Kateřina Krutilková, foto: Kateřina Juříková

N o v ý J i č í n - Novojičínští hráči v sobotu přijížděli jako tabulkoví sousedé Poruby, ale místo napínavého zápasu plného zvratů a akcí se fanoušci dočkali pouze suverenity domácích. Od začátku až do konce měli hráči Poruby zápas pod kontrolou a o to také potvrzuje výsledek 8:3

Již v první třetině předváděli domácí jednoznačný výkon. Baller se společně se Zacharem postaral o tříbrankový náskok. Navíc Tihlář měl konto stále čisté a tak hráči Nového Jičína sklesle odcházeli do šaten s výsledkem 3:0.

Druhá třetina byla pro hosty ještě těžší. I když se v první minutě Kratochvíl postaral o snížení stavu, nebylo to novojičínskému týmu moc platné, jelikož během této třetiny dostal dalších 5 branek. Ke konci nasadil trenér Nového Jičína náhradního brankáře Tomáše Kohna, ale jeho pobyt na ledě nebyl zrovna nejdelší, jelikož do poslední třetiny nastoupil opět Daniel Chvostek.

Na začátku třetí třetiny obě mužstva vstupovala se skórem 8:1. Poruba se již do žádných velkých akcí nepouštěla, spíš si užívala vítěznou atmosféru na ledě. Lehkým vypuštěním Poruby v závěrečné třetině se stal Nový Jičín lepším týmem, jelikož ji vyhrál poměrem 0:2.

Pochvala náleží porubským útočníkům, již výše zmíněných, Ballerovi a Zacharovi. Tito hráči si zapisují hattricky a tím se posunují do vrchní části střelecké tabulky, dle kanadského bodování.