Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Do Nového Jičína zavítal v lize nový a tudíž pro novojičínské neznámý tým, Moravské Budějovice. Zápas skončil s výsledkem 4:3 a domácí si připsali další 3 body. Nechybělo ale mnoho a Žihadla si mohla urvat nějaké ty body pro sebe.

Utkání bylo od začátku až do konce velice vyrovnané. První branku se podařilo vstřelit domácímu Robinu Gebauerovi. Úsměv na tváři domácím nezůstal dlouho, jelikož za 3 minuty Ondřej Pěška vyrovnal a tak také skončila první třetina.

V druhé třetině domácí dokázali vsítit další dvě branky a tím i druhou třetinu ovládnout. Paták sice snížil na 3:2, ale poté už se do vedení dostat nedokázali. Jedna z chyb, které se dopustili, se stala v 29. minutě, když byl Ižacký atakován a následně svoje trestně střílení proměnil.

V třetí třetině se Moravské Budějovice velice dobře zapojily do boje již od začátku třetiny, hodně se držely v útočném pásmu, dokázali snížit na 4:3, ale jelikož se dopustily hodně chyb v předchozí části, vybojovat nějaké body se jim už nepodařilo. Pro Nový Jičín to byl úspěšný zápas, díky němuž se v tabulce opět posunul výše.