čtvrtině přivitá všechny favority na domácím ledě a bude se jim snažit oplatit porážku. První šanci bude mít hned ve středu, jelikož přijede na novojičínský stadion třetí celek tabulky Vsetín.

Novojičínské výsledky jsou proměnlivé. V posledních dvou utkáních Nový Jičín porazil těžkého soupeře z Hodonína a také zvládl důležité derby, které je vždy nevyzpytatelné.

Výborného brankáře Hromadu, jenž loni okusil i extraligu ve Zlíně- ve středečním utkání může ohrozit Jakub Ižacký (7+6), Jiří Zdeněk (3+8) a Petr Macháček (6+4), jenž se stal dočasným kapitánem Nového Jičína.